Семейство се оплака от полицейско насилие

Операцията е била по сигнал за цигари без бандерол
Обновена: 22 яну 2012 19:02 | 22 яну 2012 18:54, Елка Василева
345
Семейство се оплака от полицейско насилие
Снимка: Архив Булфото

Семейство от село Мировяне се оплака от полицейско насилие, след като беше задържано при акция срещу стоки без бандерол, съобщи bTV.

В специализираната полицейска операция, която е проведена вчера, са участвали общо 20 служители на СДВР. Те са действали по сигнал за съхранение и разпространение на акцизни стоки без бандерол. В дома на семейството обаче са намерени само пет кутии цигари без бандерол.

Много често се случва това - да имаме сигнал и той да не се потвърди, каза началникът на Второ РУП Красимир Кръстев. Той е категоричен, че срещу съпрузите Петър и Малина Начкови не е упражнявано полицейско насилие.

От полицията съобщиха, че през 2010 година срещу Петър Начков е образувано досъдебно производство за съхранението на цигари без бандерол в магазин в кв. "Стрелбище".  Разследването, което е довело до вчерашната акция, е започнало преди месец и половина. Началникът на Второ РУП обясни, че полицаите са чакали Начков пред дома му в Мировяне, но не са го задържали там, тъй като не са го разпознали заради заскрежените стъкла на автомобила му.

Униформените проследили автомобила до "Илиянци" и задържали там двамата съпрузи. Те били отведени в местното районно управление, като след отпадането на необходимостта и снемане на обяснения били освободени. Претърсвания били извършени и в жилището им в село Мировяне.

Красимир Кръстев посочи, че е употребена сила, за да бъдат поставени белезници на Петър Начков, който не се е подчинил на полицейско разпореждане.

Семейство Начкови от своя страна твърди, че е имало полицейско насилие. 

Цялата глава на мъжа ми е на вълнички, оплака се Малина Начкова. Това ако не е побой, аз не знам как да го нарека.

"Биха ме в главата, ритаха ме", разказа от своя страна Петър Начков. Той добави, че полицаите са му наредили да си откачи колана, тъй като седял в автомобила си, той се уплашил, те го свалили от колата и започнали да го ритат в снега. "Никой нищо не ми обяснява. Биха ме и ме качиха в един полицейски бус и ми казаха да клеча. Бяха трима души при мен", каза още Петър Начков.

Предполагам, че ще бъде назначена служебна проверка, каза началникът на Второ РУП Красимир Кръстев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още по темата: МировянеПетър Начков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
16
 
12
 
! Отговори
за 20 преди 12 години
Стига бе ***, не им е за първи път на онез ***..........четете и други източници. А трябва масов бой за всички търговци на ментета , особено по Женския...
23
12
 
35
 
! Отговори
До Цветанов преди 12 години
Значи и мен трябва да ме пребие полицията на ГЕРБ,защото винаги имам в къщи 3-4 кутий цигари без бандерол,само такива пуша.Хора,ГЕРБ-ПОЛИЦИЯТА БИЕ НЕВИННИ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22
6
 
40
 
! Отговори
Стария преди 12 години
Представяте ли си, седите си спокойно в дома си и изведнъж в него нахлуват не един, не двама, а цели 20? маскирани полицаи. Защо ? Защото съседа, който не ме обича е пуснал жалба или сигнал, че съм се занимавал с нещо незаконно? Представяте ли си стреса, ами ако имаш малки деца?Това ми се случи и на мен, но през социализма. Пристигнаха двама, качиха ме колата и ме отведоха в първо да давам обяснения.Сега обаче не е социализъм, нали? Това,че поводът на тази акция е икономически, не е извинение.
21
27
 
10
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
Колко глупав трябва да си, за да си мислиш, че полицейска акция ангажираща десетки служители и цели дни разследвания ще е предизвикана от група във Фейсбук. Още повече, че в тази мрежа има поне още 30 подобни, анти-Борисов/ГЕРБ групи... Ха-ха-ха!
20
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
на нормално мислещите хора е абсолютнио ясно за какво е всичкия тоя цирк - просто направиха показно, ха някой е говорил и писал против Бойки и сие, ето това ще му се случинамерили били 5 кутии цигари без бандерол ... разходете се по женския пазар, от всеки ъгъл може да си купи човек такива, просто са по-евтини....баси *** - а кой ги вкарваа тея цигари ? кой ги продава ? на кого се отчита и що никога точно вносителите и разпространителите никой не ги закача ? чии са каналите?
19
5
 
49
 
! Отговори
Иван преди 12 години
На вниманието на м-р Цветан Цветанов:Г-н министър,всеки ден на женски пазар в София през два метра *** молят да си купите цигари без бандерол.ВСЕКИ ДЕН!!!На 100 метра от полицейското управление.Само за една седмица пазара моце да се прочисти.Аз ли да ви уча как.Това го има на много места.Престанете с показните акции и се научете да си вършите работата.Иначе как ще си заслужите заплатите,бонусите,отпуските,20-те брутни заплати при пенсиониране и ранното пенсиониране.
18
6
 
37
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
ДО 15 БЪЛГАРИ СА затова са ги налагали....*** ги незакачат.май делят с тях
17
27
 
16
 
! Отговори
до 11 преди 12 години
И щерката като е основала група против Бойко значи баща и има право да пласира цигари без бандерол, така лИ?
16
22
 
8
 
! Отговори
за 11 преди 12 години
Кое е ключовото, че родителите са контрабандисти е по-важно според мен........а дъщерята може да има каквото си иска във фейса.........а тя защо не е бита м/у другото. Едва ли не цоца от парите от контрабанда ....
15
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дО НОМЕР 9-ЗА ЛЪЖАТА ТИ ,ЧЕ СЕМЕЙСТВОТО Е ПРОДАВАЛО ЦИГАРИ БЕЗ БАНДЕРОЛ ЩЕ ТИ СЕ ПОТЪРСИ ОТГОВОРНОСТ! сАМО ЗА СВЕДЕНИЕ-НАМЕРЕНИ СА ОБЩО ПЕТ КУТИИ-МЕНТОЛОВИ, А АКЦИЗ СЕ ДЪЛЖИ ДА ЦИГАРИ ОТ ТЮТЮН! ПОЗНАЙ ДАЛИ СЕ ДЪЛЖИ АКЦИЗ ЗА МЕНТОЛОВИ ЦИГАРИ
14
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
по стара новинане намерихте ли това се говори 30 часа ама слънцето май е разрешил да пишете и вие
13
8
 
37
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
сега разбрах защо са ги тормозили за 5 кутии цигари...БИЛИ СА БЪЛГАРИ.....защо *** продават необезпокоявани на всеки битак в цялата страна а един българин ще го пребият за 5 кутии........а ясно прави конкуренция на *** ПОЛИЦИЯТА ПРЕМАХВА КОНКУРЕНЦИЯТА
12
20
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Гепи ви шубето, ? Що не коментирате бе. ***?????Г Шубе,а????
11
21
 
12
 
! Отговори
още от същото преди 12 години
Докога всеки крадец ще пищи че го бият вместо да го галят и насърчават,на всичкото отгоре и щерката политически репресирана се изкара,явно си правят безплатна реклама,защото бизнеса в Илиянци отдавна не върви..
10
25
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами за затвор са си, явно с това се занимават - пласиране на контрабандни цигари, като ***.............дали не са ***, някой знае ли ?Време е да има показно осъдени за това..
9
9
 
45
 
! Отговори
ВСИЧКО СЕ ВРЪЩА преди 12 години
БЪЛГАРИ НИКОГА НЕ ПОМАГАИТЕ НА ПОЛИЦИЯТА ,ТЯ НЕ Е НА НАША СТРАНА ,ТЯ Е ПРОТИВ ГРАЖДАНИТЕ СИ ,ПРОТИВ ДЕЦАТА НИ ,ПРОТИВ ВСИЧКИ НАС ....ЗАЩО ВЕЧЕ 5 ГОДИНИ *** НА ЖЕНСКИ ПАЗАР ПРОДАВАТ ТОНОВЕ ЦИГАРИ ,А ПОЛИЦИЯТА ГИ ПАЗИ ?НИМА НЕ ЗНАЯТ ЧЕ В ВСЯКА КЪЩА НА ПАЗАРА ИМА СТЕКОВЕ И БАКОВЕ С ЦИГАРИ ,А ДНЕС ПРЕБИВАТ ХОРАТА БЕЗ ДА ИМАТ ВИНА ? ЕХ ГОСПОДИ ЗАЩО ПО БЪРЗО НЕ РАЗЦЕПИШ ТАЗИ ПЛАНЕТА ,ЗА ДА НЯМА ВЕЧЕ ТАЗИ ЗЛОБА ,ТАЗИ ОМРАЗА В СОБСТВЕННАТА НИ ДЪРЖАВА ..?
8
7
 
44
 
! Отговори
До 9 преди 12 години
*** никой няма право да бие човеци за нищо особенно за цигари без бандерол.
7
4
 
49
 
! Отговори
Стоянов преди 12 години
А защо в тази статия никъде не се споменава за това че от това семейство е организирана група и призив "аз няма да гласувам за Бойко Борисов и "ГЕРБ" ?Цигарите са само за маскиране на ситуацията !Бойко БИЕ всички който са против него , Бойко купува избори , Бойко все едно живее в соц. Република Корея
6
7
 
44
 
! Отговори
до днес.бг преди 12 години
Кажете, че дъщерята на потърпевшите е основател на фейсбук група "Аз няма да гласувам за Бойко Борисов и ГЕРБ", кво се правите на луди, защо сте спестили този ключов момент от новината???
5
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Офффффф , направо да се просълзиш от тая лигава история....не се пердаши качествено вече, затова и се жалват тия ***. Натроши му ръцете и краката, метни го в някоя канавка, да видим кой ще топи! Няма никакви следи да е бит, ама нали можеш да направим мръсно да си го върнем на милиционерите, давай юруш!!!!! Трябва да се газят по устав такива захлебили тарикатчета, дето се имат за недосегаеми!