Листа зелени, пък сняг вали, диви се Павлова

Зимата не ни изненада, а рано дойде, отсече министърката
Обновена: 19 окт 2011 14:57 | 19 окт 2011 10:17,
184
Листа зелени, пък сняг вали, диви се Павлова
Снимка: БТА

Зимата не ни изненада, тази година просто зимата дойде неочаквано рано.

Така министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова обясни пред БНР критичната обстановка в Североизточна България, която вече се нормализира поради подобряване на времето.

"Виждате, че все още листата на дърветата са зелени, все още имат и зелени, и жълти листа, не са опадали. Всъщност основната причина за ситуацията, в която се оказахме, беше изключително ранният сняг, който падна, бурите, които се случиха. Те доведоха до една наистина бедствена обстановка, до една криза", оправда се министърът.

По думите й обаче ведомството и АПИ имали готовност за снегопочистване.

"Имаме сключени договори с фирми, налична техника, апаратура, за да можем да направим снегопочистването. За съжаление, бурите доведоха до изключително много големия обем паднали дървета, талпи по 20 м с голям диаметър, преплетени клони с листа, които блокираха машините за снегопочистване", обясни Павлова.

Тази сутрин всички основни планински проходи са отворени при зимни условия, съобщи министърът.

Единствената по-критична точка днес продължава да бъде Шипка. В момента се разчистват последните паднали дървета и очаквам следобед да бъде отворен, добави тя.

"Винаги можем да се справим по-бързо, това е безспорен факт, но искам да ви кажа, че имаше абсолютно пълна мобилизация. Вие знаете, има денонощен кризисен щаб, горещ телефон на АПИ, всички органи в държавата бяха координирани и беше извършена денонощна работа там, където е възможно", смята Лиляна Павлова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: Лиляна Павлова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
5
 
! Отговори
alienum преди 12 години
"Листа зелени, пък сняг вали, диви се Павлова" - Сещам се за написаното от един велик писател по отношение на един от героите му че "НЕ СЕ Е ВДЕТИНИЛ, А ДЕТЕ ГО СВАРВА СТАРОСТТА"- това удивително пасва и за Патрона на Лилянка.
170
1
 
5
 
! Отговори
alienum преди 12 години
Лилянка не знае ли, че бат Бойко беше заръчал ако трябва всяка снежинка с метлата още във въздуха да я хващат.И кво стана сега-Плевнелиев ли забрави да и предаде или метлите не стигнаха?Само Голямата метла ще оправи работата!!!
169
1
 
7
 
! Отговори
SAVCHO1950gdg преди 12 години
НА КАЛПАВ МАТРИАЛ, ПРИРОДАТА МУ ВИНОВНА !!
168
1
 
11
 
! Отговори
Витяз преди 12 години
Лиляно моме-е-е, наистина да се чуди човек отде ви вади Бойко такива мозъчни донори-вичките равнис по него.
167
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Партизанска внучка, полубългарка. За какво и е да знае български, като знае руски.
166
0
 
8
 
! Отговори
Данъчен преди 12 години
При дядо, партизанин от бригада Чавдар би трябвало да са и разказвали за зимния балкан или за настъпването на зимата в планината!
165
0
 
5
 
! Отговори
alef55 преди 12 години
не е парашутист не се заблуждавайте,това е добре подготвен номенклатурен кадър на БКПИЛИ НИКОЙ ОТ ВАС ВЕЧЕ НЕ ПОМНИ ДЯДО И ЧЛЕН НА ЦК НА БКП ...........и тнт другаря Павлов до колкото си спомням е академик
164
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тая кака до сега в Етиопия ли е живяла?
163
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Снега имаше късмет, че Бойко е зает с ленти и избори, та успя да падне на земята.
162
0
 
12
 
! Отговори
олеле преди 12 години
МРРБ има сключени 4-годишни договори за поддръжка на пътната мрежа. В тях е записано, че зимният сезон започва от ноември е що вали през октомври ??
161
1
 
9
 
! Отговори
Ети преди 12 години
Моля, проявете така нетипичния за БГ егоизъм и не гласувайте за Плевнелиев. Ще си остане министър, ще си разчиства "неочаквания" сняг, все пак има магистрали за строене. Идва истинска зима, в края на краищата. И ще има много падащи листа. Може би дори вятър. Ще има малко по-голяма вероятност да пътуваме прилично, отколкото ако поста заеме тази умница.
160
0
 
14
 
! Отговори
Министърка преди 12 години
Листата зелени, главата ми куха, тук таме и жълти листа!
159
0
 
6
 
! Отговори
Плюем си ние ама... преди 12 години
е тъжно,тази парашутистка,която изобщо не знае къде се намира и по какви причини е там,съвсем се оплете в кукловодните си конци,а в същото време има толкова кадърни млади хора, на които обаче родителите им не могат да отпечатат диплома,но точно пък тези млади и кадърни хора щяха да са там-при снегорина ако трябва да измислят начин, да намерят решение,да помогнат,да вземат присърце проблема ако има хора които мръзнат ще мръзнат и те,но в БГ тези млади хора са бармани или хамали защото нямат шанс
158
1
 
11
 
! Отговори
tankist преди 12 години
Мнение на майката на въпросната за дъщеря и: тя не е ***, просто речниковия и запас е беден. От тук насетене коментара за министърката е безмислен. Пази боже. Но половината от хората на бойко са такива, важното е че дядото е бил партизаниин, а бащата министър по времето на тато.
157
0
 
25
 
! Отговори
Стефка преди 12 години
А само преди седмица слушахме: "Тази година зимата няма да ни изненада"Аме не е луд този ,който яде баницата а този, който му я дава!
156
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има ли поне един кадърен министър в това правителство?Не снегът е подранил,а народът се е забавил с измитането на ГЕРБ от властта!!!
155
0
 
14
 
! Отговори
Баси наглата преди 12 години
Как да я изненада зимата, като си е завряла главата отзад - а там - само топло и приятно ***...Баси наглата
154
0
 
19
 
! Отговори
Снежанка преди 12 години
Това дето го говори уважаемата от мен министърка е " ... все едно няма да те чукам отзад, а някъде около отзад... - била гова за зимата, ама тя била дошла по рано.Вижте на запад как се чисти сняг с турбини, които загребват снега и го изхварлят в страни, а не да го тикаш с греблото напред..но според мен са виновни от Тройната коалиция, няма друг който да им е виновен.Видяхме какво наследство остави Помака- кандидат за президент.Помислета на 23 октомври за кого ще гласувате. Зимата не е дашла
153
0
 
19
 
! Отговори
до Интелектуалец преди 12 години
Напълно сте прав, колега. И аз си я спомням тази Чилова. Беше министър на културата и туризма, или както се шегуваха хората - на културизма.Но същата тая прелетна птица, освен с крещяща простотия, ще я запомня и с фразата,че цялото ни Черноморие трябва да се превърне в един курорт.Това за съжаление се случи и със сигурност попрехвърлилата госпожица Чилова доста се е облажила.Нея я няма, но ние ще плащаме наказателни процедури за унищожената природа!След някоя година и една Лиляна ще споменават;(
152
0
 
8
 
! Отговори
псссс преди 12 години
мозъкът й/им зелен-а са възрастни уж-но са МИНИСТеРИ,ДУПЕТАТИ и т.н.!! а когато и да падне-какво правиш на моемнта..какво праят на момента у БЕЛИТЕ страни??? Или туловищата ви динозаварски са бавноподвижниа, мозъкът динозавърски е ясно КОЛКО е!! само тупалка ще ги оправи! не че ще ги промени,де-глупост-но поне ще ги измете от народната изпосталяла снага! Но много от народът правилмно прави-изчака,начака се,надчака се с тия ЧАКАЛи и предпочете ведна да реши въпроса ЛИЧНО-като се измете-и вярно!!