Борисов нареди лесни кредити

Преглед на печата за 5 февруари 2012 година
Обновена: 5 фев 2012 12:35 | 5 фев 2012 12:34,
160
Борисов нареди лесни кредити
Снимка: БТА

"Борисов нареди лесни кредити" е водещото заглавие за "Труд". До десет дни министерството на финансите ще разработи три мерки, с които да се облекчи отпускането на заеми за хора с нисък доход.

"На министър Дянков съм възложил за десетина дни да ми даде три мерки, с които да помогнем на хората, които искат да вземат кредити, тези, които вземат под 400 лева. И мисля, че ще бъдат интересни за вас", са думите на Борисов, цитирани от изданието.

Близо 1/4 от България е в грипна епидемия, алармира "Труд". Заразата масово разболява в регионите на Стара Загора, София-област, Монтана, Пазарджик. Епидемия е обявена и в много градове като Бургас, Шумен и Хасково, уточнява доктор Ангел Кунчев, главен държавен санитарен инспектор.

Според него студът и стотиците затворени училища и детски градини временно спират настъплението на грипа. "Но при най-малкото затопляне и след като отново се напълнят детските заведения, епидемията ще пламне с нова сила", прогнозира Кунчев.

Съмнения за нарушения и измами на президентските и местните избори миналата есен са намерили място в доклада за напредъка на България в правосъдието и вътрешните работи, твърди "Труд". Очаква се той да бъде обявен от Европейската комисия идната седмица.

Документът се позовава на сигнали за изборни измами и посочва, че те се разследват от прокуратурата. "Преса" посочва на първа страница, че субектът на критика е вътрешният министър Цветан Цветанов, тъй като той ръководеше предизборния щаб на ГЕРБ по време на изборната кампания.

Под заглавие "За $ 3000 българи се бият в частни армии" "Труд" подчертава, че в Ирак, Афганистан, Ангола и голяма част от Африка има десетки частни компании, които наемат обучени мъже и жени.

"24 часа" пише: "Има ли спешен телефон като 112 за недобросъвестен премиер или министър?", попита от Варна Георги Първанов. Досегашният президент почете датата, на която той и покойният Николай Добрев върнаха мандата за ново правителство след оставката на Жан Виденов, като се включи в дискусията "15 години по-късно. Къде са лидерите".

Той зададе риторичния въпрос след разказа на млада социалистка как се опитвала да сигнализира на тел. 112 за недобросъвестни шофьори. И заключи, че ако има телефон, на който да се сигнализира за недобросъвестни управленци, ще дава само заето.

В интервю за "Преса" италианският икономист, социолог и писател Стефано Д`Анна разкрива правилата, който човек трябва да следва, за да бъде бизнесът му успешен: "Най-сигурният начин човек да се провали е да спре да вярва в себе си. Ти си това, което мечтаеш. А точните думи на Мечтателя са: "Светът е такъв, какъвто го мечтаеш".

Над 200 000 лева обезщетение за огънати ламарини ще трябва да изплатят застрахователи на шофьори. Толкова струват щетите от леките катастрофи, станали в снежната София в рамките само на три дни, пише под глава "Телеграф".

15-годишен стана Цар на виното, отбелязва "Стандарт". Не кой да е, а петима богове коронясаха Царя на виното вчера. Божествата положиха венец от лозови клонки и гроздове на главата на Петър Михов от санданското село Илинденци. Младежът, който е ученик в селскостопанската гимназия в Сандански, е внук на един от най-добрите лозари в селището. Фамилията се грижи за над 40 декара лозови масиви.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още по темата: Преглед на печата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
24
 
! Отговори
Стоянов преди 12 години
Човек за да опре до кредит , значи му трябват пари който няма. Та въпроса е след като ги няма как после ще ги връща?Тоя всеки ден ръси простотия след простотия само за да се издигне в очите на хората , но това е невъзможно!
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
този профил (под 400 лева доход) съвпада с масовия гербер. Ще ги върне на кукуво лято.
7
0
 
33
 
! Отговори
Ъъъ, моля ? преди 12 години
Чакай сега, тука нещо не ми се `връзва` ?! За какво му е кредит на този, който взема 400 лева ? С какво ще го изплаща после ? Да не би да става дума за облекчени кредити от към лихви /примерно/ за прохождащ бизнес ?
6
0
 
45
 
! Отговори
С преди 12 години
Не давай на хората кредити,дай им нормални заплати.
5
2
 
31
 
! Отговори
да-да,ама не преди 12 години
Борисов,слънце българско.Що не наредиш на природата та снега да спре че гледам няма много ГЕРБерасти да ловят снежинките с ръце.Ей,писна ми от простащини.Бог да пази българия.
4
2
 
45
 
! Отговори
Шапшал преди 12 години
Браво ! Ниски кредити за бедните ,а после като не могат да гивърнат да имвземати малкото ,което имат банките. Умно !
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
да спаднАт лихвите по заемите които са теглили хората поне с 4,5 процента!!!!!!!
2
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Борисов нареди лесни кредити"... И каза Боко: Да бъде светлина!..... Кошмарът не свършва.
1
35
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
БРАВО БОЙКО,ПОКАЖИ ИМ КАК СЕ УПРАВЛЯВА.