Отмениха присъда на Вальо Топлото

СГС върна на прокуратурата делото за недекларирани 10 млн. лв.
Обновена: 23 дек 2011 08:30 | 22 дек 2011 21:40,
105
Отмениха присъда на Вальо Топлото
Снимка: архив, Булфото

Софийският градски съд отмени присъдата от пет години затвор на бившия изпълнителен директор на столичната "Топлофикация" Валентин Димитров. 

Димитров беше осъден от Софийския районен съд през 2008 г. за това, че в качеството си на управител на фирмата "Про марк" ЕООД не е декларирал пред БНБ сделки за над 10 млн. лева.

Районният съд оправда Димитров по всички останали обвинения, които прокуратурата му повдигна - отново за нарушения на валутния закон.

СГС връща делото на Софийската районна прокуратура заради допуснати процесуални нарушения при изготвянето на обвинителния акт.

СГС смята също, че Районният съд е допуснал съществени нарушения на процесуални правила и то от такъв характер, че се налага отмяна на постановената присъда и връщане на делото на прокуратурата.

Още по темата

През 2009 г. СГС осъди Вальо Топлото на 14 години затвор за длъжностно присвояване на 6 млн. лева и разпореди да се конфискува имуществото му. Той обаче обжалва.

В края на 2010 г. Димитров получи нови 3 години затвор по обвинението в безстопанственост. 

Още няма присъда по делото, по което е подсъдим за пране на пари в размер на 10 милиона лева. По него подсъдима беше и майка му Цеца Димитрова, която почина.

Върховният административен съд пък задължи Валентин Димитров да плати 1,4 млн лв. данъци.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още по темата: присъдаВальо Топлото
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
25
 
! Отговори
ринго преди 12 години
мога само да кажа....хахахахахахахаха *** ти скапаната държава дето 2 % крадат яко и живеят като фараони а останалите ни таксуват за лапнишарани.Е ...има ли промяна към добро с Боко или няма?Според мен не и никога няма да има независимо дали е Боко Цоко Моко или който и да е.Държавата е за закриване!
78
0
 
22
 
! Отговори
шъ преди 12 години
"...за милионери няма закони, за кокошка няма прошка..."Тази максима е била валидна за всички човешки общества в миналото, валидна е и за настоящето, а бъдещето.... е, времето ще покаже. С една дума, "нищо ново под слънцето".
77
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Еми и аз да съм и аз ще задигна милионите , ще ме влачат 1-2 години по съдилищата , ще лежа още 2 и после ще щракам с пръсти. Бориме престъпността и корупцията момчета :)
76
0
 
22
 
! Отговори
BOY преди 12 години
....яко пране на пари. Няма закони, няма държава. Незнам какво правя в тая *** дупка?!?!
75
0
 
10
 
! Отговори
овца преди 12 години
Съвсем логично и нормално за БГ. Стадото пише тук, а овчарите се подготвят за празниците
74
1
 
14
 
! Отговори
Ф.С.В преди 12 години
Защо ли още в началото знаех че няма да го осъдят --ами защото птичето ако "пропее" ще има доста влиятелни хора на които се е отчитал ---в БГ правосъдие няма --има само за бедняците --ако не платиш парното -те съдят и ти взимат всичко --дори дрехите от гардероба --това е БГ правосъдието --а крадеца -го пускат да си масажира тялото на стол за 100 000 евро --
73
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Типична картинка за чалгаристан,нищо не се е променило.Всичко си продължава по старо му,само някой хора продължават да трупат пари на гърба на народа
72
1
 
12
 
! Отговори
аз преди 12 години
Новите строители на съвременна България.
71
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Този .. Топлото дали знае, ако попадне в ръцете на софиянци какво ще стане ?:)направо като си го помисля...
70
2
 
14
 
! Отговори
Топъл Вальо преди 12 години
Добро утро балъци! И да идете да си плащите сметката за парното, защото ми трябват кинти!
69
1
 
3
 
! Отговори
Revoluciq bratq преди 12 години
Che e izkupitelna jertva(bu6on)to se znae,che kakvoto sa mu kazali e pravil,no zashto ne se zapitame kade sa parite i koi adjiba togava e vinoven.Ili kakto kazvame nie e kakvo sa 10 miliona,kade li ne otishli zdrave da e,togava hubavo.I oshte neshto.Za6to nqkoq partiina grupa ne zadava tezi vuprosi?????????
68
2
 
9
 
! Отговори
TSETSO преди 12 години
OSTAWETE CHOVEKA NA MIRA,ZNAETE LI KAK TRUDNO SE KRADE.....
67
1
 
13
 
! Отговори
Ха-ха-ха ... ! преди 12 години
Помните ли новините отпреди няколко години ? С Вальо Топлото започваха, с Вальо Топлото свършваха ...Много шум, много приказки и накрая НИЩО !
66
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Топлофикация са мошеници, които непрекъсната спекулират с цените и винаги са с големи печалби. Не е само този Топлото, повечето са за затвор. От два дни е по-студено и вече обявиха , че сметките ще са с 50 % по-високи. А когато температурите бяха 20 градуса , защо не намалиха цените ?!
65
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво очаквате от съд който е назначен от мръсните комунисти.........
64
1
 
8
 
! Отговори
Ачо преди 12 години
Е вие какво очквахте оттук нататък- новата шефка на градския съд има да догонва приятеля си цецо по брой апартаменти...
63
4
 
6
 
! Отговори
Правилно ! преди 12 години
Сега идва ред на ВКС да отмени и другите му две присъди и да го възстанови на работа. Така трябва. Не може В. Димитров да е в затвора, а друг който е опоскал над 4 млрд.лв. от фиск.резерва да е на свобода и да се прави на премиер. Срещу този харч можем да видим само 46 м. мантинели на АМ "Марица", пътната маркировка на АМ "Люлин" , 100-на кашона с лента и три чифта ножици.
62
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ТОВА Е КОЛЕДНИЯ ПОДАРЪК НА Р.ОВЧ. ЗА ТОПЛОТО ЧРЕЗ ОТИВАЩИЯ СИ ГОЦЕ!!! НИКОГА ПОВЕЧЕ КОМУНИСТИ НА ВЛАСТ!!!!!!!!!!!!!
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да му се не види, все преди коледа ги пускат най-гадните престъпници, разчитат, че хората са заглавичкани около празниците, заети са да мислят ко да сложат на мизерните си трапези и как да платят данъци, граждански отговорности и сметки, та да мине между капките. НИКОЛАЙ КОКИНОВ медийната звезда къде е сега пак да се репчи пред камерите и по студията как ще осъди тоя и оня??? Гнусна гадна първанова съдийска комунистическа ***!
60
0
 
11
 
! Отговори
Ха-ха-ха-Шеншен преди 12 години
Остава и да го изпратят посланник в Занзибар да им оправи топлофикацията.