Камери бъркат в джоба на катаджиите

За 5 месеца снимките са над 25 хил., актовете – 2002
Обновена: 27 май 2011 17:18 | 27 май 2011 17:18,
93
Камери бъркат в джоба на катаджиите
Снимка: архив Булфото

КАТ ще наблегне повече на видеоконтрола, обяви новият шеф на „Пътна полиция” Богдан Милчев.

По думите му видеоконтролът е един от начините, с които може да се прекрати безпричинното спиране на автомобили.

"С мобилните камери ще се улавят нарушителите, полицаите няма да имат този досег до гражданите и така ще се прекратят корупционните практики", поясни той.

Статистиката сочи, че от началото на 2011 г. камерите са направили 25 472 снимки, последвалите актове са само 2002 броя.

"Това прави под 10% успеваемост", пресметна Милчев и обеща, че до една година ще стигнат успеваемост до 60%.

Според Милчев в КАТ има много раздута структура от гледна точка на началници.

"При структурните реформи ще приложа принципа, че трябва да се профилира дейността на отделните групи", каза Милчев. Ще се създадат групи само за ПТП-та, групи само за подпомагане на движението и т.н.

"Ще наблегнем и на специализирани полицейски операции. Подготвям няколко такива. До няколко седмици ще стартира първата такава операция", зарече се той.

По думите му има около 1500 водачи, които трябва да бъдат намерени и да им се отнемат шофьорските книжки. Няколко хиляди водачи са с присъди и с лишаване от правоуправление.

"Искам пътният полицай да знае, че той е преди всичко полицай и ще работи на пътя все повече за разкриване на престъпността", отбеляза Богдан Милчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
IVAN преди 12 години
GOSPOD DA E NA POMOSHT NA NOVIA SHEF NA KAT. TRUDNO SHTE SE SPRAVI SAS SLUJITELKITE OT GISHETATA, KOITO TRIABVA DA OPRAVIAT PONE 5 SVOI CHOVEKA NA DEN - ZA NOVI KNIJKI, AKOTVE I REGISTRAZIA NA KOLI. ABE MILCHEV IMASH DA SI PRAVISH IAKA CHISTKA NE SAMO V DVORA AMI I VARTE V KASHTATA NA KAT. POCHVASH S PATNITE AMA POOGRAMOTI BABITE NA GISHTETATA TAM ILI GI NAPRAVO ELIMINIRAI.
89
0
 
5
 
! Отговори
alef преди 12 години
до 79 разсъжденията са ти в правилна посока но изпускаш една много важна подробност:"този редови полицай има голяма вина че папка моите и твоите парички без грам полезна работа за нас "това си е вид кражба само че облечена от народните избранници в закон без да работиш да вземаш пари даже като вредиш пак ти плащат от нашите парид о к о г а
88
1
 
1
 
! Отговори
:P преди 12 години
da im braknat i na drugo myasto :):)...
87
6
 
2
 
! Отговори
LoadBoy преди 12 години
с катаджий и камери криво ляво се справяме.мен по ме притеснява,че дават книжки на куцо,кьораво и сакато...ама в буквалния смисъл.преди да ги допуснат до курсове и изпит за книжка,един тест за интелигентност и като те хванат,че си кръгал ***-"я ела отзад в двора да ти покажа нещо",куршума и следващия.тъкмо няма да си разнасят дефектните гени.защото проблема е,че хрантутиме дефектни индивиди и е време да си изчистим малко гено фонда,както направиха в някои сега напреднали държави преди време
86
1
 
0
 
! Отговори
nans преди 12 години
hah gledah materiala po tv-to ...ako kat vzemat da prodobrqt i obnoskite na katadjiite shte e super ..da ne mlqskat dyvki naprimer :D kogato spirat grajdanite..ne e uchtivo..napramo me vyzmuti !
85
0
 
14
 
! Отговори
ужас,,, преди 12 години
Хахаха, поредният "експерт", открил студената вода. В цял свят използват камери от деситилетия, ние тука сега започнахме да се светкаме за това. Абсолютна трагедия.
84
3
 
14
 
! Отговори
жоро преди 12 години
разбрахте ли сега защо не ни правеха досега магистрали ? представете си път без знаци за скороста 40. 60, без скрити полицаи по храстите , без ,,вълшебните,, думи - ,,сега кво ша праим?,, разбрахте ли кои са противниците на магистралите?
83
1
 
13
 
! Отговори
Трайкофф преди 12 години
Думи, думи, думи....по-важни са делата, а не намеренията. Всички знаем пътят към ада с какво е постлан. Това да разпоредиш премахване на слънчевите очила е пълна идиотщина. Как ще разпоредиш на тъпия и мързелив катаджия да гледа и най-вече да вижда еднакво всички, а не само бракмите?! Дали е със или без очила е все едно, щом е сляп за фучащите джиповете със затъмнени стъкла.
82
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
правлно е да се разчита повече на камери, но това го слушам вече 10 години.
81
2
 
9
 
! Отговори
Смут преди 12 години
ЕЕЕЕЕЕЕ АААА ДОБАР ДЕЕЕЕНС . Те цял свят работят така вие чак сега се сетихте.
80
0
 
15
 
! Отговори
нло преди 12 години
То като се знае за служителката сладунка владимировасимеонова как за злоупотреби в кат я преместиха в сдвр и я обещетиха с двустаен.От както е в тех.Служба започнаха да обират и трезорите към сод мврно нали е от с.шума -годеч ни е ясно.
79
1
 
4
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
до 80Знам , но без *** никога няма да мине .. дори и в чужбина има , не сме открили ние топлата вода . Благодаря за поправката !!!
78
1
 
6
 
! Отговори
до Безпартиен преди 12 години
Много си точен,но нали знаеш,че във всяко стадо си има и ***.
77
2
 
8
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
до 76 Надявам се да не обиждам никой с думите ми, хората са озлобени и не могат да преценят реално ситуацията. Редовия полицай няма вина че държавата се възползва от него . Той е служител като всеки един от нас , във фирма с умишлено ръководена така система !!!
76
1
 
28
 
! Отговори
Бонго преди 12 години
Защо не сложат камери на полицейските коли както в Америка и да ги навържат в единна система, да не е сложно или скъпо ? Ааа , ще секнат паричките нали.. Кой ще си отреже клона на който стои при положение че всеки началник на КАТ примерно си докарва хиляди на месец само от регистрация на едни специални коли, ами случайните номера 9111 9990 и т.н. Ами 'съдействието' на застрахователни фирми като Лев Инс ? Я пробвайте да си купите кола и да я платите кеш без Каско ;) Точно на другия ден я няма
75
1
 
8
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
до 74 Защото акта веднъж написан , се предава нагоре , където се сверява номера и тнт. ако е на някоя служебна кола се отмята , ако е на някой олигарх , шеф полицай , мутра , поп , и да не изброявам повече се изтрива от регистъра ... и каква вина има оня дето е написал акта че не е получен ? Не можем да обвиним всички под един знаменател, трябва да има разграничение , кой издава заповеди , кой изпълнява заповеди !!!
74
0
 
10
 
! Отговори
до Безпартиен преди 12 години
Напълно съм съгласен.А системата на МВР е познавам много добре.От вътре.
73
2
 
20
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
От тази система страдат истинските полицаи , хората които наистина си вършат работата , и са принудени да търпят какво ли не , не онези които си въртят верижката на малкия пръст !!! Като разберат полицаите че само с пушене не става .... ще дойде веселата част !!! Обществото трябва да се застъпи еднакво за всеки пострадал от системата , не само определени слоеве !!! Истина е че обикновенния полицай в България е унижен, от собствената си МВР майка !!! Дано съм прав !!!
72
0
 
13
 
! Отговори
до 73 преди 12 години
За 5 месеца снимките са над 25 хил., актовете 2002............. По останалите снимки защо не са съставени актове?
71
0
 
7
 
! Отговори
Безпартиен преди 12 години
до 72 и за 200 няма ...те онези 12 номера от списъка с благодетелствани коли нали са дарили 6,5млн на МВРушвети !!! Ще трябва да се бръкнеш колега .... нямам нищо против обикновенния полицай , против системата на МВРушвети съм , но тя като комунизма е обречена на саморазпадане , само някой трябва да пропее и такъв ще има .... после друг..трети ...Ще си плюят в лицата и яе се заричат като Румен Петков !!! Ще е забавно да гледаш краха на една МВР система , много ще размирише ..и надалеч !!!