27 000 българки жертви на насилие за последната година

Страната ни е лидер по брой на залети с киселина жени
Обновена: 19 ное 2011 16:22 | 19 ное 2011 16:17, Красимир Ангелов
191
27 000 българки жертви на насилие за последната година
Снимка: Архив Булфото

Близо 27 000 жени в България са станали жертва на насилие през последната година. Данните бяха оповестени в Пловдив на дискусия за борба с насилието над деца и жени, съобщава БНР.

Неприятната статистика сочи, че страната ни е рекордьор по обезобразени чрез заливане с киселина жени.

Жертвите на това престъпление са 26, но до момента има само една осъдителна присъда, обяви Виолета Саничич, говорител на информационното бюро на Европейския парламент в България.

В рамките на ЕС 45% от жените са станали жертва вид насилие.

Погледнато от тази страна статистиките у нас не са чак толкова зловещи, но у нас често насилието се упражнява в по-жестоки посегателства като побой и заливане с киселина.

Министерството на правосъдието и неправителствените организации изработват национален механизъм за превенция на домашното насилие. Той ще включва комплексни мерки за решаване на проблемите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още по темата: насилие над жени
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
5
 
29
 
! Отговори
не лъжете преди 12 години
И ако извадим българките от "българките", цифрата ще е много по-друга. За индобългарките да не говорим.. А за тези от югоизток които се гордеят че не са българки, ще припомня едно заглавие: "Неграмотните т.....и одобряват битовото насилие". А те заради едно или друго повечето са неграмотни, защото и това одобряват.