С кръшно хоро фермери блокираха ГКПП "Капитан Андреево"

Зърнопроизводителите продължават с протестите
Обновена: 29 ное 2011 15:02 | 29 ное 2011 15:02,
112
С кръшно хоро фермери блокираха ГКПП "Капитан Андреево"
Снимка: Dnes.bg

С кръшно българско хоро зърнопроизводителите блокираха за кратко днес ГКПП "Капитан Андреево". Под звуците на формация "Звезди" стопаните заиграха от сърце. Това стана по обяд. Земеделците показаха, че не може само да се протестира, хората трябвало и да се забавляват.

По този начин те изпробваха на българска територия гръцкия модел на протести, и то успешно. Въпреки предупрежденията на премиера Бойко Борисов зърнопроизводителите са готови да продължат да изразяват недоволството, докато не получат уверение, че ще получат обещаните предизборно пари за национални доплащания.

Още по темата
Припомняме, че стотици зърнопроизводители от Хасковска и Старозагорска област са на паркинг до село Капитан Андреево от вчера. Там те са паркирали над 300 трактори. Стопаните ще останат на границата и утре.

За да имат сили за още хорà, те са се запасили с огромни количества пържоли, кебапчета, кюфтета и хляб. Затова и скарите на метри от турската граница не спират да пушат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още по темата: протестхорофермери
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
0
 
3
 
! Отговори
данъкоплатец преди 12 години
Зърнопроизводителите щом искат да протестират да протестират, но блокират ли пътищата и препиятстват ли тези които им изкарват огромните дотации и мизерстват с 300 лв на месец за да осигурят охолството им, танковете да изблъскат огромните им тракторчета в канавките и тези нагльоци да бъдат поставени на мясото им.
107
0
 
0
 
! Отговори
rumen221 преди 12 години
ЕХ-Х-Х..., ТИЯ ПУСТИ ЕВРОПЕЙЦИ...1. Защо в България ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ СУБСИДИЙ се получават НЕ ОТ собствениците на земя... - ЗАТОВА, ЧЕ СА НАМЕРИЛИ РАТАИ ДА ИМ Я ОБРАБОТВАТ..., А СЕ ВЗЕМАТ ОТ РАТАЙТЕ/ИЗПОЛИЧАРИТЕ/АРЕНДАТОРИТЕ....???- ЯВНО РАБОТНИЧЕСКО-СЕЛСКАТА ДИКТАТУРА ПРОДЪЛЖАВА...!!!2. ДЯНКОВ поднесе извиненията си на протестиращите зърнопроизводители и обясни, че парите са такива каквито са"- В СЪЩНОСТ, ПРЕДИ ИЗБОРИТЕ МАЙ ВЗЕ ПОДКУП ОТ ТЯХ И СЕГА УМИРА ОТ ЯД, ЧЕ ТРЯБВА ДА ГО ВРЪЩА, ЗАЩОТО ОТ Е.С. КАЗАХА ЗА БЕНИФИЦИЕНТ ДО 100 000ЕВРО!!!
106
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Селяни абсолютни охранили се с крадени пари да пуснат жандармерията да ги изрине от пътя!
105
1
 
2
 
! Отговори
Смехуран преди 12 години
Те май че друго не могат да правят като хората, поне да играят. Забравили са да снимат кебапчетатаа, които се печеха на скара и едно буре с вино. Защото хоро се тропа само след пийване и замезване. Като гледам, че повечето от тях са с коси бели като гълъбчето на мира, се съмнявам във фермерските им способности. А и не знаят да си водят добре икономиката, горките. Да викнат Дянков да им помогне.
104
0
 
2
 
! Отговори
misionera преди 12 години
ne gi sajalqvam,tezi sas kakvo sa zaslujili subsidii.tova 4e hlqba ni e po eftinql ili 4e se hranim sas po ka4estveni plodove i zelen4uci
103
3
 
5
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
тия нещастници като им гледам тракторите колко пари струват ...не разбирам за какво реват
102
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Утре идва вашият ред. Никой няма да ви подкрепи.
101
5
 
9
 
! Отговори
Частен магазин преди 12 години
Щоме така и ние търговците да искаме пари бе!Няма само БДЖ и тези ***!да отидеми и ние да блокираме нещо!Може да блокираме силозите на тези *** или някой МОЛ , или да ги блокираме *** там където са!
100
2
 
1
 
! Отговори
До 87 преди 12 години
Браво! Да подкрепим 87!
99
0
 
9
 
! Отговори
софистик преди 12 години
В момента , "нашите хора"....СТАЧКУВАТ!!!!!!!ИСКАТ ВСИЧКИТЕ СУБСИДИИ ДА СА ЗА ТЯХ!ДРЕБНИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ.....ДГД!!!ТОВА Е СМИСЪЛА НА ТАЗИ.....Т.Н."СТАЧКА"!
98
1
 
5
 
! Отговори
софистик... преди 12 години
За да има реална икономика, е необходим: Реален пазар /външен и вътрешен/ СУРОВИНИ /ЕВТИНИ И В ГОЛЯМО КОЛИЧЕСТВО/ Съвременни технологии!За да има евтини суровини е необходима работна ръка/квалифицирана/ и технически съоражения за производството им!Нежна е и ...МАТЕРИАЛНА ЗАИНТЕРЕСОВАНОСТ...от работещите в бранша,което се осигурява от:СУБСИДИИ, премии и редовно изкупуване...!ТОЧНО ТУК , СЕ КЪСА НИШКАТА НА ПРОИЗВОДСТВОТО В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО!Субсидиите , отиват в РЪЦЕТЕ НА "НАШИ" ХОРА
97
0
 
2
 
! Отговори
ХА,ХА,ХААА... преди 12 години
БРАВО ,БЕ ....98.... "ДА ВДИГАМЕ ЗАПЛАТИТЕ НА ЧАНТАДЖИЙТЕ ---ТА ДА СЕ ОПРАВЕЛА ИКОНОМИКАТА".....?????!!!ЯВНО СИ НА БЮРЦЕ , ДРАГИ....!ЩО НЕ ОТИДЕШ ДА СИ ИЗКАРАШ МАЛКО ДОМАТИ НА СЕЛО,БЕ....ТА ДА ТИ СЕ ИЗЯСНИ ИКОНОМИКАТА!!!!ТО ,С ЯДЕНЕ САМО ....НЕ СТАВА ...ХА,ХА,ХАААА...!ИСКА БАЧКАНЕ БЕ, ЧИЧЕ...!!!!!!
96
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ВЪТРЕШНОТО ПОТРЕБЛЕНИЕ ДЯНКО МОЖЕ ДА СТИМУЛИРА С ВДИГАНЕ НА ЗАПЛАТИТЕ НА ДЪРЖ.СЛУЖИТЕЛИ И С ПЕНСИИ!В БГ90% от фирмите са частни.ДЯНКОВ ЗА ДА ВДИГА ЗАПЛАТИ И ЩЕ ВДИГА БЮДЖЕТНИЯ ДИФИЦИТ И ТЕГЛИ КРЕДИТИ .ЗАПЛАТИТЕ НА 90% ОТ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ПАК ЩЕ ДАВАТ ОЛИГАРСИ И ДРУГИ ЧАСТНИЦИ-мислиш ли ,че те ще ги вдигнат за да стимулират икономиката?ето ти сметка 1989г мин.запл 130лв + 22 г по 20 лв вдигане =440 +130 = 570 мин.заплата днесЗАЩО НЕ Е ТАКА,къде бяха профсъюзи и управляващи през тези 22 г МИСЛЕТЕ
95
1
 
9
 
! Отговори
Голям смях преди 12 години
До 95.Не ми се спори излишно,ще поживем и скоро ще видим на кой колко ще даде"щедрият"Дянков.Аз още от сега мога да ти кажа обаче-за никой,нищо няма да има.Той си го каза-ПАРИ НЯМАА.И друго ако имаш представа от икономика,поне малко да си наясно-с рестрктивни мерки като на Дянков се забиваме все повече и повече.Вътрешното търсене е сигурен двигател за 1 икономика(Дянков го мачка все повече)Парите не се ли въртят не генерират нищо(колкото по-малко вземаш-много по- малко ще харчиш).На зле ни води.
94
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
до 93ПРАВ СИ ДО ТАМ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОМАГА НА ФЕРМЕРИТЕ,АМА Я МИ КАЖИ КОЕ Е ПО-ТРУДНО-да засееш жито и да го ожънеш ,или да гледаш пипер и животни!СЕГА СЕ ВЗЕМА ОТ ЖИТАРИТЕ И СЕ ДАВА НА ЗАРЗАВАТЧИИТЕ И ЖИВОТНОВЪДИТЕ.,КАТО ОБЩОТО ЗА СТАЧКЕВАЩИТЕ няма да бъдат ощетени!ПРАВИЛНО ЛИ Е ЗА КРАВАРИТЕ И ОВЧАРИТЕ ДА НЕ СЕ ДАВАТ ПАРИ?КОЛКО СЕМЕЙСТВА ЖИВЕЯТ САМО ОТ ТОВА?МНОГО! И СЪС СОБСТВЕТ КЪРТОВСИ ТРУД .АЗ ПОДКРЕПЯМ ДЯНКАВ ДА РАЗДЕЛИ ПАРИТЕ И ЗА ДРУГИТЕ.СЪЖАЛЯВАМ зърно трябва ,ама и домати и крави
93
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ПРАВИШ СЕ ,ЧЕ НЕ СИ НАЯСНО!ДА ТЕ СВЕТНА,ВЪПРЕКИ ,ЧЕ ЗНАЕШ!ВМЕСТО ВСИЧКИТЕ ПАРИ НА ДЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ ,ЛОШИЯ ДЯНКОВ ИМ ДАВА ПО-МАЛКО ОТ БГ БЮДЖЕТА ,ЗАЩОТО ОТ ЕС ИДВАТ ТАЗИ ГОДИНА ПОВЕЧЕ и като цяло при зърнопроизводителите ще дойдат с 20 МИЛИОНА ПОВЕЧЕ ЗА 2012г,НО ЗА ТЯХНА МЪКА ЩЕ ПОЛУЧАТ ПАРИ И ЖИВОТНОВЪДИТЕ И ПЧЕЛАРИТЕ И ЗЕЛЕНЧУКОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ!ТЕ ЩЕ ВЗЕМАТ С 20 МИЛИОНА ПОВЕЧЕ ОТ ТАЗИ ГОДИНА!ЛОШИЯТ ДЯНКОВ ще даде и на около 100хиляди дребни фермери по 500 или 1000лве за това плачат
92
1
 
6
 
! Отговори
Голям смях преди 12 години
До 88.Виж сега какво умник такъв:1 ЕС не ни е дало 1 евро от себе си(вноската ни е 800милиона всяка година)сметни от 2007 досега(на загуба сме и то голяма).2.След като се подпишеш носиш отговорност(да си мислил-след подписа си всичко е финализирано, било акт,заем и т.н)3:Този Дянков много неща му идват изневиделица нещо???Сключи споразумение за увеличаване на възраста за пенсия от 2021 да ама не.БДЖ съкращения от 2016г. да ама не.Мин.заплата от юли-да ама не.ЕЕЕЕЕ СТИГА ДЕЕЕЕЕ.Бива ама толкова..
91
3
 
7
 
! Отговори
Мина преди 12 години
Най-после, духът разбива и тези тесни хоризонти и се открива в народа и обществото. О тук се ражда ГРАЖДАНСКОТО СЪЗНАНИЕ, това е новата атмосвера на духа. Подкрепям протестите и всеки който обича БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ трябва да подкряпи тези трудищи. Нямате си представа какво е да работиш земя или да гледаш ***, никой не е забогатял от това. Работата е от сутрин до здрач, без почивен ден. Защо вече никой не желае да работи на село, а земята пустее. Но, тази земя я работиха нашите баби и дядовци.
90
10
 
12
 
! Отговори
бсп преди 12 години
Сега от толкова ядене на кюфтаци и пиене на винце ви пожелаваме да получите разстройство, та да се приберете бързо, бързо с тракторчето в къщи.
89
0
 
6
 
! Отговори
И АЗ преди 12 години
ПРОТЕСТ - ИСКАМ СИ ПАРИТЕ ВНЕСЕНИ В ЧАСТНИТЕ ПЕНСИОННИ ФОНДОВЕ - 20 000 , НЕ ВИ ИСКАМ ПЕНСИЯТА .