Родители на загинали деца: Доживот за шофьори убийци

Близки на 6-те премазани деца се срещнаха с Фидосова
Обновена: 23 ное 2011 13:15 | 23 ное 2011 13:12,
59
Родители на загинали деца: Доживот за шофьори убийци
Снимка: Impact Press Group

Родителите на загиналите шестима младежи при катастрофата на Великден в Симеоновград искат доживотен затвор за  шофьорите убийци, употребили алкохол или наркотични вещества, които са причинили смъртта на повече от един човек.

На среща с председателя на правната комисия в парламента Искра Фидосова семействата на загиналите поискаха промените да бъдат записани в новия Наказателен кодекс.

Фидосова им обеща предложенията да бъдат разгледани през декември на кръгла маса, на която ще присъства и вицепремиерът Цветан Цветанов.

Почернените семейства настояват още присъдите, които шофьорите убийци получават, да не са условни, а ефективни.

Родителите на загиналите на 24 април младежи обясниха, че извършителят на престъплението все още е на свобода, защото предварителното производство е завършило едва преди няколко седмици.

Те предполагат, че 23-годишният мъж, който премаза децата им, вероятно ще получи по-леко обвинение от очакваното.

При пробите, взети от кръвта на Данаил Георгиев, бяха открити 1,3 промила алкохол.

Още по темата
24 апр 2011 18:18
502

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
3
 
! Отговори
Arven преди 12 години
Не се хабете за 51 - него "този отгоре" отдавна го е наказал...умствено и психически. Не виждате ли, че има проблем сас собственото си "аз" - също толкова малко и незначително като собствената му същност, а и оня му работа, най-вероятно. Оставете го да се къпе с собстевоно си безсмислено жалко съществуване - той няма и потенциала да осъзнае колко е жалък, смотан и незначителен. 100 % ероднина на някой от двамата ***-обвинямените. А роднина на *** е само още по-голям ***.
56
0
 
4
 
! Отговори
БАСТАР преди 12 години
НЕ ДОЖИВОТЕН,СМЪРТ ЗА ПИЯНОТО ***,ЧРЕЗ ЛИНЧУВАНЕ.У НАС ЖИВОТЪТ Е КАТО В ДИВИЯ ЗАПАД,ТРЯБВА И ЗАКОНИТЕ НИ ДА СА ПОДОБАВАЩИ.
55
0
 
1
 
! Отговори
edna преди 12 години
za maloumniq anonimen s komentar 51 pojelavam ti da imash dete i toq kakto go narishash ot gore da ti go otneme po sashtiq nashin deteto taka kakto e stanalo s tiq deca da te vidim posle kakvi komentari shte dadesh,po tova koeto si pisal si lishi she nqmash gram mozak v tapata ti glava i ima mesta naresheni ludnici v koito mn dobre shte se vpishesh
54
1
 
1
 
! Отговори
Roditel преди 12 години
мангалотурчин kak da go razberem?
53
0
 
3
 
! Отговори
ей днес.бг., преди 12 години
а защо не изтриете уродът от 51 пост а изрихте мен бе кавали,нима това животно е писало умнотии ?
52
0
 
3
 
! Отговори
lubo преди 12 години
moje li da si tolkova tupo *** we Anonimen nikoi 4ovek nqma pravo da otnema ne4ii jivot i ako horata sa selqnduri to ti nz kakav si
51
29
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тези "родители" да си гледат мотиките!!От кога *** пишат законите?***.Явно не случайно този от горе им е отнел тъпите деца!
50
6
 
0
 
! Отговори
Fidev преди 12 години
Faida ot zatvora, nali gi nqma veche horicata i momichencata ? Sled dajd kachulka.
49
1
 
7
 
! Отговори
smok преди 12 години
Колкото и странно да изглежда на колегата номер 45, то алкохолът се нарежда на второ място по брой на зависими. На първо, разбира се, e тютюнопушенето... Чак след това идват "твърдите", според колегата, наркотици. И да - алкохола е наркотик, колкото и да не им се признава на алкохолиците тук.
48
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Шансовете не са на тяхна страна... Като се започне от Кирил Маричков, носител на орден "Стара планина", прегазил вазрастна жена на улицата, минем през пияната адвокатка убила няколко души на път за Перник, случаят със Ставийски, и стигнем до двамата хубостници, спретнали си гонка по бул. България... Всичките тези *** са на свобода. Осъдят ли това ***, трябва да осъдят и другите - така че "Надежда тука всяка оставете"
47
4
 
2
 
! Отговори
до РОДИТЕЛИТЕ преди 12 години
А да сте чули или видяли мангалотурчин в учебна кола
46
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Реално погледнато катастрофи и в бъдеще ще има, ще има и жертви. Законът за движение по пътищата и сега е написан така, че винаги шофьора е виновен, независимо дали шофьора наистина има вина. Понятието "несъобразена скорост" те прави винаги виновен даже и да си взел всички възможни предпазни мерки. В този смисъл как трябва да се осъждат шофьорите, ако има катастрофа с тяхно участие, при което има загинали хора? Реално шофьорите може и да не са виновни, но ако бил пили и алкохол - до живот!!!
45
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е. алкохола не е тежък наркотик, както напразно се опитва да ни убеди номер 44 /19/. При катастрофи съпътствани с употреба на алкохол, трябва да си има присъди каквито са предвидени в закона. На всеки лично засегнат тези присъди им се виждат или много малки, ако са от потърпевшата страна или неоправдано високи, за виновната страна. Въпрос на гледна точка и затова тежеста на наказанието трябва да се съизмерва с другите наказания в законите, а не под влияние на конкретни нашумели случаи.
44
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Виждам, че поне 5-*** долни наркомани? са се обявили под коментара ми (19)!.... Ей, *** пиянска, да знаете, че АЛКОХОЛЪТ Е ТЕЖЪК НАРКОТИК!... Не може да се забрани, защото в малки дози радва и сваля напрежението, но това вещество е ТЕЖЪК НАРКОТИК!... ВСИЧКИ СЕРИОЗНО ПИЕЩИ И/ИЛИ ЗЛОУПОТРУБЯВАЩИ СА ПАРЕКСЕЛАНС НАРКОМАНИ!
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Няма ефективни присъди в българия с малко б, това да ви е ясно! Колко много престъпници се разминаха с условна, та и този ли пиян шофьор няма да се размине?
42
4
 
7
 
! Отговори
до 39 преди 12 години
Разбира се,че е умишлено и разбира се че ще бъде съден за умишлено ако има загинали,законите са за това да се спазват и ще се спазват когато са строги, не ми философствай повече от такива като тебе философи сме я докарали до сегашното положение,безаконие и престъпност.
41
8
 
2
 
! Отговори
до 37 преди 12 години
Вярвам, че ще ми скъсаш главата....от фелацио!:) ***! И той претендира, че деца възпитавал!:) Същият *** си като този дето е пил и убил децата! 100%! И не се хвърляй да късаш главите на другите, че могат да скъсат много бързо твоята!:))
40
2
 
11
 
! Отговори
Една преди 12 години
Никога няма за забравя изражението на бащата на убития Гошо, докато разказваше...Никога. Не смятам, че такава мъка би се компенсирала с каквото и да е наказание.Но евентуалната му строгост и продължителност би респектирала на фона на сегашното мърляческо беззаконие в наш Абсурдистан.
39
6
 
2
 
! Отговори
До 36 преди 12 години
Много неща пише в правилника/по-тчоно в Закона/ и се оказва, че всико написано там се нарушава. Примерно спрял си на по-малко от 5 метра от пешеходна пътека, което е забранено в Закона или по-общо спрял си на едно от многото места забранени за спиране в закона.. В резултат на твоете спиране става катастрофа и имират 5-6 човека. Умишлено или неумишлено е твоето спиране там?
38
1
 
19
 
! Отговори
Roditel преди 12 години
За Коледа не искам подаръци , само една висока стълба , за да мога да стигна до небето и да прегърна тези , които си отидоха .. Нямам нужда от ангел под елхата , имам един , който ме пази от небето .. Сложи това на профила си , ако имаш някой любим на небето и ти се бе искало да бъде с теб на масата , на Kоледа .. Kъдето и да си , винаги ще бъдеш с мен .

Спонсорирани публикации