Цветанов и Николай Младенов – най-успешните министри

5% напълно подкрепят кабинета срещу 19%, които изобщо не го харесват
Обновена: 16 яну 2012 15:56 | 16 яну 2012 15:10,
351
Цветанов и Николай Младенов – най-успешните министри
Снимка: архив, БТА

Премиерът Бойко Борисов и правителството като цяло запазват кредита си на доверие, сочи социологическо проучване на „Сова Харис“, проведено в периода 3-10 януари.

5% от пълнолетното население на страната определят политиката на правителството като напълно успешна, а други 33% смятат, че въпреки някои неуспехи правителството се справя добре с управлението на страната.

Като цяло се вижда, че около 38% от хората споделят удовлетвореност от дейността на правителството на ГЕРБ.

Приблизително 30% от пълнолетните граждани на страната споделят мнението, че правителството не се справя добре с управлението, макар и да има някои успехи в отделни сфери. Близо 19% смятат, че управлението на ГЕРБ е напълно неуспешно.

Близо 40% от пълнолетните граждани на страната имат доверие в управляващата партия ГЕРБ. На противоположното мнение е около една втора от населението, сочи проучването.

„Като цяло може да се отбележи, че на отминалите местни и президентски избори ГЕРБ получи своеобразен вот на доверие от страна на българските граждани независимо от слабата организация на изборния процес, породилите се съмнения в честното им провеждане и сигналите за купуване на гласове и манипулации”, коментираха социолозите.

Освен привържениците на управляващата партия доверие в ГЕРБ имат също така и 7% от симпатизантите на БСП, 19% от гласоподавателите на ДПС, 17% от поддръжниците на "Атака", всеки десети симпатизант на СДС и на ДСБ.

Близо 50% от пълнолетните граждани нямат доверие в управляващата партия ГЕРБ. Това са 66% от пенсионерите, 56% от безработните, 39% от заетите в частния сектор, 44% от държавните служители. Най-критични във възгледите си по отношение на дейността на партия ГЕРБ са 87% от привържениците на БСП, 83% от поддръжниците на СДС и 78% - от „Атака”.

Независимо от протестите в страната заради някои реформи в ключови сектори като цяло кабинетът успява да задържи социалното напрежение в рамките на допустимото, коментират още социолозите от „Сова Харис“.

Най-успешно справящите се с работата си министри от кабинета са Николай Младенов (39%) и Цветан Цветанов (35%).

В т.нар. „златна среда” на обществено одобрение към министрите, които се справят добре с работата си, са
земеделският министър Мирослав Найденов с 28% доверие, министърът на културата Вежди Рашидов (27%), следват Сергей Игнатов, Трайчо Трайков и Свилен Нейков с по 26% одобрение.

Най-критикуваните министри в кабинета на Борисов – вицепремиерът Симеон Дянков и Тотю Младенов, се ползват с доверието само на 20% от хората.

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


351
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българинът е ***. Малко морковчета и повече тояга.Това му извиква любовта и уважението.Нещо като стокхолмския синдром-привързан към палача си.
31
8
 
44
 
! Отговори
Hangry преди 12 години
Боцко, нахрани ли сутринта кучетата с телешки пържоли, че ние пенсионерите им забравихме отдавна вкуса ?
30
5
 
16
 
! Отговори
дядо преди 12 години
брейй червените били лапали шланга на Бойко-правилно сте се изразили другарю,от Боко Кратуня по-червен може да е само *** Цецо!!!Вие избирателите на герб сте най-върлите болшевики,което естествено не означава,че имате повече от една мозъчна клетка!!!!
29
14
 
14
 
! Отговори
Антон Кутев преди 12 години
Охооооооо, благодатна статия. Бойко и Цецо заедно на снимка. Хайде другари, вперд !!!Искам за един час минимум 500 коментара под статията.
28
4
 
4
 
! Отговори
bg преди 12 години
ABE TIA OT STATISTI4ESKIA OSTANAXA GLADNI,,,,NE IM VERVAITE ,,,,,,,,,,PLATENI LAKEI OT BSP
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
цецко карикатурката не сакаш ли некое орденче да ти дадеме? примерно орден шес' апартамента? звучи яко, а? успешно такова...
26
3
 
7
 
! Отговори
българин преди 12 години
свидетели сме на краха на капитализма.европа и америка са в световна икономическа криза и са на изкуствено дишане на системи и в реанимация.в америка народа окупира уолстрит а по улиците се бият,стрелят и ръгат с ножове за маратонки.капитализма рухна това са последните му конвулсии и издихания крахът на един строи който беше лъжа и измама.сега социализма идва като гробокопач на капитализма.време е да се откажем от европа,америка и нато и да тръгнем със световните сили непобедимите русия и китай.
25
2
 
30
 
! Отговори
Спомням си ! преди 12 години
И Тошо Правешкия селянин беше с 99.99 подкрепа, ама като падна от власт го подкрепяха само дивите *** с по една мозъчна клетка в празните червени тикви. И Боко е така - подкрепят го тези, които се надяват на келепир покрай ГЕРБ :) След следващите избори ще го подкрепят 2-3 процента тотално изперкали ***. ГЕРБ = НДСВ2 !
24
0
 
8
 
! Отговори
До 20 преди 12 години
Бивол точка бг!
23
2
 
23
 
! Отговори
9999999999999 преди 12 години
Ааааа цуци и 5 апартамента е най силен....много мазохисти в тая държава бе..!Колкото повече ги крадеш толкова повече те уважават
22
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Особено Цвъцко е много успешен... успешно продължава да краде най-нагло... и при неговото управление има най-висок процент успешно "самоубили" се...
21
2
 
24
 
! Отговори
:) До Вагнер преди 12 години
Личи си ,че си фен на ГЕРБ.Изказа ти е на същото ниско ниво като тяхното......
20
29
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Най-успешният министър на МВР който изобщо някога България е имала, е Цветанов. Всичко останало е комунистическа злоба. И мненията тук в този форум нищо не значат, защото се пишат от двама, трима платени Кутевисти и то бълват пост след пост, за да имитират уж че много различни хора пишат.
19
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До червените *** клесове:Жалки червени потомствени *** и куролизачи, престанете всеки ден да лапате шланга на Бойко, щото от това лапане му става все по-голям и все повече ви влиза в *** ***! Ако и това още не сте го разбрали, значи наистина сте *** ***, което е кофти комбинация и застрашава бъдещето на скапаната ви *** партия!
18
1
 
5
 
! Отговори
Марин Ангел преди 12 години
А аз съм по-известен от два пъти по толкова!
17
0
 
29
 
! Отговори
за кой? преди 12 години
"Най-успешни министри ",....за кои ?За държавата ,или за тези...... против държавата ?
16
4
 
3
 
! Отговори
hagen преди 12 години
До 5Когато пишеш такава дезинформация посочи и източника.Да не е само ЕЖК/една жена каза/=
15
3
 
12
 
! Отговори
Ангел Марин преди 12 години
Аз съм по-известен от тия двамата.
14
6
 
18
 
! Отговори
до 13 преди 12 години
По коя линия вървите другарю Трамвай?
13
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, знаем Цв доказан некадърник министър без един ден стаж в МВР, другия не сме го и чували с какво е известен, ако това са им най-успешните министри какви ли са неуспешните добре, че е Дянков в това правителство.