Верига супермаркети мами за пилешки бутчета

Били холандски, но на етикета пишело, че са от България
28 сеп 2011 11:40,
62
Верига супермаркети мами за пилешки бутчета
Снимка: архив, Булфото

Комисията за защита на потребителите забрани на „Кауфланд България" да заблуждава потребителите, като им предлага холандски охладени пилешки бутчета, които представя за български. Това съобщиха от комисията.

В търговския обект върху допълнително залепен етикет пред стоката за страна на произход е посочена България, а върху етикетите на опаковката с цената за всяка отделна разфасовка има етикет, който сочи за доставчик фирмата „Пилко ЕООД”.

Информацията за българския произход на пилешките бутчета оказва влияние върху потребителя да ги предпочете пред тези на конкурентни фирми.

Тя оставя впечатлението, че стоката е прясна, а транспортът от Холандия изисква време и специални условия на съхранение.

В хода на проверката инспекторите са установили, че в обекта няма налични охладени пилешки бутчета с български произход, което води до извода, че поставянето на заблуждаващата информация е търсен ефект, а не неволно объркване от страна на продавач-консултантите.

Към момента на проверката в обекта е имало 20 кашона с охладени пилешки бутчета от Холандия с общо тегло 200 кг.

За да привлече потребители, търговецът е разпространил рекламна брошура, с която информира за промоция на охладени пилешки бутчета с 40% намаление.

Според информацията на сайта на фирмата всяка седмица брошурата достига до над 1 милион български семейства в цялата страна и това определя рекламната кампания като мащабна.

Проверката е извършена съвместно с представители на Българската агенция за безопасност на храните (БАБХ).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
12
 
! Отговори
41: преди 12 години
Логиката е в комисиона, който някой висш чиновник получава.
41
7
 
18
 
! Отговори
магазинерче преди 12 години
Няма логика да се доставят хранителни продукти със съмнително качество от другия край на Европа, а местните производители да губят пазари. Нашите пилета по-лоши ли са от холандските?
40
2
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 12 години
Пак старите познайници от Пилко Разград са намесени :( Тези, които ги хванаха да тъпчат пилетата с вода.
39
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ядеш само ти Сачи, никой друг с повече от 1 клетка мозък не ги яде.
38
3
 
25
 
! Отговори
ВЕТЕРИНАР преди 12 години
Малките квартални магазини зареждат със същата стока както хранителните вериги. Не се лъжете че при тях стоката е по-качествена. Всички кренвирши се правят от пилешки и пуешки шийки внос от ЕС .
37
3
 
12
 
! Отговори
33: преди 12 години
Кварталните магазини също не са нормални. Нормални биха били магазините на едни местни фермерски сдружения от контролирани дребни производители. Държавният чиновник и политик обаче няма интерес от такива и затова НАРОЧНО не им дава да се появят. Те имат интерес народа да е беден и това е цел 1 на всяко управление. Бедността за нас, за тях значи контрол и печалба.
36
2
 
5
 
! Отговори
Стършел преди 12 години
.....какво ли биха казали по въпроса г-жа Грозданова и г-н Цонев - на отговорните позиции в Кауфланд?......кой ли е виновен за това, а?.....може би да попитаме г-н Спасов?.....или най-добре някой в германската Schwarz?
35
6
 
7
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 33: Заради удобството и защото един и същ продукт е по-евтин в големите вериги. Това е нормалното пазарно-ориентирано мислене на нормален човек, твоите призиви са ми странни и не съвсем логични.
34
2
 
11
 
! Отговори
НЕ НА SDI преди 12 години
ТО И В SDI ТРЯБВА ДА СИ *** ДА СЕ ЗАСТРАХОВАШ ОТСТЪПКИ ПРОМОЦИИ ЛЪЖАТ ВИ ХОРА
33
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е ЗАЩО СЕ ВЛАЧАТ ВСИЧКИ КЪМ КАУФЛАНД НЕ ЗНАМ.ПРЕСТАНЕТЕ ХОРА.ТАКА ФАЛИРАТ НОРМАЛНИ КВАРТАЛНИ МАГАЗИНИ.И ПОСЛЕ ВСИЧКИ ЩЕ РАБОТИМЕ ЗА 385 ЛВ. В КАУФ...
32
2
 
17
 
! Отговори
Пацо Змея преди 12 години
Кауфланд обичат да спекулират... При тях друг коронен номер е цената под определена стока да е за някоя друга, намираща се наоколо.
31
2
 
24
 
! Отговори
бивша служителка преди 12 години
Де да бяха само тия бутчета.............6 месец работих в Кауфланд и на какви неща се нагледах ....чак не ми се казва. В резултат на това вече 2 години не ям месо
30
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Още повече - не е лъжа ми си е престъпление тъй като е подменен документ. *** то сеа то на едни хора дет са хора на други хора .... то поне че и това са са сетили
29
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Те веригите магазини за тва са създадени - да продават евтини *** на потребителя и да нямат възможност други по-малки магазинчета да вършат по-хубава работа. Ъъъъъ освен забраната неква глоба нема ли, понеже тва не е заблуда ми си е чиста лъжа.
28
4
 
19
 
! Отговори
потребител преди 12 години
Вчера попитах от къде са охладените пилешки бутчета в магазин в Пловдив и ми отговориха, че са холандски. Не ги купих, не искам нищо от холандци да си ги ядат. Това, че са на промоция изобщо не ме интересува. Иглеждаха ужавно да им ги върнат....И много интересно къде ги гледат тия пилета в Холавдия като няма място в държавицата им дори за хората. Нали са против нас, а това че половината им велики граждани са африканци не виждат.
27
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Моето семейство не сме си купували пилешко не помня от кога понеже като знам как се отглеждат теи пилета и колко хормони имат не искам на мъжа ми да му пораснат ц*ц*, на мун мустаци, а дъщеря ни да си пусне брада. Въобще не ги купувайте, ако имате възможност като минавате през някое китно българско село попитайте бабите за колко ще ви заколят и продадат 1-2 кокошки - има огромна разлика и супичка да си направиш и яхнийка, и печено пиленце даси хапнеш. Пиле което се вари за 20 мин. е изкуствено!
26
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
tezi deto mamjat i te li sa ot horata na kiro ?
25
3
 
19
 
! Отговори
do nomer 1 преди 12 години
По добре замълчи че ми стана смешно като ти гледам некомпетентния коментар в стил "много съм интелигентен/на". В САЩ пилешките крилца и бутчета ( долната по-малка част) са най-предпочитаната част от пилето от 100 години. Само в ресторанти съм работил там и там ядат около 1800000000000 пъти по лоша храна от нашата. Там те участват в играта на играчките. Всичко е генномодифицирано и не подлежи на сръвнение с храните на балканите.
24
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нещо да напишете за "сачи".някой да гои провери как преработват на цяла европа *** и ги ядем на салами и други колбаси.ама те са недосегаеми като кирил рашков. ходят си шефовете на лоб за бели мечки и тровят българина с химикали и плесенясали меса.
23
3
 
6
 
! Отговори
mestessa преди 12 години
Това вероятно са продукти,които не са изкупени в Холандия след изтичане на срока за годност.Там всеки ден след 20 h можеш да пазаруваш с намаление храни,които са годни за консумация до следващия ден.