Половината от българите смятат, че властта действа хаотично

Едва 24 % от хората считат, че управляващите имат ясни позиции
Обновена: 28 фев 2011 09:46 | 27 фев 2011 19:18,
540
Половината от българите смятат, че властта действа хаотично
Снимка: Булфото

Мнозинството български граждани определят икономическата ситуация в страната като лоша, но с тенденция към подобряване, като всеки втори е по един или друг начин засегнат от кризата.

Това показват данните от социологическо изследване на "Отворено общество", направено в началото на годината. 

Оценките за управлението се влошават, като за първи път негативните оценки за развитието на страната при управлението на Бойко Борисов /41 на сто/ надвишават позитивните /36 процента от анкетираните/. 

Над половината от запитаните - 52 процента - смятат, че правителството действа хаотично. 

Други 24 процента са хората на мнение, че управляващите имат ясни позиции и действа организирано и целенасочено.

За една година електоралната подкрепа за ГЕРБ е спаднала от 33 на 28 процента, но това не води до увеличаване на подкрепата за останалите партии в страната. 

Засега ефектът се свежда до нарастване на броя на заявилите, че няма да гласуват - от 37 на 42 на сто, сочат данните от изследването.

Над половината от анкетираните - 58 процента, определят положението в страната като "непоносимо" и смятат, че икономическата ситуация се е вложила през изминалата година.

Още по темата

Забелязва се тенденция на постепенно нарастване на дела на тези, които смятат, че има подобрение на ситуацията /повишението на дела им е от 6 на 13 процента/ и постепенно намаляване на тези, които смятат, че икономиката продължава да се влошава /от 39 на 31 процента/.

Доверието в стабилността на финансовата и банковата система остава високо. По-голяма част от анкетираните не одобряват евентуална смяна на българския лев с еврото /45 на сто са несъгласните срещу 34 процента съгласни/.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


540
Още по темата: Отворено общество
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
13
 
65
 
! Отговори
скщшие преди 13 години
Нямам просто думи за тоя жал ми е за хората,защото всички теглим от такива като този.Този незачита нито един българин,мисли се за бог и има мания за величие.Жалко е също че има хора дето все още го подържат.Тези хора са мазохисти сигорно.
14
11
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
... а другата половина от българите са ***.
13
9
 
49
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
az kato gledam kak se vdiga vsi4ko ,kva tendenciq za podobrqvane,mai s tendenciq na vlo6avane
12
11
 
55
 
! Отговори
лоша с тинденция преди 13 години
ава ейй селендури шъ мъ уморите от смех, с тинденция към подобряване, на кво ва еййй, на тока на парнота или на газта ? или на закопуването на апартаменти с участието на трети/тъщата/. дарги ми селендурско граждани поради що са срамите от вази си? и айде стига че съм се нахранил а аз с простотия не се храня....
11
41
 
41
 
! Отговори
гражданин преди 13 години
Желая успех на Българското правителство!
10
13
 
78
 
! Отговори
Защщщщщщоооо??? преди 13 години
Ако бяхме по-умен народ, процента щеше да е 100 :) Бойко на практика доказа, че да се управлява страна не е работа за всеки. Пожарникар е много хуманна и благородна професия... защо му беше да става мутра, после генерал, кмет ... Да беше си харчил милиардите с Цветелинка на някой остров, и ние щяхме да сме по-добре и той. Ама пусти нарцисизъм ...
9
12
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
да дойде фюрера.
8
13
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Неграмотният пожарникар съсипа държавата до основи. Ще трябва да изградим една нова България от нищото, защото просто нищо не остана след торнадото Борисов.
7
11
 
75
 
! Отговори
мвнт преди 13 години
Спокойно до края на мандата им съвсем ще им падне рейтинга.То се видя вече накъде я карат.Жалко че народа ще тегли с години от това управление.
6
11
 
79
 
! Отговори
Дядо Петър преди 13 години
Медийна креатура, позьор и плачльо - Голяма Уста - Фурнаджийска Лопата.Превърна нещастната ни Родина в най-долнопробна полицейска държава.Толкова знае, толкова може.Дано поне на гласувалите за него *** да просветне.
5
11
 
74
 
! Отговори
Акциза преди 13 години
"24 % от хората считат, че управляващите имат ясни позиции" - 24% пълни ***.То пак може да смяташ, че правителството е по-добро от всички предишни, но да казваш, че имат ясни позиции при положение, че сутрин казват едно вечер си сменят мнението, трябва да си завършен ***. :)0
4
20
 
63
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
КОМУНИСТИТЕ ОГРАБИХА БЪЛГАРИЯ И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА Я ОГРАБВАТ.БИВШИ ЧЛЕНОВЕ НА БКП: ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВБОЙКО БОРИСОВЦЕЦКА ЦАЧЕВАГЕОРГИ ПЪРВАНОВГЛАСУВАШ ЗА БИВШИ КОМУНИСТИ НО ЕДИН ЧОВЕК ТУК КАЗА, ЧЕ БИВШИ НЯМАЛО.
3
19
 
72
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
С НЕРАЗПЛАЩАНЕТО СИ БОРИСОВ СЪСИПА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ХОРАТА И БИЗНЕСА В БЪЛГАРИЯ КАТО НАНЕСЕ ЩЕТИ ЗА МИЛЯРДИ ЛЕВОВЕ НА ИКОНОМИКАТА И ВКАРА ДЪРЖАВАТА В КРИЗА.САМО НАП Е СЪБРАЛ С 1 МИЛЯРД ПО-МАЛКО ПРИХОДИ ЗА 2010-ТА СПРЯМО 2009-ТА.ПРАВИТЕЛСТВОТО ТРЯБВАШЕ ДА АКТУАЛИЗИРА БЮДЖЕТА И ДА НАМАЛИ ЧИСЛАТА ЗА ДА ЗАБЛУДЯТ НАРОДА, ЧЕ НАП СИ Е СЪБРАЛ ПАРИТЕ НА 100%-ТА.ГЛЕДАЙТЕ ЦИФРИТЕ И НЕ СЛУШАЙТЕ КАКВИ ЛЪЖИ ВИ ГОВОРЯТ НЕПРЕКЪСНАТО.
2
21
 
86
 
! Отговори
ВОТ преди 13 години
БЪЛГАРИЯ ДРАСТИЧНО СЕ ВЛОШИ ОТ КАКТО БОРИСОВ ДОЙДЕ НА ВЛАСТ.България e в ценови шок,иконимическа стагнация и финансов колапс. И това откакто Борисов дойде на власт. Ето някои сравнения на цените преди Борисов и сега....Бензин преди 1 год. и 4 месеца 1.74 лв. сега 2.34 лв. Хранителните продукти с 50 процента увеличение. Цигарите с 40 процента,услугите между 50 и 60 процента. Ток нагоре,газ 30% нагоре,горива драстично нагоре.Постижения Борисови:АЕЦ - 1,5 млрд нагореМагистрала Люлин - 60 млн нагоре платени от държавата.Инфлация-25%Фискален резерв - 1,7млрд надолуВъншна задлъжнялост - 800 млн нагореДанък "колиба" вместо данък "лукс":)7% отстъпка плюс главниците и лихвите, дължими от държавата за забавяне и фирмите си получават дължимото от държавата:)Без обезещетения за трайно безработните в предпенсионна възраст30 Дек 2010 2011-01-10 И пенсионерите вече плащат 2,40 потребителска такса Фермерите сами ще плащат за екарисажи и ваксини на животните14 Дек 2010ВСИЧКИ АНТИКРИЗИСТНИ МЕРКИ СЕ ПОРОДИХА В СЛЕДСТВИЕ НА НЕРАЗПЛАЩАНЕТО НА БОРИСОВ.Благодарим ти Борисов:Учениците ти благодарят за голямата ваканция!Работещите ти благодарят за пенсионната реформа така те никога няма да станат пенсионери!Пенсионерите ти благодарят за коледните надбавки!Пушачите и шофьорите ти благодарят за новите акцизи на горивата и цигарите!Академиците, докторите, учителите, лекторите, студентите, музикантите, актьорите, те ти благодарят че закри културата, науката, образованието и изкуствата!Бедните ти благодарят за данък барака.ОТ КАКТО Е ДОШЪЛ НА ВЛАСТ ОПРЕДЕЛЕНО МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ ДЪРЖАВНИТЕ ПАРИ СЕ ИЗПОЛЗВАТ ЗА РАЗПЛАЩАНЕ И НЕ СЕ ДЪРЖАТ ПО БАНКИТЕ ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ ТАКИВА КАТО СИ БАНК.
1
17
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
положението е кошмарно.българския народ е системно тормозен от политици,***,полицаи,лекари,мутри,бездарни чиновници,псевдобизнесмени и кой ли не още.