Българинът продължава да е без колан на задната седалка

330 души са глобени за пътуване без колан само за седмица
Обновена: 19 мар 2012 16:13 | 19 мар 2012 16:13, Красимир Ангелов
71
Българинът продължава да е без колан на задната седалка
330 души са глобени за пътуване без колан. Снимка: Архив Булфото

330 шофьори и пътници са глобени за неизползване на предпазни колани само в рамките на седмица, съобщиха от МВР.

В специализираната полицейска операция, която стартира на 12 март и приключи в неделя вечер, са проверени общо 1700 коли.

Още по темата
При извършване на проверките служителите акцентираха на ползването на предпазни колани.

Санкционираните по този показател шофьори са 38, возещите се на предна дясна седалка – 64, а най-голям брой са необезопасените с колани пътници на задната седалка – 236.

От МВР отчитат и тревожният факт, че родителите на осем малки деца не са се погрижили за тяхната безопасност и малките пътници се возели без обезопасителни столчета.

При последният случай от неделя 6-годишно момиченце загина при тежка катастрофа в Съединение. Детето седяло в скута на 41-годишния си баща, който управлявал лек автомобил "Мерцедес".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още по темата: МВРшофиране без колан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
absolutno pravilno kazano!!!
55
1
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 12 години
даваите пълнете хазната ,че то от друго място няма от къде да доидат пари.да не мислите ,че много ги е грижа за нас.които иска да слага,които не иска ако ще,със нищо не застрашава живота и имуществото на други.
54
2
 
3
 
! Отговори
Nik преди 12 години
И аз да си кажа мнението относно такситата....Щом всеки, който се е качил в автомобил трябва да слага колан.. значи и такситата не трябва да са с някаква привилегия, при положение, че културата на шофиране на бакшишарите е доста по-малка от на повечето шофьори!!! А отделно си е и това за маршрутки и междуселищни автобуси. Напоследък само казват за такива "автобусни" ПТП. Ако имат колани по седалките, дали щеше да е по-добре???
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Как искате да имаме нормална държава, след като сме народ от ***? Който не вярва, да види що за хора избираме да ни управляват!
52
2
 
6
 
! Отговори
смешници преди 12 години
Поредното доказателство, че управлението в тази държава не е демократично, а анархично.
51
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Петък ни спряхя седях на задната седалка 150 евро ме глобиха за дето не съм имал колан да свикнахме в БГ сега от месец съм по 4ужбина .Хората са прави култърниса нямам думи ние кога ще ги стигнем.
50
5
 
19
 
! Отговори
БОКО БОКЛУКА преди 12 години
ПЪЛНИМ БЮДЖЕТА, ПОСЛЕДНИ НАПЪНИ !!
49
7
 
15
 
! Отговори
Муле преди 12 години
Чета коментарите и си мисля - ей това е българина, много иска да има ред и закони в държавата ама по възможност да не се отнасят за него!
48
10
 
6
 
! Отговори
Do #55 преди 12 години
Ами предполага се, че животът си е твой и не искаш да умираш? Коланът вдига шанса, ако се случи ПТП да не умреш, *** ***! *** българин.
47
1
 
17
 
! Отговори
Важно преди 12 години
По важно е,да се глобяват пешеходците за НЕПРАВИЛНО ПРЕСИЧАНЕ !!! Защото застрашават живота си. И СЪДБАТА И РИСК ОТ ЗАТВОР НА ШОФИОРИТЕ, ПРЕД КОИТО КОЛИ СА ИСКОЧИЛИ НЕНАДЕЙНО НА ЗАБРАНЕНИТЕ МЕСТА ЗА ПРЕСИЧАНЕ!!!
46
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе който го зсекатбез предпазен колан или сцигара в уста 5 години да внася двойно по-високи здравни осигуровки. Дано така му дойде акъла как е устроен света и че живота не е концерт по желание.
45
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Информирания, колкото и да си информиран, като си *** взимаш *** решения и затова за такива като тебе има закони и глоби! Аман о селски тарикати, които си мислят, че света се върти около тях.
44
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това с коланите е пълна глупост. Да,наистина колана помага.Но защо пък някой ще ми заповядва да го слагам,пък и санкции ще ми налага.Животът си е мой,последствията са ми ясни.Винаги карам с колан,но се дразня как може да се налага санкция за това? И сега ще Ви отговоря!За да може да се пълни хазната от глоби.Никой не го е зор,че вие ще *** .просто се търсят всевъзможни начини да бъде санкциониран всеки един от нас. за това са всичките полицейски акций!
43
4
 
10
 
! Отговори
Гацко преди 12 години
Живях 3 год. в Испания и там също коланите на задните седалки са задължителни и глобяват, ако не си сложил. Скоро се преместих в Германия и тук още не глобяват за неползване на задни колани. Според мен, това би трябвало да е въпрос на личен избор а не задължение. Рискове има във всякакви ежедневни ситуации. Като не ползвам колан аз не застрашавам ничий живот и безопасност. То си е за мен ! Защо тогава да съм длъжен да го ползвам !?
42
3
 
4
 
! Отговори
BMW X6 преди 12 години
За българина всеки закон важи три дена!Манталитета пречи на нашия *** да се развива.
41
1
 
11
 
! Отговори
П.Петров преди 12 години
Вчера в Кауфланд бяха пуснали яйца по 24 ст. М и 25ст. L, 2 дена преди да им изтече срока на годност. Значи могат да се продават и пресни на тази цена. БОЙКОТИРАЙТЕ ЯЙЦАТА !!! Само пълен *** би купил яйца по-скъпи от 25 ст. в България, след като в Германия, Белигия и Полша са по 20 ст. и са с в пъти по-висок жизнен стандарт !!!ТОТАЛЕН БОЙКОТ ЗА 2 МЕСЕЦА НА ЯЙЦАТА ИЛИ ДОКАТО НЕ СВАЛЯТ ЦЕНАТА ПОД 25 СТ.! След като се опитват да дерат кожата на бедняци заслужават фалит !!!
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
дупките продължават да трошат колите на българина.ама това не се отчита никъде.---------------------------------------------------=======================
39
0
 
18
 
! Отговори
йордан преди 12 години
цирка продължава коланите няма да ни спасят докато не се наблене на колегиалноста и култура на шофираннето а като се има на предвид че ние взимаме пример от управниците си убити на пътя винаги ще има?
38
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това са последните опити за напълване на бюджета преди белия байряк развян от Дянков.
37
2
 
4
 
! Отговори
Unnamed преди 12 години
az da ne sam na rally be bokluci ...