Студенти на протест срещу вечерния час в Студентски град

Над 1 200 души на бунт против новите правила в общежитията
Обновена: 19 мар 2012 14:42 | 19 мар 2012 07:00, Красимир Ангелов
380
Студенти на протест срещу вечерния час в Студентски град
Студентите са против вечерния час в общежитията. Снимка: Булфото

Студентите в София готвят нов мащабен протест в края на работната седмица. Този път причината за младежкото недоволство са новите правила в общежитията в Студентски град и въвеждането на вечер час.

Масовата проява е насрочена за петък, 23 март, като желаещите се събират в група в социалната мрежа "Фейсбук".

Към този момент над 1 200 души са се включили в инициативата „АЗ ПРОТЕСТИРАМ ПРОТИВ ВЕЧЕРНИЯ ЧАС В СТУДЕНТСКИ ГРАД!”.

Младите хора не са съгласни с правилата за затягане на контрола в академичното градче от 5 април, които се въвеждат след убийството на студента от УНСС Марио Данчев.

На извънредно заседание на съвета на ректорите в началото на миналата седмица бе  взето решение от 5 април да бъде въведен вечерен час за общежитията в Студентски град.

Още по темата

Така след 22 часа никой няма да има право да влиза в блок на общежитията, освен ако няма електронна карта с която да си отвори сам входната врата пред очите на портиера.

Освен това учащите се обявиха и против монтирането на камери по етажите на студентските блокове.

"Не е това начина да спрат насилията, откачалките и убийците”, категорични са инициаторите на протеста.

На този етап не е посочено място на арената на недоволството, но по всяка вероятност протестът ще се проведе в Студентски град.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


380
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
312
1
 
2
 
! Отговори
Марсиянец преди 12 години
Това е някакво забавление за луди?
311
7
 
0
 
! Отговори
УРААААААА преди 12 години
Нема да ни проверяват по общежитията - видяхте ли какви сте скапаняци, не можете да си обършете носа, нас ще контролирате! ХахахаааааааааааааааааааааааНие сме велики и никой няма да ни казва какво, къде и как да го правим.Не забравяйте, че идва нашето време и вие, гриповете, скоро ще сте "у лево".Изчезвайте да си чатите по пейките в парка! Марш!Хахахахахахаааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
310
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И сега к'во? Нема протест. Съсипаате ми петъка.Ама пъ я па че си валазам дека си сакам. Некод до сеги да а въвел ред? Нема и нема да има. Вече 10-та годуин съм стодент и такова не сам видел.НИКАКАВ РЕД!
309
0
 
7
 
! Отговори
Калоян преди 12 години
Студенти, излезте от пубертета! Наемите в общежитията са ниски, тъй като обществото плаща от данъците си за тях, ЗА ДА УЧИТЕ! Ако искате безкрайни купони - излезте на свобооден наем, пък си отключвайте и заключвайте когато искате (както се споразумеете с хазаите). Общежитията не са места за преспиване на купонджии!
308
10
 
0
 
! Отговори
Стодент преди 12 години
И сички на протеста, ей!!!!!!!!!!!! Иначе...........................
307
8
 
4
 
! Отговори
Стодент преди 12 години
Айде - отивам на купон. После ша ви пиша, ако моа да гледам!
306
6
 
3
 
! Отговори
Стодент преди 12 години
Дорде са намъдрите - много време ще мине. Айде ***.
305
2
 
7
 
! Отговори
Студент в общежитие преди 12 години
Колкото до вечерния час - става дума за това, след 22:00 часа да се влиза с електронна карта. Бих искал да е по всяко време, разбира се. Нали и къщите си заключвате? защо не протестирате, че го правите?Сега следва - влизане на външни лица преди 22:00 и оставане в общежитията. При идване на полиция - скачане през прозорците. Кошмарна идиотия...
304
3
 
6
 
! Отговори
Студент в общежитие преди 12 години
И да си дойдем на думата - протеста не е за "вечерен час", а за това, че ще стане по-трудно да се живее нелегално в общежитията и някои ще загубят пари от това. Други няма да може да изкарват по някой лев със задниците си, трети ще се затруднят да си продават дрогата.Да казвам ли, че и заради контрола "някои" няма да може да си настаняват така лесно протежетата? Срещу скромно заплащане, разбира се. Докато студенти остават без общежитие...
303
2
 
8
 
! Отговори
Студент в общежитие преди 12 години
Ако си мълча, трябва денонощно да търпя изцепките на нискочелите ***, участващи в хранително-размножителната верига, обикновено пияни до козирките и агресивни, когато могат да се държат на краката си.Ето, тогава ще съм роб. Роб на *** ***. Нямате на идея, нискочели, колко сте ми писнали.
302
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да, мушмороците са роби на алкохола и дрогата. За секса не говорим - на тях оная работа им е ненужна, нали повечето са обратни :))))))))))
301
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Роби!
300
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ей, какво стана с бунта на мушмороците? Последно кога и къде? С удоволствие ще дойда да погледам сеир и да се посмея! Моля Ви да не се отказвате!След щастливите кокошки и пилетата със средно образование, очаквам с нетърпение бунта на алкохолиците :))))))))))))))))))))))))))))))))
299
1
 
5
 
! Отговори
:) преди 12 години
Явно протеста е за запазване на възможностите за безхаберно прекарване на няколко години във ВУЗ. "Яденье, пиенье и такива ми ти работи". В Библията пише: "По делата им ще ги познаете". Аз съм убеден, че простотиите, написани тук не са от студенти, а от най-банални ***.Протеста явно е на хората, които се забавляват и печелят пари за сметка на студентите в Студентски град, но повечето не са студенти.Представяте ли си каква мъка ще е за някои да им затворят бардаците.
298
0
 
6
 
! Отговори
До 359-2 преди 12 години
4. Колкото до желанието ти да даваш квалификации на околните (*** и т.н.) просто показва, че си комплексар. Но това е поправимо при по-интелигентните минава с натрупването на жизнен опит и прочитане на някоя книжка...Надявам се , че си доволен разбрал съм те правилно ;)Като се има предвид, че тази малка част студенти, които организират кретениите, е много шумна, може да се разбере защо е толкова интересен "протеста".Това е и начин за преброяване на ***.
297
0
 
5
 
! Отговори
До 359 преди 12 години
Това, че работиш и си изкарваш по-голямата част от парите е супер!Но от това, което беше написал се разбира следното:1. Смяташ, че цената на общежитието е реална и е без дотация от държавата, т.е. от нашите данъци? Ако е така - грешка.2. Пазара на труда е такъв, какъвто ти го написах. Не пиша за пазара на връзките. :)))))3. Ако смяташ, че медиите ме манипулират, за да се съглася, че кретеноидно-говедоидните изцепки на част от студентите са нещо добро - грешиш. Винаги са ми били досадни ***.
296
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вместо да протестират за това, че дипломите им не се признават никъде в цяла Европа и след като завършат единственото, което ще трябва да правят в чужбина е да мият ***... те ми тръгнали да скачат за вечерния час. ***... само за справка всяка година поне от един клас минимум по 5-6 човека заминават да учат зад граница и те наистина учат, не се чудят къде да се напият и остават там да се реализират.А вие със скапаните си непризнати никъде освен в България дипломки какво ще правите? И в България няма да намерите реализация понеже и знания няма да имате, тъй като студентството за вас е непрестанен купон и напиване до несвяст. Не, че ако сте учили и сте си изкарали някаква прилична диплома пак няма да сте принудени да емигрирате... но поне ще сте крачка пред тези, дето са изкарали тапия само, за да я имат и да й се радват.
295
5
 
0
 
! Отговори
от 350 до 355 преди 12 години
пишеш се за много умен а изобщо не зацепваш какво искам да ти кажа... а от плюсовете които са ти дали се разбира че и на другите им е толкова мозъка :) а за пазара на труда не ми обяснявай.. работя и в по голямата част си изкарвам сам парите. оставяте се да ви манипулират медиите. *** народ лесно се лъже
294
2
 
6
 
! Отговори
ттт преди 12 години
На протестиращите никой не им пречи да си наемат квартира.
293
0
 
8
 
! Отговори
стОдент и бъдеще преди 12 години
Аз съм убеден, че точно този стОдент е нашето бъдеще. За съжаление, вече 20+ години гледаме реализацията на нашето "бъдеще". Какво виждаме ли? Мутри, мутреси, престъпници от всякакъв калибър, неграмотници и всякаква друга ***, родени от престъпната идиотия, която по неизвестни за мен причини наричаме "демокрация".Преди 20 години нашето бъдеще беше нещо много привлекателно като идея, но това, което виждаме е повече от жалка картинка. Така, че стОдента е прав.... за съжаление..