Гладна стачка в Софийския затвор

Седем затворници се оплакват от лоши условия и унизително отношение
13 фев 2012 21:28,
18
Гладна стачка в Софийския затвор
Снимки: архив, Булфото

Седем затворници от Централния софийски затвор са в гладна стачка от четвъртък. Протестиращите са изпратили и анонимно писмо до Министерството на правосъдието, в което се оплакват от лоши условия в затвора и от унизително отношение от надзиратели.

По случая е разпоредена проверка, която трябва да приключи до края на седмицата.

По информация на БНТ в основата на гладната стачка и анонимното писмо стои Янко Ваташки - по прякор Лудия. Той е с присъда за отвличане и изнудване. Други двама от гладуващите са с присъди за убийство, има и осъдени за изнасилване.

Заместник-министърът на правосъдието Пламен Георгиев заяви, че се полагат усилия за подобряване на условията в затворите. Той беше категоричен, че проверката ще бъде обективна и ако има нарушения, ще има и наказания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: затворигладна стачка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
анонимно преди 12 години
Точно ей такива коментари трябва да бъдат събирани и изпращани на европейските комисии по защита на човешките права и всякакви други подобни органи. Точно тези коментари са истинското лице на българина. Хора, събудете се. Не живейте за да се нахраните, а се хранете за да живеете!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
16
0
 
2
 
! Отговори
НМ (народна милиция) преди 12 години
Трагедия
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как ми се иска тези лузъри, които *** `пада им се` в един момент да се събудят в затвор. Мислите, че е невъзможно ? Ооо, силно се надявам съдбата да ви опровергае.
14
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
zatvora e ZATVOR, a ne hotel! da sa mislili predi.
13
3
 
5
 
! Отговори
с. преди 12 години
Аз говоря по принцип,а не конкретно за тези!Друг е въпроса,че явно само на главорезите им стиска да се разбунтуват защото после не се страхуват,че управата ще им отмъсти!И я да питам кой е по-голям престъпник!Пича с марихуаната или надзирателя,който вкарва хероин и прави пачки!Наскоро хванаха един!Аре стига тъпни!
12
3
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 12 години
Вместо да изпадаш в мелодрами ,чети по -горе какви присъди имат въпросните седем затворници!
11
7
 
8
 
! Отговори
с. преди 12 години
Условията в затворите са наистина ужасяващи!Не мисля,че подобна практика е правилна в страна-членка на ЕС!В затвора може да попадне всеки!В България истинските престъпници не лежат и затворите са пълни с кокошкари!Наскоро осъдиха едно момче ефективно за една цигара с марихуана!Виж Стависки уби човек и осакати друг и не лежа два дена!И в тая връзка да *** ли тия хорица в панделата!?Наскоро гледах едно предаване и се ужасих!Сякаш филм за Средновековието гледах!Не е редно!
10
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хора с присъди за убийство и изнасилване искали нещо си... Жестоко е ,но нека си *** от гладната стачка! Така поне изобщо няма да ги храним! Като отнемаха човешки живот как им е било? Добре ли? Сега не стига че ги издържаме ,ами и условия да им подготвим ,да им е по- леко ,та като излязат пак да убиват.
9
1
 
26
 
! Отговори
ареде преди 12 години
Да изкарат затворниците да ринат сняг като в Рим, хората ще ги нахранят.
8
0
 
26
 
! Отговори
Тъпчо преди 12 години
Като искате ЕС и затворите трябва да са като в ЕС,и заплатите и много работи.*** само цените и изискванята към хората са ни такива.
7
2
 
3
 
! Отговори
bo преди 12 години
demokratsia- izv1rshvam prest1plenie , t1rsia si razbira se pravata - toplo, iadene , drehi v zatvora smiana na zavivki vseki den, zala za trenirane , komp .zala , i razbira se da se d1rz1t dobre nadziratelite nali sa edni prosti rabonitsi...na vi demokratsia...da vi komandvat prest1pnitsi i zgan...
6
11
 
18
 
! Отговори
Стоянов преди 12 години
Га ядохте кифтетата ни ривахте , мама ви ***!
5
13
 
23
 
! Отговори
Дон Кольо преди 12 години
Тия да не са на почивка, по-лоши условия им трябват...
4
7
 
17
 
! Отговори
xaxo преди 12 години
Сталин за тия!!!
3
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Държавата да вземе да си погледне българите пенсионери дето се самоубиват от мизерия не някакави доказани *** изнасилвачи и убиици и педофили и *** рецидивисти СТИГА ВЕЧЕ ! Как може въобще да ни занимавате с тия ***. Направо ми се повдигна от тая наглост. Недоволни били....??????????????????? Не знам какво да кажа направо акъла ми се взе
2
6
 
31
 
! Отговори
maleeeee преди 12 години
интересно ми стана...***, затворниците и всякакви там ***, имат повече права от мен дето бачкам цял ден и си плащам данъците и не извършвам престъпления. Те явно си въобразяват, че това там е курорт !??Болни били..зле ги третирали брееййй, бреййй, каква наглост направо думи нямам... Това само в България ли се случва се питам? И кво стана сега баш ние нямаме права дето ги носим всички тия *** на гърба си цял живот..
1
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тия 7 *** да се преместят веднага в ЦСГ!Централните Софийски Гробища!НАГЛИ!