Тройната коалиция злоупотребявала с харчовете

Това сочи доклад на Сметната палата за 2008 и част от 2009 г.
Обновена: 20 мар 2012 09:17 | 19 мар 2012 21:00,
231
Тройната коалиция злоупотребявала с харчовете
Сметната палата е предала част от доклада на прокуратурата. Снимка: БТА

Сметната палата изнесе информация за харчовете на Тройната коалиция, като доклада съдържа данни за периода 2008 година и част от 2009.

Те са били предоставени преди три години на главния прокурор, но за първи път се оповестяват публично.

Заключенията на Сметната палата са, че "кабинетът Станишев" е нарушавало бюджетната дисциплина, не е отчитало приходи, присъства и договорът с австрийския лобист Петер Хохегер.

При разходите в командировките също имало големи разминавания. Например самолетният билет до Брюксел варира от 500 до 3500 лева, съобщи bTV.

От публикуваните данни става ясно, че за цялата 2008 г. администрацията на МС е получила бонуси, наричани “допълнително материално стимулиране” три пъти през годината – за Великден, за Коледа и за летните почивки. Общата сума на раздадените бонуси е 722 881 лева.

Част от доклада е засекретен и е предаден в прокуратурата, тъй като има данни за престъпления.

Сметната палата за пореден път изпълнява нечии поръчки, обяви депуатът от Коалиция за България Антон Кутев. „Защо са публикували доклад от 2008 г.? Сигурно защото не са намерили такъв от Априлския пленум”, заяви той пред Фокус.

Според него това е опит да се прикрият всичките сегашни проблеми и ако е имало някакви съмнения Цветан Цветанов отдавна да е набедил Станишев за престъпник. Той не очаква някакъв резултат от предоставянето на тези одити на Прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
1
 
3
 
! Отговори
д-р Гильотен преди 12 години
Аз предлагам да избесим дебелите щот изяждат храничката на слабите!Всички дебели *** на гилотината!
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сайта стана супер як. Позфрави за дизайнера и програмиста. С гордост могат да кажат че са ви преебали и са ви взели кинтите :)
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До Петров 28Ако се избеси един парламент за назидание, все тая кой, нещата ще тръгнат!
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АКО ИСКАТЕ СЪВСЕМ ДА ИЗЧЕЗНЕТЕ, ПРОСТО СЕ ГРЪМНЕТЕ :) ...ТО Е ЯСНО ЧЕ САЙТА Е ВСИЧКО ДРУГО НО НЕ И ИНФОРМАЦИОНЕН :)
26
2
 
8
 
! Отговори
ДО ДНЕС БГ преди 12 години
ЗАЩО ПРЕЦАКАХТЕ ДИЗАЙНА НА КОМЕНТАРИТЕ.... ПРЕДИ БЕШЕ ПО-ДОБРЕ. СЕГА Е ТЪПО !!!!!!
25
1
 
4
 
! Отговори
обърнете внимание ! преди 12 години
Шимон Дянков-Фройнд
24
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сайта станал шарен и ръбат, ама пак може да се слагат минуси и плюсове на поразия.
23
0
 
7
 
! Отговори
П.Петров преди 12 години
Искрено съжалявам, че 1997 не избесихме един парламент, щеше да е много поучително.Но никога не е късно да се поправи този пропуск !
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Опа, противния Хамстер се появи в ефира...Отдавна небеше се изаквал в Интернет-а...
21
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Герб фалираха държавата !!!В поредната си сутрешна беседа в правителствената БТВ Борисов направи признания:Че през 2009-а фискалният резерв бил 7,3 милиарда, а сега е 4,3 милиарда лева, че половин милиард бил наследеният от Тройната коалиция бюджетен дефицит, 300 милиона платил за хеликоптерите и влаковете Сименс, 500 милиона дал за АЕЦ Белене, милиард за лихвите на кредита, взет от Станишев за атомната централа и по 1 милиард годишно за пенсии.Парите от фискалния резерв отишли основно за плащане на по-високите пенсии.Той не обясни защо забравя, че замразените трета година пенсии генерират поне половин милиард лева икономии годишно? По каква причина от септември 2009 г. предвидените постъпления от акцизи върху горивата, алкохола и цигарите не се осъществяват? Дали защото Лукойл още няма измервателни уреди или защото половината цигари са контрабанда? В резултат на което трета поредна година в хазната влизат 600 млн. лева по-малко, по признанието на герберски депутати от парламентарната комисия по бюджет и финанси.В края на 2010 година Симеон Дянков посегна на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и 1.4 млрд. лева от здравните вноски се прехвърлиха във фискалния резерв. Кражбата на резерва на НЗОК е сред най-бруталните престъпления в най-новата ни история. Парите, удържани от гражданите десет години, са приватизирани от емисаря на Световната банка, за да прикрие бездарието си като финансист.Шимон Дянков-ФройндСлед национализацията на парите за здраве, сега Борисов призна второ престъпление плащане на пенсии от фискалния резерв. Така неприкосновеният резерв на държавата - финансов буфер при критични ситуации се превърна в партийна каса.Всъщност Борисов чистосърдечно ни каза: здравноосигурителните и социалните фондове са обсебени от Симеон Дянков, а фискалният резерв е пенсионен резервоар на фалиралия Национален осигурителен институт (НОИ). По тази схема Народното събрание, одобряващо финансовите безумия на ГЕРБ, е търговско дружество, чийто едноличен собственик е премиерът. А Националната агенция по приходите (НАП) и агенция Митници са организирана престъпна група, прикриваща контрабандата и легализираща мръсните пари от нея.Телевизионната изповед на премиера показа, че сме фалирала държава, водена към пропастта.
20
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В СВЕТОВНАТА ИСТОРИЯ НЯМА КОМУНИСТ КОЙТО ДА НЕ Е КРАДЕЦ,ПРЕСТЪПНИК И ТЕРОРИСТ.
19
2
 
3
 
! Отговори
до 22 преди 12 години
не се напъвай ще се оакаш,то се видя кой крал.
18
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Питай съдът и прокуратурата,правителството си свърши работата
17
11
 
8
 
! Отговори
КОЯТО МУТРИ УПРАВЛЯВ преди 12 години
ЗА ГЕРБ ВСИЧКО Е ЗАКОННО, ДОКАТО НЕ ГИ ХВАНАТ.ЗА ГЕРБ ВСИЧКО Е ЗАКОННО, ДОКАТО НЕ ГИ ХВАНАТЗА ГЕРБ ВСИЧКО Е ЗАКОННО, ДОКАТО НЕ ГИ ХВАНАТ,А КОГАТО ГИ ХВАНАТ,ОТКЛОНЯВАТ ВНИМАНИЕТО С ПОРЕДНИЯ СКАНДАЛ,СМЯНА НА МИНИСТЪР,КОЙТО ПРЕЧИ НА БОКОВИТЕ ИНТЕРЕСИ,ПОРЕДНАТА КЛЕВЕТА КЪМ ПОСТОЯННИТЕ ВИНОВНИ ОТ ТРОЙНАТА КОАЛИЦИЯ,КОГАТО ЖИВЕЕХМЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ДОБРЕ,ДОКАТО МУТРАТА С ЛЪЖИ И КЛЕВЕТИ НЕ СЕ ДОКОПА ДО ВЛАСТТА.А ПРОДАЖНИТЕ, ДОБРЕ НАХРАНЕНИ ***,МУ ДАВЪРШВАТ МРЪСНАТА РАБОТА.В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ,В
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е и, сега ще цъфне СтанишеФ отнейде и ще каже и той като Боко не разбрал, че лапат бонуси. Cкапана държава, ГЕРБ и БСП вън от парламента.
15
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВАЛА А ......КРАЛА...КРАЛА ...С МИЛИОНИ НАЙ СЪЗНАТЕЛНО ...НАЧЕЛО СЪС СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ---КРАДЕЦ НОМЕР ДВЕ НА БЪЛГАРИЯ----СЛЕД ГОЦЕ МИЛИАРДЕРА КОЙТО Е НОМЕР ЕДНО.
14
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** хамстер!!!
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Кво стана с Масльонкова?Нали уж щяха да я съдят?Това е показателно,че всички са от една шайка!
12
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
*** герберчета,много малко останахте бре...само 10-*** плюете....ша са сетите вие,ама ша е късно..............
11
2
 
4
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Нормални са...издънките и преразходите от администрацията на Станишката.Усетиха го всички че е...добряк ергенче и стажант-премиер и си разиграваха коня.Я сега да ми стане...тоймин.председател,да видите какъв...звяр ще е;ще задмине и Боко по наказания и уволнения на министри,ще ореже и боковите...бонуси.