"Атака" може да бъде забранена за насаждане на омраза

Цветя пред Баня Баши казаха "не" на етническата нетърпимост
Обновена: 23 май 2011 23:54 | 23 май 2011 14:02,
1634
"Атака" може да бъде забранена за насаждане на омраза
Снимка: Булфото

Партия "Атака" може да бъде забранена заради насаждане на омраза, каза пред Нова тв градският прокурор на София Николай Кокинов.

Повод за проверката на държавното обвинение станаха сбиванията между активисти на "Атака" и молещи се в джамията Баня Баши в петък в центъра на столицата.

Ако събере достатъчно данни за насаждане на етническа омраза и за проповядването й на религиозна основа, прокуратурата може да повдигне обвинение срещу лидерите на "Атака", както и да я забрани на базата на закона за политическите партии.

Говорителят на главния прокурор Стелияна Кожухарова заяви, че Борис Велчев може да поиска имунитета на лидера на "Атака" Волен Сидеров.

Още по темата
За да се стигне обаче до тази стъпка, трябват две условия – проверката на районна прокуратура София да покаже данни за насаждане на омраза, а софийското градско обвинение да образува дело срещу лидера.

Присъдата за такова престъпление е до четири години затвор или пробация заедно с глоба от пет до десет хиляди лева.

Междувременно българи казаха „не” на религиозната омраза, като поставиха цветя пред джамията Баня Баши, съобщи пред „Дарик” Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда.

Според нея свободните хора у нас не желаят повече пропаганда, а искат да вземат решенията си сами.

„Аз видях другото лице – това бяха цветята, които хората поставяха пред джамията. Мисля, че това е нормалната цивилизована реакция на гражданското общество.

Има българи, които искат да покажат, че не може да бъде манипулирана тяхната свободна воля, изборът им от някакви фашизоидни, примитивни хора. Свободните българи не желаят повече някой да им разиграва сценарий, да ги лишава от избор", каза Цонева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1634
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дреме ми на сайдера
1
 
4
 
! Отговори
модератор преди 12 години
Всички никове насаздащи омраза нетолерантост са обект на полицейски интерес
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аве колко хиляди коментара е рекорда в този сайт?
2
 
9
 
! Отговори
Левски преди 12 години
А кога ще бъде забранена ДПС като сепаратистка, мафиотска, фашистка, протурска и терористична партия?
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПЛАТЕНИ ПИСАЧИ КОЛКО ВИ ПЛАЩАТ
2
 
0
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Обикновен фашизъмPosted on 23.05.2011 by Antony TodorovТова е заглавието на документален филм на руския режисьор Михаил Ром, направен по трофейни филмови ленти и снимки много години след края на Втората световна война. Филмът е дълъг, може да се види във V-box. Сред многото кадри най-ужасяващото е, че сред личните документи на войници от SS, наред със снимките на децата и съпругите, са намерени снимки на обесени или убити, след като са били и изнасилени, жени от окупираните територии на тогав
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
аре ве напрайте го коментарите 1500
3
 
1
 
! Отговори
Огнян Велков преди 12 години
Стига се карайте мой сънародници. Всяко чудо за три дни! Тъкмо Доган се компрометира и вие сега раздухвате този случай и му връщате легитимността!
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Срамно е ние да сравняваме силата си с такива гламавци, каквито са турците... Когато неприятелят ми е по-гламав от мене, той е в ръцете ми с всичкия си материал."Дописка на В. Левски до в. "Свобода", публикувана в "Свобода" на 13.02.1871 г. СЛЕД КАТО ПРАТИХТЕ НАБЕСИЛКАТА Е КАЗАЛ ДРУГО
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АХХАХХА АБЕ МНОГО СТЕ ИНТЕРЕСНИ ЗНАЧИ КВО ХВАЛИТЕ ТЕЗ СЪРБИ ТО ТВА НАЦИЯ ЛИ Е ИЛИ ПРАСЕТА? ТЕ ТЕЗ ИМАТ ЛИ ИСТОРИЯ ТЕЗ ОТ КЪДЕ СЕ ПОЯВИХА И ТЕ? ТО НЯМА СРЪБСКА НАЦИОНАЛНОСТ БЕ ПРЕТЕНДИРАТ ТАМ БОШНЯЦИТЕ БИЛИ ИСЛЯМИЗИРАНИ СЪРБИ ТВА ОНВА САМО ЧЕ БОШНЯЦИТЕ ТВЪРДЯТ ЧЕ СА ИЛИРСКО ПЛЕМЕ КОЕТО Е ВЯРНО ДЕ!!
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По света мож да сте и 100 000 000 ама у Албания сте 1милион. Ай стига и Албанията и чудото му. Оди си в сайта за албанци
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"ШЪ ВЪ ЗАМОЛЪ"-sederastite da odiat da gi onojdat 4almaliite
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АБЕ АЛБАНСКИ М**ГАЛ КО ПРАИШ ТУКА БЕ ***....ТЯ И ВАШТА ЕДНА *** ДЪРЖАВА ВЗЕЛ СИ ДА ОПРАВЯШ БГ ....ВЪН ОТ ТУКА *** МАЗЕН....
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"ШЪ ВЪ ЗАМОЛЪ"!!!..sederastite da odiat da gi onojdat rezacite
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе ,те и македонците бяха наследници на Александър... Ааа илири ,демек траки - от онези със златните грънци дето са народ *** които една държава не може да направи?
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АЛБАНЦИТЕ СМЕ 10 МИЛИОНА ПО СВЕТА ВЕ КОЛКОТО ВАС СМЕ!!
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Опичайте си акъла ей ЦЕЛТА НАИСТИНА Е ДА НЕЕ НЕ ЗАВИСИМА БЬЛГАРИЯ ОТ ЕНЕРГИЙНИ ПРОЕКТИ всичко се сьбира до там Европа може да бьде принудана да бьде заобиколена колкото конфликта турция русия сьнувайте 3 централи ще строят огромни пари тия атакисти не искаха бьлгария да влезе в ес сега искат белене да е руски
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Стига с теа албанци бе. Нали са един файтон хора.*** и албанците му барабар с албанките.
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сюлейман паша успява да влезе с бой в Стара Загора. Градът е опожарен до основи, а християнското население поголовно изклано. Кланетата и погромът от 1877 г. в Стара Загора са дело на редовна турска армия и башибозук, командвани от Сюлейман паша. Избити са между 14 и 15 хил. души. Други над 1000 са отведени в робство. Кървавата баня продължава 60 часа. Ако в Баташката църква са изклани около 1900 българи, то в старозагорската Света Троица и двора й, са били избити над 2500 души. А някои от труповете останали прави, защото след като били обезглавени, нямало къде да паднат, описват по-късно малцината останали живи очевидци страдалческата смърт на невинните си съграждани. Войниците на Сюлейман паша безчинстват и в околните села по долината ва р. Тунджа. Само в църквата на с. Любенова махала са изклани 1013 души, а други 1387 са посечени на селските улици. В Нова Загора са изклани и изгорени близо 4 хил. души, като 70 % от къщите на хората в града са били превърнати в пепел.
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АКО ИМАШ ПРЕДВИД КАВКАЗКА АЛБАНИЯ НИЩО ОБЩО НЯМАТ БАЛКАНСКИТЕ АЛБАНЦИ С КАВКАЗКИТЕ *** АЛБАНЦИТЕ СА ЖИВЯЛИ ВИНАГИ НА БАЛКАНИТЕ ЗАЩОТО СМЕ ВЕЛИКО ИЛИРСКО ПЛЕМЕ И СЪРБИТЕ НИЩО НЕ СА СМАЗАЛИ ЗАЩОТО ЕДИН ИЗМИСЛЕН НАРОД КАТО СРЪБСКИЯ БЕЗ НИКВА ИСТОРИЯ НЕМОЖЕ НИЩО ДА СМАЖЕ ОСВЕН СЕБЕ СИ ХАХАХА ТО СРЪБСКАТА ПОЛИЦИЯ АТАКУВАХА ЦИВИЛНИ ХОРА В СЕЛА КОЙТО НИТО СА ГИ ОЧАКВАЛИ НИТО СА ГОТОВИ НЕ ПОСМЯХА ДА АТАКУВАТ АРМИЯТА ЗАЩОТО ЩЯХМЕ ДА ИМ ПОКАЖЕМ ОТ ДЕ ИЗГРЯВА СЛЪНЦЕТО ХАХА