Няма да глобяват за стари винетки на стъклото

Номерът на колата няма да се изписва върху стикерите
Обновена: 5 май 2011 18:55 | 5 май 2011 18:55,
46
Няма да глобяват за стари винетки на стъклото
Снимка: Архив Булфото

Няма да има глоби, ако не е махната старата винетка.

Това решиха депутатите днес, след като приеха промени в Закона за пътищата.

Според новите правила номерът на колата вече няма да се изписва върху винетните стикери.

Шофьорите няма да бъдат санкционирани, ако върху старата винетка залепят нова.

Според други промени в Закона за пътищата ще бъдат налагани глоби и за собственици на фирми, чиито реклами отвличат вниманието на шофьорите.

Тази година се предвижда и още една промяна за шофьорите.

Още по темата

Вчера Министерският съвет одобри проект промените в Кодекса за застраховането, с който се забранява лепенето на стикери на „Автокаско“ на колите, както и разсроченото плащане на „Гражданска отговорност“.

Променили са се изискванията за одиторите на пътя и пътищата и по настояване на Националното сдружение на общините е включено задължение и на държавата да финансира общините и за изграждането и ремонта на общинската пътна мрежа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Манчо преди 12 години
/..както и разсроченото плащане на Гражданска отговорност./Да ни е честито. Плащаш на застрахователя в началото на годината па ако сакаш си карай колата. Е тва си е чист застрахователен рекет или застрахователен терор.Някой от държавните институции да работи против него?И срещу него ли дюнерите ни пазят?
42
0
 
4
 
! Отговори
шофьор преди 13 години
искам да имам ,да не гледам цената.искам да не тегля заем за един скапан телевизор защото заплатата не стига.искам да водя приятелката си на вечери по заведения а не 1 път в месеца да отидем някъде за по едно кафе.в България или си беден или къде да си похарчиш парите няма.това да живееш с 500 лв живот ли е?отговори ми бе недоносеник номер 39
41
0
 
3
 
! Отговори
nqkoi преди 13 години
an (34) много си прав. От 22 год ни оправят отзад, а като гледам как вървят нещата ще има да ни оправят още 100 год така. Ама явно на 99,99% от населението му харесва да го оправят отзад и затова си мълчи
40
0
 
3
 
! Отговори
До 39 преди 13 години
Доволно тъпо парче си.
39
0
 
1
 
! Отговори
Усмивката преди 13 години
До Червената помия: До 4.05. работим за Държавата, до 4.10. за управляващите, до 24.11. за ЕС и през останалото време - за себе си.
38
8
 
1
 
! Отговори
до 27 преди 13 години
Ще си свиеш разходите максимално! А не да ми се правиш на американец!Айде бе! И без коли можете!!!
37
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Винаги махам всички невалидни стикери.Една камара стикери - *** кич.
36
0
 
5
 
! Отговори
nikolai преди 13 години
ия некадърници не знаят какво правят! Една напред, две назад, три в страни, а после се чудят, че кризата не минава!
35
1
 
3
 
! Отговори
Гената преди 13 години
Е тва много *** радва,щото цялото стъкло е налепено с венетки.Имам само прорез за гледане като механик водач; Пробах с АМВ ама старите не стават.
34
1
 
20
 
! Отговори
ИСТИНА преди 13 години
това което е на власт - се нарича ХУНТА!И това което върши спрямо нас е ГЕНОЦИД!
33
0
 
5
 
! Отговори
an преди 13 години
KOGATO V EDNA PSEVDO-DARJAVA MAR6AVOTO PLEME GLASUVA ZA MUTRO-KOMUNISTI-I SELSKI TARIKATI- V TAQ PSEVDO DARJAVA VSI4KO SI E.AVA MAIKATA. 22 GODINI MUTRO-KOMUNISTI4ESKITE-SELSKI TARIKATAI E.*** MAIKATA NA VSI4KO DO KOETO SE DOKOSNEHA.A PROSTOTO MAR6AVO PLEME PRODALJAVA6E I PRODALJAVA DA GI KA4VA NA VLAST.KATO VSEKI PAT IZBIRA OT TRITE NAI DALGOTO.22 GODINI DRUGARITE MUTRO-KOMUNISTI4ESKI-SELSKI TARIKATI PRAVQT PREHOD OT PUSTO V PRAZNO.A 6I.ANOTO PLEME PRODALJAVA DA 4AKA NEKOI DA GO OPRAVI -OTZAD-
32
0
 
12
 
! Отговори
шофьор преди 13 години
няма свобода от хазната ако има недостиг на пари ще почнат масови проверки от кат.дай хей,и всякакви институции който нестига че ги храним ами и ни глобяват заради това.и защо за мен може да има глоби а за човека каращ 10 мерцедеса не?
31
0
 
12
 
! Отговори
Червената помия преди 13 години
До Шофьора 27.Ти си добре!Хайде сега си представи освем твоите неща, с които се събуждаш на 1-ви януари да имаш и още:-Осигуровки като самоосигуряващо дсе лице всеки месец-Данъци всякакъв вид.-Такса поддръжка касов апарат-Такса Трудова медицина-Такса Измерваване земно.......................................................................Свободата от хазната била на 4-ти май?Лъжа е,поне до 30 юли е!
30
1
 
17
 
! Отговори
шофьор преди 13 години
замислял ли се е някой колко пари са били и се крадат в момента в тая държава от нашите "избранници"който ни защитават и мислят за" нашето добро"
29
2
 
18
 
! Отговори
шофьор преди 13 години
вече 3 месеца чакам дами оценят задната броня.удариха ме виканахме кат и .....така до днес.ако човека беше разберан щяхме да се оправим без застрахователи ама ....
28
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На мен данъка на колата ми поне е малък 16 лева ,но от следващата година спирам да плащам гражданска отговорност и да карам.Докато не видя ,че се прави нещо за безобразното състояние на пътищата спирам да им пълня гушите на тия тикви.купувал съм си годишна винетща , а в същото време съм плащал по 200 лв за смяна на скъсани пружини от прекрасните ни пътища.Имам си спортен байк и не ми дреме.
27
1
 
24
 
! Отговори
недоволен преди 13 години
Днес едно ,утре друго ,абе тези хора са се побъркали ,а нас на маймуни на направиха.Нямат наяждане тия гладни ***.Каква ми е ползата когато плащам Винетка и Гражданска отговорност,парите потъват няка ,пътищата ни са в укаено състояние ,ако стане катестрофа,оле майко кой казва че ще ти платят от застраховката.В България няма никакъв контрол още е мътно време и всеки прави каквото си иска,амаче демокрация избрахме.
26
0
 
44
 
! Отговори
шофьор преди 13 години
събужадм се на 1 януари 2011 година с тежък махмурлук.боли ме главата и си мисля:200 лв застраховка150 данък30 лв преглед70 лв винеткаима 100 неща за смяна по колата.бензина 2 и майка си и баща си.заплата 500 600 лв кое по напред ток,вода телефони,банки и др. подобни скапана държава.некъдърни политици
25
0
 
16
 
! Отговори
Язе преди 13 години
Нищо де, за сметка на това, има предложение за отпадане на разсроченото плащане на ГО.
24
0
 
23
 
! Отговори
Продължение на 23 преди 13 години
Но има светъл лъч в тунела-няма да ни вдигат заплатите и пенсиите до 2013.Сещам се за две неща.Изказването на един журналист, че: "България в момента е почти пред кома на болничното легло, и всеки който може, е отворил по някоя вена или артерия и смуче ли смуче кръвчицата и".И второто-изказване на любимия ми старшина в казармата:"Трудностите каляват характера.За това сами си ти създаваме, и сами си ги преодоляваме!".