Последното бебе на 2011 и първото на 2012 родени през 3 минути

Най-много бебета през 2011 г. в "Шейново", в Златоград – само едно
Обновена: 4 яну 2012 12:48 | 4 яну 2012 12:47,
34
Последното бебе на 2011 и първото на 2012 родени през 3 минути
Снимка: архив Булфото

Последното бебе на 2011 година е проплакало само две минути преди дванайстия час.

Малкият Янко Емилиев Шарков е роден в Пазарджик. Момченцето е дошло на бял свят по естествен път, с тегло 2.4 кг и дължина 44 см.

Майката на Янко е 16-годишната Емилия Шаркова от село Алеко Константиново и това е първото й раждане.

Само три минути след Янко се ражда и бебето на 2012 година – малката Василена Василева Сарамова.

Момиченцето се е родило по естествен път в МБАЛ "Св. Иван Рилски 2003", Дупница. То тежи цели 3.25 кг и е високо 47 см. Това е второто раждане за 25-годишната Ина Треновска от Благоевград – майката на Василена.

Преди отпуска по майчинство тя е работила като барман, а таткото на Василена – Васил Самаров, доскоро е работил в автомивка, а днес е на борсата в търсене на нова работа.

Малката Василена има по-голяма сестричка, която се казва Евгения и е на 2 години и 8 месеца.

В последния ден на 2011 година са се родили 110 бебета – с четиринайсет по-малко от предходната.

В първия ден на новата година пък са проплакали 125 новородени – с две по малко от миналия 1 януари.

Статистиката сочи, че през изминалата година на бял свят са дошли 69 673 бебета – с близо 6000 по-малко от 2010 година.

Болница рекордьор с най-много раждания в страната е столичната "Шейново", където са проплакали 3644 бебета.

С 3563 раждания втората позиция заема "Майчин дом" София. На трето място е "Света София" с 3271 раждания.

Болницата с най-малко раждания в страната е МБАЛ "Проф. д-р Асен Златаров" в Златоград. През 2011 г. там е проплакало само едно новородено. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още по темата: раждаемостбебе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крайно неприятна *** баячи,за пространството в което се намирате като ***,за да смучете съпротивителни сили от телата които чукате с менталните си проблеми,обявявайки им война само за да отваряте хранително пространство на новоизлюпените си яйца.Ах каква естествено нагла дървена ***,бъркаща се в телата със силите и стремежа на крастав кърлеж, опитвайки се да нанесе щети.Некога чужда армия ще мине през вас кат с разковниче през чукове,просто за да освободи насиленото пространство.Болни.
31
2
 
0
 
! Отговори
До 30 преди 12 години
Ще видиш какъв.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разминахме се на косъм пак да бъде ,,ромче,,, ако въобще тая класация е истинска.
29
0
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
*** такъв,какъв дебел край ще обръщаш бе.
28
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Талантливи българчета донесоха сребърни медали по физика Катерина Найденова от Казанлък и Момчил Молнар от Русе се завърнаха със сребърни медали от световната олимпиада по физика WOPhO 2011, която се проведе в Индонезия.Виктор Иванов взе награда за теоретична задача, предаде кореспондентът на БГНЕС от Казанлък.Катя е ученичка от Школата на Теодосий Теодосиев, педагогът, донесъл на Казанлък и на България десетки призови места от световни състезания по физика. В Индонезия Катя бе поканена да участва след сребърния си медал в Тайланд преди няколко месеца. Тя вече има предложения за обучение в български университети и в чужбина.\"След време моето поколение ще бъде новите народни будители\". Това заяви неотдавна за БГНЕС Катерина Найденова. Момичето се превърна в прецедент в историята на Международната олимпиада по физика.За разлика от повечето свои връстници в свободното си време решава задачи по физика за да се подготвя да превзема нови върхове. В нейната стая вместо плакати на модели по стените висят портретите на Алберт Айнщайн и Михаил Ломоносов. Вместо тинейджърските книги на секцията й са подредени учебници по физика и то много. Защото науката е нейната страст. Била е и китарата, но от учене, вече няма време за нея. Катя твърдо е решила и за в бъдеще да се занимава с физика. ,,Защото има много открития, които все още не са направени\", категорична е тя. /БГНЕС /
27
0
 
8
 
! Отговори
Димитрова преди 12 години
Съчувствам на майката на Янко за това, че е 2400 грама, защото знам, какво е да гледаш малко бебе, и им стискам палци да са здрави! От друга страна... на 16г. не бива да се ражда! Не само финансово, но и интелектуално и психически не си дорасъл да ставаш родител! Дано Янко има повече разум от твърде младите си родители!
26
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Първото бебе за годината е българче, родено от българка!!!
25
1
 
4
 
! Отговори
18,20,24 са прави преди 12 години
Ако не озаптим ***, то тогава излиза, че щом не искаме страната ни да се ***, ще трябва да раждаме повече от тях. Как да стане, като започват да правят това още докато са малолетни и продължават, докато могат. Няма да се приравняваме със скотовете и да им падаме до нивото. Или те ще съобразяват с нас, защото ние тикаме напред тази държава, или ще обърнем дебелия край!
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Защо да се радвам. За това, че ще идържам и аз и всички, които работят, поредния ***? А след това да се окаже, че той има повече права от мен. Не, не мога да се радвам.
23
1
 
7
 
! Отговори
Митева преди 12 години
Когато човек разбере за раждането на дете,трябва да се радва-но защо ли в момента не го правим ,а нещо ни пари под лъжичката.Навярно заради това,че преобладават новородените бебета от *** произход от малолетни майки,които веднага тегнат на вратовете ни и трябва всички ние да им плащаме за това че са малолетни,безработни,детските/на тях самите и новородените/,помощите за ток,вода,отопление и какво ли не още, което ти идва на ум,сътворено от държавата ни,което им се дава.
22
0
 
6
 
! Отговори
статистика преди 12 години
За жалост все по-малко вероятно е българче да е последно или първо дете на годината в България. 400 000 турци+700 000 роми /от тях 200 000 се турчеят/ раждат повече от 6 000 000 българи.
21
0
 
2
 
! Отговори
boqn4o, до 16 преди 12 години
Възможно е да е имало примерно по едно бебе на седмица, честно казано изобщо не съм запознат. Но дори и 1 на седмица да е, това е крайно малко и точно по тоя повод такива болници трябва да бъдат закривани. Защото за да се поддържа такава болница, тя гълта страшно много пари. Вместо това, да направят един малък спешен център там, а всичко планово да става в най-близкия по-голям град.
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 8Ти за семейно планиране чувал (a) ли си?Или най-якото е да плющиш без предпазни средства без да те е грижа за бъдещето на децата ти? Защото извинявай ама не знам как средностатистически човек може да осигури 5 деца така, че да не живеят като скотове!
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ние зле, ама има и по-зле - в Англия напоследък най-често се раждат Мохаммед и Аиша, но може тази година да са изкарали късмет с някое първо бебе Джордж
18
1
 
13
 
! Отговори
до "истината&qu преди 12 години
Ами да вземем и ние да раждаме на по 16 години като майката на малкия Янко за да не се *** държавата, та да видим до къде ще я докараме. Тия глупости как българинът се оправдавал може да ги разправяш на някой, който не е живял в България. И как сравняваш изобщо покупката на кола (или каквото и да е друго) с отглеждането на дете, точно заради това не ражда българинът, защото не третира децата като вещи, за разлика от "братята" от един друг етнос, които трябва да храни(заедно с ***).
17
0
 
21
 
! Отговори
GXx преди 12 години
За съжаление, колкото пъти чуя раждане, бебе и родилка в България, все си мисля, че става дума за ромско отроче. Знам, че не е вярно, но процентно ромите раждат многократно повече от българите. Имаше една статисктика, която беше много показателна. Показваше колко % от първокласниците са от български и друг произход. Оказа се, че са 50 на 50. С други думи, ако българите са още мнозинство, то е заради засатрялото предишно поколение. Това е националният ни проблем!
16
0
 
11
 
! Отговори
нима? преди 12 години
за една година в болницата в Златоград е родено само едно бебе/?? Нима е възможно ???Сигурно им е много скучно в родилно....
15
6
 
24
 
! Отговори
косморог преди 12 години
Янко Емилиев Шарков?!!! Янко - ок, нормално! Емилиев - на майка си, щото бащата сигурно е неизвестен, а това може да значи, че най-вероятно е от "мнозинството"! Шарков - е тук вече всичко е ясно, на братята *** е кръстено, щото и те са шарени! Или пък е хванало веднага шарка. Сериозно, от колко години все първите и последни деца са все ***, така е , като няма българчета!
14
5
 
12
 
! Отговори
Тиквунчо преди 12 години
А колко са смъртните случаи на родилки и новородени в Шейново и Златоград, а ***?
13
1
 
26
 
! Отговори
мде преди 12 години
пък за бащата на малкия Янко нищо не се казва -знаете ли защо - ами защото никой не го е припознал (за брак тука въобще не говорим) - и така щастливата 16 годишна се води доволна самотна майка което поне с 50 процента и вдига социалната помощ която ние плащаме - ай да ни е честита новата придобивка