КАТ готви хайка за колани

Акцията стартира от понеделник, патрули вардят на изходите на големите градове
3 мар 2011 15:00,
127
КАТ готви хайка за колани
Снимка: Булфото

Мащабна акция на "Пътна полиция” за използването на предпазни колани по време на пътуване ще стартира в цялата страна от 7 март.

Причината са зачестилите катастрофи с жертви и ранени, които не са използвали обезопасителни колани по време на път.

Катаджии ще окупират входно-изходните артерии на големите градове и ще бъдат разположени по натоварените пътни отсечки.

Акцията стартира от понеделник  и е под надслов "Коланите спасяват живот! Запази детето си!".

„50 лева ще бъде глобяван всеки пътник, който е без колан на задната седалка”, казват от МВР.

Изключения ще се правят само за колите, които нямат колани на задните места.

През четирите почивни дни пък патрулите на КАТ ще следят за шофьори, седнали зад волана пияни и за такива, които превишават скоростта и не спазват ограниченията.

Водачи ще се дебнат и за неправилно изпреварване, защото това е една от най-честите причини за пътни инциденти.

От КАТ напомнят автомобилите да се движат само със зимни думи и да се кара разумно, защото пътищата в страната са мокри и хлъзгави, а в много райони има мъгла.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
1
 
! Отговори
ves666 преди 13 години
stiagaite se hora boiko niama s kvo da si plati borchovete i natiska slugite gi natiskat raiata zashtoto i za tiah niama da ima zaplati.
123
2
 
3
 
! Отговори
Митко преди 13 години
В 21век коланите,дупките и винетките-задължителни,а магистралите не са задължителни.Кога ще има европейски пътища.Досега не съм виждал *** в учебна кола,но има много *** шофьори,докога.
122
1
 
7
 
! Отговори
седефчо тъпУто преди 13 години
Я пък,нивга не слагам колан,оти съм с тиранти.
121
5
 
7
 
! Отговори
CA преди 13 години
Абе мамичката им *** с тия колани - всичко е за пари. Моя живот ми го е дал господ и си е само мой и ако не си сложа колана застрашавам само и единственно моя си живот - не тоя на околните. И след като живота си е само мой и аз мога да решавам дали да го рискувам като не си слагам колан защо тия тъпани ще ме глобяват - искат под предлог че им пука за моя живот да ми приберат парите - мръсни лицемери !!!
120
0
 
3
 
! Отговори
anti YOSKO преди 13 години
MAMETO mu mrasno v chervata da *** na tozi slivenski *** YOSKO.Zaradi nego e zyalata dandania.
119
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ГЛЕДАМЕ ФИЛМА"ИЗНУДВАНЕ НА ПАРИ 2"-прияно гледане и слагайте колани и в багажниците
118
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Началниците от КАТ да измислят по малко глупости до задните колани ли упряхте. Не виждате ли колко много Йосковци са се нароили по пътищата ни безнаказано и спира ли ги некой от КАТ - НЕ.От къде са им парите за бронирани коли дето мачкат наред знае ли МВР - НЕ. Ако е ДА къде е било да сега?
117
1
 
6
 
! Отговори
sofeto преди 13 години
До форумца "114 hitzkov" дето си било негова работа дали ще си слага колана или не. Hека да помисли и над варианта че когато катастрофира без колан вероятноста да си натроши яко кокалите е много по голяма. Естествено и цената на лечението се вдига а затова плащаме ние всички. Извинявам се но много примитивно обяснение за толкова много +!!!
116
1
 
5
 
! Отговори
до loves2drive преди 13 години
Ами бЪлгарин ще да е ..., ако му кажеш да не пикае срещу вятъра, той ще го направи... лошото е че трепат и невинни
115
8
 
10
 
! Отговори
loves2drive преди 13 години
*** то колани не требват. И детски столчета не требват. И парапети по терасите не требват. И ограда около лъвовете в зоолгическата не требват. Който е решил да се трепе, да се трепе! Че и детето си ако иска да претрепе, да го остави отзад без столче, да пие 5 ракии и да потегля. Свободна държава, тъй де! Не мога да разбера бъларите и т'ва е! Ти му викаш, че искаш да му запазиш живота, той те плюе и не ще! Да се трепат по пътищата, естествен подбор е това!
114
2
 
3
 
! Отговори
kibik преди 13 години
От КАТ напомнят автомобилите да се движат само със зимни думи
113
5
 
22
 
! Отговори
hitzkov преди 13 години
Използването на колан е моята лична безопасност.Аз не създавам заплаха за живота на другите участници в пътното движение ако съм без колан.
112
4
 
25
 
! Отговори
АНА преди 13 години
ПОРЕДНАТА ПРОСТОТИЯ НА КАТ.ПОРЕДНОТО ПОСЕГАТЕЛСТВО В ДЖОБА НА БЪЛГАРИТЕ.ОПРАВЕТЕ СИ ДУПКИТЕ ПО ПЪТИЩАТА АКО ВИ Е ГРИЖА ЗА ХОРАТА.
111
5
 
7
 
! Отговори
артемида преди 13 години
Или ти може би си противник на детските столчета и поощряваш "майките", които седят на предните седалки заедно с децата си БЕЗ колан..та като се ударят, първото нещо, което ще се размаже е детето...Не мисля да продължавам този безсмислен спор.
110
5
 
5
 
! Отговори
артемида преди 13 години
До Усмивката-Надявам се това да е глупава шега, понеже е изключително несъстоятелно. Излишно е да коментирам защо. Факт е обаче, че един колан може да спаси човешки живот. Факт е,че тук в истинската Европа е немислимо да караш без колан и неспазването на това правило подлежи на ГОЛЕМИ санкции. Защо в Европа по-голямата част от хората могат да спазват правилата и да показват висока кутура по пътя, а в България това е голямо усилие?
109
2
 
9
 
! Отговори
Усмивката преди 13 години
Къде е сега Алекси Стратиев с неговите революционни идеи? Нали искаше дамите дето карат с токчета да бъдат санкционирани? Сега ще се развихри отново - колани на предните седалки, колани на задните седалки, ватирани панталони за пътничките отпред, за да не може водачът да пуска ръка, намордник за тъщата отзад, за да не му отвлича вниманието, поне десетина двайсетачки набучени на антената, да не затрудняват катаджията и какво ли не още...
108
2
 
6
 
! Отговори
Усмивката преди 13 години
До артемида: Продължение: От 80-те години не спираха за предпазни колани. През 90-те, когато се появиха мутрите, поради заплахата за полицаите, отново почнаха да спират за колани, появи се забрана за затъмняване на стъклата и др. Ако съм без колан ще бъда и по-внимателен. Това не бива да става с принуда, а при катастрофа, застрахователят да не изплаща обезщетение при неползване на предпазни колани.Изборът трябва да е доброволен.
107
3
 
5
 
! Отговори
Усмивката преди 13 години
До артемида: Госпожо, нормата в ЗДП, относно коланите противоречи на Конституцията и Европейската харта за правата на човека. Изискването за ползване на колани от водача нарушава неговата свобода и не е от полза за останалите участници в движението. Освен това в ЗДП се фиксират категории водачи, които са освободени от това задължение, което също е противоконституционно. Изискването за колани се появи в България в средата на 70-те години на миналия век, след това в 90-те заради мутрите се обнови.
106
2
 
9
 
! Отговори
Ту Пийпъл преди 13 години
Те катаджиите и сега са окупирали входно изходните артерии и гледат да не пропуснат някоя 20 или 50 левка ... Аз предлагам ние шофьорите да направим една мащабна акция за полицаи- особено за ***... и за дупки след зимата...
105
8
 
5
 
! Отговори
артемида преди 13 години
Да се смея ли, да плача ли....2011 година, уж Европа, а още не могат да превъзпитат населението да ползва колани....или поне една немалка част от него.