Не откриха смъртоносната ешерихия коли у нас

Внесените продукти от Европа не са заразени, твърди МЗХ
Обновена: 30 май 2011 15:43 | 30 май 2011 15:43,
18
Не откриха смъртоносната ешерихия коли у нас
Снимка: Reuters

Отрицателни са пробите за наличие на ешерихия коли в продукти, внесени от Европейския съюз. Това съобщиха от Българската агенция по храните.

Експерти на агенцията са взели проби от салата айсберг, праскови, портокали, подправка селари, домати и чери домати от Испания, салата айсберг от Холандия и гръцки чушки севрия. Всички взети проби са с отрицателен резултат за бактерията, с която се смята, че са заразени испанските краставици.

Няма изследвани краставици, защото в момента на взимане на пробата не е имало такива с етикет "Европейски съюз", твърдят от контролната институция.

Още по темата

Вчера министърът на земеделието Мирослав Найденов съобщи, че в страната не са внасяни опасни краставици. Според агроведомството България не може еднолично да ограничи вноса на краставици от Германия. Това може да стане след решение на Европейската комисия.

Днес стана ясно, че 10 души са починали в Германия заради смъртоносната бактерия. Европейската истерия със земеделския продукт предизвика остра реакция на испанските здравни и земеделски власти.

Според тях Германия „действа много неразумно, като сочи с пръст индурстрията на цяла страна, без да има доказателства“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
www преди 12 години
интересно как така резултатите са готови за един ден - обикновено резултатите от лабораторно изследване по някое дело са готови най рано до един месец ;;;;;;;
16
0
 
5
 
! Отговори
an преди 12 години
TAZI BAKTERIQ 6TE Q OTKRIQT V MUTRESTANIQ, KOGATO NQKOI RITNE KAMBANATA. V MUTRESTANIQ NQMA6E I 4ERNOBILSKA RADIACIQ. 4AK SLED 2 SEDMICI KAZAHA 4E IMA. DOBRE 4E NA VREMETO SLU6AH RADIO -BELGRAD- TA RAZBRAH NA SA6TIQT DEN, 4E NUKLEARNA CENTRALA E GRAMNALA V 4ERNOBIL. OSTANALITE HODEHA NA MANIFESTACIQ POD RADAIACINNIQT DAJDEC, I MAAHA SALATA S RAKIIKA. SEGA AKO ES NE RAZRE6I, NQMA DA KAJAT 4E IMA BAKRTERIQ V MUTRESTANSKITE KRASTAVICI. AKO RAZRE6I 6TE KAJAT.
15
0
 
4
 
! Отговори
1 преди 12 години
в краставиците няма ешерихия коли , но в незрялото и прясно сирене което се продава винаги има,незнам миро мъзгата как ще отговори на този мой въпрос ,след като времето за изчезването на тия ешерихия коли от сиренето е 45 дена,а повечето мандри имат рарешение да го продават прясно.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Хората спряха да купуват краставици" Но българката,НЕ!
13
1
 
7
 
! Отговори
SD преди 12 години
Малко трудно с оборска тор , зеленчуците да се заразят с бактерии .Защо по селата я няма ?Явно, заразата е допълнително внесена !Ама , ешерихия коли ми звучи меко казано на иврит !
12
0
 
7
 
! Отговори
Шо ке биде ? преди 12 години
Баба Ванга: "Ке дойде време, кога плодовете и зеленчуците ке бидат нито растения, нито животни!". Това време вече дойде...
11
0
 
5
 
! Отговори
краставичар преди 12 години
продавам изгодно краставици, немско качество, внос от Германия, изгодно!!!
10
0
 
3
 
! Отговори
ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО.. преди 12 години
...БЪЛГАРИТЕ ,КАТО НЕ МОГАТ ДА СИ ПРОИЗВЕДАТ КРАСТАВИЦИ....ЩЕ ЯДАТ КРАСТАВИЦАТА НА ГЕРМАНИЯ ,ТУРЦИЯ И ГЪРЦИЯ...!ДА МУ Е ЗДРАВЕ НА ,БЪЛГАРИНА.....И ДА СЕ УРИГВА НА ЧУЖДА КРАСТАВИЦА И ......ДА СЕ УЧИ НА АКЪЛ И РАБОТА!МЪКИТЕ СА СЪЗДАДЕНИ СА *** И ПРОСТАЦИТЕ----ОТ ТЯХ ,ТЕ СТАВАТ ПО-УМНИ!ТАКА Е В ЖИВОТА!
9
0
 
6
 
! Отговори
прасчо преди 12 години
Дами....моля Ва само с български краставици,твърди са,трудно омекват и нямат коли-моли....Само внимавайте с корнишона на Митьо Пищова.....
8
0
 
8
 
! Отговори
мери преди 12 години
От всички възможни зеленчуци са взели проби, само краставиците били кът и не могли да ги намерят-ХА, ХА. А може би ги е страх да ги изследват, че кой знае какво може да открият вътре, и току виж ЕС ни се убидил, че им възпрепятстваме търговията, та нали за това са ни приели, да им ядем ***, вместо да дават пари да ги унищожават , Българите ще им ги изядат!
7
4
 
6
 
! Отговори
За Ханс от Каспичан. преди 12 години
...ама ти само в Германия ходиш на работа, германски коли караш , немска бира пиеш,немски стоки от Супера си купуваш...ама , плюеш германците..!!!Що не почнеш да пиеш "братска" бира, "братска кола" да караш, на "братята" -ангария да им бачкаш в Сибир и от техните пелмени да плюскаш......та да се кефиш в живота???!!!Те водката там ....от нафта я правят--затова е толкова чиста!!!Пий , и пикай газ....!Ха, наздраве!
6
7
 
6
 
! Отговори
Ханс от Каспичан преди 12 години
Германците преди да ядат краставици си ги киснат в кравешки ***, затова има ешерихия коли. Аз не знам някой бунак в България да си кисне краставиците в говежди ***. Ама сигурно има! Те германците напоследък много азиатски привички добиха. Скоро ще започнат да си пикаят в бирата преди да пият от нея.
5
0
 
11
 
! Отговори
абе преди 12 години
след като успяхме да изядем 20 годишното ирландсо месо, колко му е краставиците им да опасем, склед като няма етикети, отде знаят дали сме внасяли или не всъщност ? силно се съмнявам нещо от всичкото написано да е проверено по друг начин, освен по добре познатия вече "документален" и кво трябва да значи, че не можем едностранно да забраним внос ? както и че Германия била действала неразумно, като побърза да предупшреди всички колкото може по-рано ? вероятно по-разумно би било ако се замълчи ?
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Споко!Българите краставици без ракия не приемат под никакъв предлог!Ракията ще убие бактерията в краставицата и иииииии това е!Ние изядохме де що имаше замразено месо още от Хитлеровите запаси!Луда крава ,бизони кенгура ,рога копита...СПОКО ИЗДЪРЖАМЕ КАТО ***!Даже МАРУЛИТЕ СЛЕД ЧЕРНОБИЛ ИЗЯДОХМЕ И КАКВО!Ха НАЗДРАВЕ ПИЙТЕ ПО ЕДНА И ПОСЛЕ САЛАТАТА!ГЕРМАНЕЦА ЯДЕ САЛАТА ПИЕ БИРА И ПОСЛЕ БАКТЕРИИ ГО ТРЪШВАТ !
3
1
 
16
 
! Отговори
кур преди 12 години
Толкова и са търсили ***
2
1
 
10
 
! Отговори
! преди 12 години
Агенция... те са могли да бачкат, освен да си клатят краката по цял ден под громкото название- абе- ние и лаборатории ли имаме?!
1
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искало... в тая скапана държава и с една бактерия не можем да се уредим... ГРОБ ни съсипаха, и бактериите вече бягат от тук.