Спортният министър иска физзарядка в училище

Той се обяви и за връщане на униформите
16 апр 2011 18:16,
192
Спортният министър иска физзарядка в училище
Свилен Нейков посети Добрич. Снимка: БТА

Спортният министър Свилен Нейков одобри идеята да се въведе отново физзарядката в училище. Той се обяви и „за“ униформата за учениците.

Физзарядката и ученическата униформа щели да допринесат за по-голяма дисциплина в школото, което пъщ щяло да се отрази и на социалния живот.

Спортове като плуване, тенис, борба, баскетбол и волейбол да се тренират във всяко училище е желанието на спортното министерство и на отделните спортни федерации, заяви още Нейков

Според него часовете по физическо възпитание трябва да бъдат водени от специалисти, за да може децата от първи до четвърти клас да получават истински знания.

Досега учители по други учебни предмети водят тези часове, напомни спортният министър.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
0
 
0
 
! Отговори
samodiva преди 13 години
още аргументи в полза на Министъра :Редовната физическа дейност: Тонизира мускулите Подобрява фигурата и стойката Увеличава енергията Увеличава капацитета на сърцето и белите дробове Пречи на загубата на костно вещество Облекчава стреса Изгаря калориите и намалява апетита Помага да се намалят нараняванията и ускорява оздравителните процеси Регулира свръхтеглото Подобрява настроението Подобрява познавателната способност Кара те да се чувстваш по-млад
187
0
 
0
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 13 години
правилно решение г-н Министър! Журналисти ! Физзарядка е военно-Руски термин и е неподходящ за учебно определение !"утринна ведерина" е по-подходящо и наистина учителите да са завършели ВИФ с профил "педагог" . Нека се въведе "учиническата униформа" за средният клас !Имаме мнго затлъстели деца
186
1
 
1
 
! Отговори
до189 преди 13 години
Сега ще ви отнема вашата шефка освен тези 10минути, за униформа,още 10 за това кой не е дошъл на физзарядката.УЖАС!
185
1
 
2
 
! Отговори
за униформите преди 13 години
Нашата директорка /СОФИЯ/почти всеки ден буквално нахлува в часовете на учителите-няма значение за нея ,че правим контролно,че учителя преподава нов урок.Отнема ни понякога по 10 минути,заплашва учителите с наказания пред нас,затова,че не са изгонили тези без униформа от час.За нас учениците това е неправилно и нередно.Задача на училището е да ни учи,а не да висим изгонени по коридорите.Не е ли по вайно знанието от тези глупави униформи,които са и грозни и сме с тях като чучела.
184
1
 
2
 
! Отговори
поредна глупост преди 13 години
Толкова откачени предложения има вече в българското образование,че човек има чувството,че ги предлагат извънземни.Явно този умник не е влизал в българско училище и не е общувал с български ученици поне 10 години.Ами толкова си могат хората,такова им е мисленето/непроменено от Татово време/,това си предлагат.Преди 10 ноември имаше много хубави неща в българското образование,но това не е от тях.Бих искала да го видя как ще накара ученик от горен курс да идва на физзарядка.
183
1
 
0
 
! Отговори
хах преди 13 години
откачалник
182
1
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Ти мръсно комунистче ще искаш и песни за Георги Димитров да пееме с червени връзки.
181
1
 
4
 
! Отговори
Стареца преди 13 години
При социализъма се раждаха образовани хора,затова се хвалят с ъс спортистите едно време,с песните едно време, с футболистите,с филмите,с всичко.Медали ат всякакви първенств.Сега да влязат в десетката на света е огромен успех.Сегашните училища,не споря за кадърните, които са 5%,ОСТАНАЛИТЕ гледат на хляба мекото,а на живота лекото.Престъпността ще се увеличава,защото е най бързия начин за забогатяване/виж политиците/.От кого да се учат,нахалния и крадеца се издигат,останалите бухат с мотиката.Е???
180
1
 
7
 
! Отговори
AN преди 13 години
ХА ХАХАААААААААААААААА МОГА ЛИ ДА ПОПИТАМ КАКВО НАКАЗАНИЕ ЩЕ ПОЛУЧАТ УЧЕНИЦИТЕ, КОИТО НЕ ГО ПРАВЯТ? А ТЕЗИ КОИТО НЕ ИДВАТ НА УЧИЛИЩЕ? ПАК ЛИ ЩЕ НАКАЗВАТЕ УЧИТЕЛИТЕ И ВЪЗПИТАНИТЕ ДЕЦА, Г-Н МИНИСТЪР? ДОКОГА ЩЕ СТЕ СЪС СИЛНО...ЗАТВОРЕНИ ОЧИ?
179
5
 
4
 
! Отговори
долу униформите! преди 13 години
Униформата е дяволско творение на комуниздите!Двадесет години демокрадските индивидиуалисти едно си знаят, едно си баят този е комунизд, онзи е комунизд, дори Костов е комунизд и върха- царят е е комунизд! Но така ги учат в амриканското посолство. ЦРУ *** парички без да си дава зор и като грамофонна плоча повтаря едно и също. Важното е , че разбиха социалистичаското образование и най-вече дисциплината в училищата. Школото ражда ярки индивидуалности необразовани и прости, нагълтали евтина западна пропаганда. Доказателство са половината от публикуваните мнения!
178
0
 
1
 
! Отговори
Мартин на 12 преди 13 години
Дам правописна грешка...мерси за поправката! :D
177
0
 
3
 
! Отговори
Въпроса е : преди 13 години
Кой точно е спортния министър, та ще одобрява или не, реформи в ОБРАЗОВАНИЕТО ?! Квалифициран ли е за това ? Педагог ли е ? Психолог ли е ? Е пък не може всеки полуграмотен физкултурник да забърква каши ! И да беше само този ! Министър на МВР - физкултурник ?! Шеф на компютърни престъпления в ГДБОП - агроном ?! Мъка. Голяма мъка !
176
1
 
1
 
! Отговори
Мартин на 12 преди 13 години
Знам може би се изказах неприемливо!Не съм казал,че трябва да е с друга специалност,а че мозъка му е толкова!Веднъж съм съгласен с теб!:)
175
0
 
4
 
! Отговори
Мартин на 12 преди 13 години
Защо давате минус на Анонимен?Да,защо ако човек има пари трябва да е мафиот?Колко завистливо общество сме...!
174
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мартинчо, а каква би била приемливата за теб специалност на СПОРТНИЯ министър? :) Казвам го без лоши чуВства, а чуВство го пиша по различен от теб начин, познай защо?:)))))))))
173
3
 
4
 
! Отговори
Индивидуален преди 13 години
Екскюзе моа, но почти в 100% от случаите, униформите включват и вратовръзка. Погледнато по общо, изпитвам контролирано презрение към хора, които доброволно си връзват своеобразен клуп на бесило около врата. Няма как да ме принудите да падна толкова низко. Просто няма как.
172
1
 
4
 
! Отговори
Мартин на 12 преди 13 години
Смешен какво лошо има човек да е индивидуален?Гледам те какъв си *** а сигурно си 3-пъти по-голям от мен!Мисля,че или мозъка ти е промит от комунистически глупости,как всички са равни,или не си постигнал нищо в живота си получаваш мизерна заплата и дори не си излизал не от държавата ами дори от града си!В западна Европа няма физзарядка или други,но си има дисциплина и училищата са си на много високо ниво!
171
2
 
2
 
! Отговори
Фолклорист преди 13 години
А защо сутрин да не се тропва по едно хорце ? За другите, с `майчиния език` може и кючек. Който пък се усеща етнически папуас, може да си рипа в такта на `танца на победата`. И като чета, че разни хралупи тук превъзнасят безумното махане с ръце и крака рано сутрин .....
170
1
 
3
 
! Отговори
Мартин на 12 преди 13 години
Kaкъв мозък очакваш от министър,който е учител по Физкултура!(казвам го не с лоши чуства към учителите по физическо възпитание)
169
0
 
4
 
! Отговори
до 166 преди 13 години
Простете за любопитството, но вие колко време сте носили униформа ? Предвид интелектуалното изписване на думата `демокраД` , допускам че униформеността ви е дошла в повече ... За начало, захвърлете униформата и наблегнете на правописа драги.