Приеха оставките на шефовете на Автомобилна администрация

Отнеха всички лицензи на "Ентуртранс" заради множество нарушения
16 юни 2011 20:06,
36
Приеха оставките на шефовете на Автомобилна администрация
Снимка: БТА

Изпълнителният директор на „Автомобилна администрация” Симеон Арнаудов и неговият заместник Анастас Тодоров са подали оставки. Те бяха приети от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски, съобщиха от транспортното министерство.

Директорът на  Областния отдел на "Контролна Дейност" - ДАИ Бургас Николай Милушев бе освободен. Повод за оставките е трагичният инцидент на магистрала „Тракия”.

Заместник-изпълнителният директор на Автомобилна администрация Димитър Ганев, който в момента е в командировка извън страната, се очаква също ще подаде оставка след като се върне в България.

Намерението си да освободи ръководсвото на агенцията Ивайло Московскиминистърът обяви още снощи.

Прекратени са правата, произтичащи от лицензите за извършване на превози на пътници на "Ентуртранс” ООД – фирмата-оператор на автобуса-убиец, съобщиха още от ведомството.

Още по темата
 Дружеството имало два лиценза - на Общността (международен) и такъв за извършване на превози на пътници на територията на България.

Международният лиценз е отнет след проверка, при която е установено, че превозвачът не е спазил срока за представяне на документи, доказващи неговата финансова стабилност. А това е едно от главните условия за получаване на разрешително.

По отношение на лиценза за извършване на превози у нас е установено, че при подаване на заявлението за издаването му са използвани документи с невярно съдържание. Това са справката за финансова стабилност на дружеството, подписана от управителя, и свидетелството за регистрация на превозното средство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: катастрофата на Тракия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Транспортна фирмичк преди 12 години
ДАИ-Невероятно измислени герои.Законите си ги измислят спрямо ситуацията като вземат сухото а те си го искат проблема е решен.Корумпирани законна мафия.Като почнеш от мишките по пътищата и свършиш до плъховете в канцелариите всички са за уволнение до един.Погледнете статистиката преди време дали имаше толкова ПТП.Дори като са движеха повечто соц автомобили.Това е *** държава.Всичко е законен рекет.
34
0
 
0
 
! Отговори
patriot преди 12 години
Турските фирми превозвачи трябва да се проверяват много стриктно, тъй като повечето турците за съжаление имат накави генетични кодирания, които не им позволяват да казват истината.
33
0
 
3
 
! Отговори
МИНАЛ ОТТАМ преди 12 години
ИДЕЯ СИ НЯМАТЕ КАК СА ТОЛЕРИРАНИ ТУРСКИТЕ ФИРМИ ,КАК ИНСПЕКТОРИТЕ ИМАТ ЗАБРАНА ДА ГИ САНКЦИОНИРАТ, КАК СЕ ГЪРЧАТ И ГУБЯТ ЧОВЕШКОТО СИ ДОСТОЙНСТВО ДА СЕРВИЛНИЧАТ НА БЕЗНАКАЗАНИТЕ ,НАГЛО ХИЛЕЩИТЕ СЕ *** . КОЙТО СИ ГЛЕДАШЕ РАБОТАТА ПРИНЦИПНО БЕ УВОЛНЕН.ДА СЕ ЧЕСТЕН , ОБЕКТИВЕН И НЕПОДКУПЕН ОЗНАЧАВА , ЧЕ СИ НЕПРИГОДЕН ДА РАБОТИШ В ДАИ . НАЧАЛНИЦИТЕ СА ВЗЕЛИ СВОЯ ДЯЛ ОТ ПОДКУПИТЕ , КОИТО СТИГАТ ЗАДЪЛЖИТЕРНО ДО ВСЕКИ МИНИСТЪР ДО МОСКОВСКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ , ЗАЩО ЗАБРАВЯТЕ ПОЛИЦИЯ И ПРОКУРАТУРА, СЪД
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре би било и на пощите да си "подадат" оставка.
31
0
 
0
 
! Отговори
До Калин преди 12 години
Момче особено в жегите не пропускай да си пиеш лекарствата , пак започна да буйстваш
30
0
 
0
 
! Отговори
filomena grimaldi преди 12 години
bg pogovorka; sled kato se preobarne kolata se vidi koi e patqt;. ne e neobhodimo 4ak tolkova mnogo ostavki v momenta da se davat a da se vezira imeno pri4inata i pri4initelite za katastrofata kakto i da se vzemat v race vsi4ki wefove kato otgovorni lica za sastoqnieto na firmite si i pro4ee.
29
0
 
2
 
! Отговори
Бай Григор преди 12 години
Навсякъде в ДАИ цари корупция и безхаберие,само ако знаете какви *** минават допуска до шофьори в обществения транспорт,които и собственото си име на могат да напишат без грешки... нямам коментар ,въобще въпросната администрация я създадоха отново за да има постове и хранилки за свои хора...
28
0
 
8
 
! Отговори
КЪРДЖАЛИ преди 12 години
СТИГА ОСТАВКИ АКО ИМА НАРУШЕНИЕ ЗАТВОРПАК ВСЯКО ЧУДО ЗА ТРИ ДНИ
27
0
 
10
 
! Отговори
потарпевщ преди 12 години
ли4но това *** милушев шефа на ДАИ Бургас ме рекетира за 600 лв и бих пат от София до Бургас да ми пусне камиона нека му е на *** гадно корумпирано.БОГ ДА ПРОСТИ ЗАГИНАЛИТЕ
26
2
 
2
 
! Отговори
IVo_1 преди 12 години
Калин , има общо приети норми и дори и култура на писане в интерент, явно толкова си запознат . А иначе къде повече да си ходя , аз съм си в къщи, и за разлика от теб който висиш в някой интернет клуб в някое забравено от бога село и знаеш само да плюеш , аз имам култура на писане . Повече не мисля да се занимавам с теб, вземи малко се образовай . Лека вечер
25
1
 
1
 
! Отговори
Калин преди 12 години
аи стига бе това, че бил ловец .. било негова работа? обществото за ловджии ли да плаща .. при това такива, егати и ловеца .. трапер на редки видове!!и връзка има .. щото същия когато горяха хора във влака софия - карадам бе на лов в симитлии:) всеки го знае .. *** трудно виждате нещата .. тъй де не щете :)
24
2
 
0
 
! Отговори
Калин преди 12 години
писането на главни букви си е писане на главни букви.. :) това, че си мислиш.. че така ти се вика си е твой проблем... още по малко ме интересува твоя коментар... някой да ти го е искал? или обичаш да излизаш с претенци.. а ко е тъй в къщи!
23
1
 
1
 
! Отговори
bog i tiah 6e posti преди 12 години
sega she imat vreme da se cherpiat s zagrabenoto v selskite pivnici
22
2
 
5
 
! Отговори
IVo_1 преди 12 години
Калине , писането с главни букви в интернет е равнозначо на крещене , а аз не искам някой да ми крещи от екрана. Така че се успокой , ако не можеш *** си прасни една. Що се отнася до оставките ..... нямам коментар
21
1
 
4
 
! Отговори
outsider преди 12 години
До "Калин": Ще ти отговоря, макар че изместваме темата на публикацията. Във форумите има много хора, които не пишат по същество, а с цел да омаскарят някого. Дали Първанов е ловец или не, какво значение има, това е негов личен въпрос, доколкото не пречи на служебните му задължения. А за темата на статията: В правителството има министър на транспорта и министър-председател, ако се търси отговорност на най-високо ниво, тя е тяхна, а не на президента. Но както винаги го отнасят дребните риби.
20
4
 
7
 
! Отговори
Калин преди 12 години
ГОЦЕ Е НЕ Е ЛОВЕЦ .. ОТКОГА СТАНА ТАКЪВ ?:) ГОЦЕ СИ Е МЕЖДУНАРОДЕН ТРАПЕР НА РЕДКИ ВИДОВЕ .. И СИМИТЛИЙСКИ ВЪЛЦИ .. НЕЗНАМ ЩО МИ ОСТРОУМНИЧИШ.. ФАКТИТЕ СА ТАКИВА КОЛКОТО И ДА РАЗМИВАШ:)
19
0
 
3
 
! Отговори
outsider преди 12 години
Повечето наши политици предпочитат елитните софийски кръчми (т.е. заведения) , но това следва да го броим като народнополезно занимание, докато ловците са за затвора. Така ли е?
18
2
 
3
 
! Отговори
Калин преди 12 години
А БЕ НЕЗНАМ КАКВА МУ Е РАБОТА .. ЩОТО НЕ Е СВЕТЛА :) А *** .. НЕ МУ И РАБОТА ДА ХОДИ ПО ЛОВ .. ДА ГЪРМИ ПО ЖИВОТНИ КОГАТО В ЖП - ТО ГОРЯТ ВЛАКОВЕ И ГИНАТ ХОРА :)ТЕ ТВА ВИ Е ПРЕЗИДЕНТА .. КАКТО ГО НАРИЧАШ.
17
3
 
0
 
! Отговори
outsider преди 12 години
До "Калин": Калине, да не би във ваше село да имате пожарникар, който да се казва Гоце, та го търсиш? Или сигурно си мислиш, че на президента това му е работата, да ходи да гаси автобуси по магистралите?
16
0
 
2
 
! Отговори
БТК преди 12 години
Много лесно така ... ами подавам си оставката!На измий ръчички ми прилича малко!Остани си на поста и си оправи кашите,които си забъркал!