Съдържанието на юлския доклад за съдебната реформа не е предрешено

Само от България зависи какво ще е то, твърди генсекът на ЕК
23 мар 2012 21:13,
21
Съдържанието на юлския доклад за съдебната реформа не е предрешено
Снимка: Bulphoto

Съдържанието на юлския доклад за постигнатия напредък в съдебната реформа не е предрешено и само от България зависи какво ще бъде то. Това е заявила генералният секретар на Европейската комисия Катрин Дей на среща с президента Росен Плевнелиев и вицепрезидента Маргарита Попова, съобщават от пресцентъра на президентството.

Дей е подчертала, че страната ни трябва да докаже необратимостта на извършените до момента реформи и е изразила очакването на ЕК за прозрачност при предстоящите назначения в съдебната система.

Плавнелиев и Попова са отбелязали, че въвеждането на Механизма за сътрудничество и оценка през 2006 г. е оказало позитивно влияние за ускоряване на реформите в съдебната система. Президентът е изразил надежда, че България ще бъде оценена справедливо за постигнатото до момента.

По време на срещата той е очертал приоритетите на България, които ще залегнат в националната програма за развитие до 2020 г.

Осъществяването на съдебната реформа и противодействието на организираната престъпност и корупцията не са просто "европейски ангажимент на българските институции, а отразяват очакването на българските граждани за справедливост", е изтъкнал Плевнелиев. Обсъдени са били прогресът на съдебната реформа у нас, както и приоритетите на България в контекста на стратегията "Европа 2020".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
бг карикатура - кощрамба и скачубър
16
1
 
0
 
! Отговори
явертъ преди 12 години
абе този няма ли да спре да се хили?
15
1
 
1
 
! Отговори
Пак ли Шенген?! преди 12 години
"Съдържанието на юлския доклад за постигнатия напредък в съдебната реформа не е предрешено и само от България зависи какво ще бъде то" е заявила ген. секретар на Европейската комисия Катрин Дей на среща с президента Росен Плевнелиев и вицепрезидента М. Попова, съобщават от пресцентъра на президентството. Бих ви предложил да прочетете коментари 16 и 17, в тях се говори за ситуацията в едно от двете висши съдилища - ВАС (другият е ВКС). За КС да не говорим - там е някакво подобие на старчески дом
14
1
 
1
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
ВАС с този съдийски състав е лицето на съдебната власт задънената улица, в която тя се намира, висшите съдилища, бъкани от съдии с БКП минало и млади такива, неспиращи се пред нищо ,което пречи на тяхното забогатяване, нагли до безочливост, направо подиграващи се с обществото! Човек има чувството, че съдиите в този съд се грижат единствено за своето благополучие и спокойния живот на хората с влияние и тези с голямо богатство. Друго въобще не ги интересува! Да вземат да го закрият този съд и без това ползата от него е никаква! Поне няма да издържаме сума ти съдии баби и дядовци в 2-3-а младост, вкл. и такива на преклонни години.
13
1
 
1
 
! Отговори
Momchil преди 12 години
Тези са кукли на конци!
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Българският съд е за затвора!!!
11
1
 
2
 
! Отговори
секира преди 12 години
моооогооо важно......доклада за ...съда.....съд....не произвежда не храни...само ***.....я стига без икономика няма нищо друго......и тая *** да не я показвате....ужас.....даскалка ...прокурорр......луда за връзване....
10
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Има ли поне една снимка , на която *** ДА НЕ Е озъбен като ритана зелка ?
9
1
 
6
 
! Отговори
до номер 2 преди 12 години
Имало подобрение в съдебната система...хахахаха....да съдът яко работи , арестуваха знакови фигури....после ги оправдаха...Маргини...Наглите....Дамбовците....НИЩО...пълна нулаА този "Специализиран съд" е пълен СМЯХ....хванали младеж с 2 грама марихуана....хахахах...СМЯХ ...спец.съд....само разни бавноразвиващи се *** вярват , че Цеко и Боко "разбили" престъпността и , че СЪДът работи
8
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще видим! Нещо не се забелязват промени. Къде са присъдите за хора по върховете? Къде са строгите и еднозначни мерки срещу унищожителя на Горубсо и на миньорите- Захариев? Само с реформи нищо няма да стане. Щом е реформа или комисия, считайте, че е за замазване на очите. Нашите очи все още могат, но на Брюксел- едва ли!
7
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Rosica i cigankata Mara kfo se hilqtkato vareni tikvi,samo!
6
1
 
7
 
! Отговори
оракул преди 12 години
Щом зависи от България , резултатът е ясен - нулев , с това правителство !
5
2
 
8
 
! Отговори
old smuggler преди 12 години
и децата знаят какъв ще е юлския доклад.....после само Боко ще оправя на Роско перчемчето...........и така де.....
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ДВАМА ***.ТИЯ *** НЕЩАСТНИ ДА НЕ СЕ ПОКАЗВАТ И ДА НЕ ГОВОРЯТ,ЗАЩОТО СА ГЛУПАВИ.ТОЯ ПОЛУБЪЛГАРИН СЕ УЗЪБИЛ ВИЖДАТ МУ СЕ ВСИЧКИТЕ ЖЪЛТИ ЗЪБИ.*** ПИСКЛИВ.СЛУШАХ ГО КАКВО ГОВОРИ ПРЕД СТУДЕНТИ.ТА ТОЙ Е НЕНОРМАЛЕН.
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какви са тези шушумиги?
2
21
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Очевидно подобрение в съдебната система след идването на ГЕРБ на власт има. И от европейсия съюз го отбелязват. Редица знакови престъпни фигури бяха осъдени, а вече имаме и специализиран съд, против който всички предни управляващи се бореха. Но ГЕРБ успя да прокара идеите си и да поведе страната в правилната посока.
1
5
 
21
 
! Отговори
ЦИРК преди 12 години
ДВАМА ПАЛЯЧОВЦИ, СЛУГИ НА МАФИЯТА. СМЕШНИ ПИОНКИ, *** И СМЕШНИЦИ. ТРАГЕДИЯ И МИЗЕРИЯ ЗА ВСИЧКИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Спонсорирани публикации