Германци търсят родни готвачи и сервитьори

Предлагат апетитна заплата от 1200 до 1900 евро
Обновена: 29 мар 2012 13:17 | 29 мар 2012 13:17, Красимир Ангелов
77
Германци търсят родни готвачи и сервитьори
Германци търсят родни сервитьори. Снимка: Булфото

Германски работодатели търсят готвачи, сервитьори и помощници в кухнята за предстоящия сезон, стана ясно по време на международна туристическа борса във Варна.

Предлаганите работни места обаче са за цялата страна, а задължителното изискване е опит по специалността и добро владеене на немски.

Офертите са за сезонна заетост, но ако наетите българи се представят добре, имат шансове да останат на работа и след като изтекат шест месеца, отчитат експерти в областта на туризма.

Заплатите, които предлагат германските работодатели, са между 1200 и 1900 евро.

На борсата се представят и най-големите работодатели от Северното Черноморие, каза директорът на Регионалната служба по заетост във Варна Пламен Начков.

По думите му всяка година туристическият сектор у нас наема между четири и пет хиляди души.

Очаква се на борсата да бъдат представени поне 700 свободни работни места.

Средната заплата в бранша е между 400 и 500 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още по темата: германиясервитьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
5
 
! Отговори
go 74 преди 12 години
Добре си опознал системата на работа по бюрата по труда в Германия! Гордей се с постиженията си! И като безработен чужденец, немците съвсем те вземат за ***, защото им вземаш без грам усилия парите,които те печелят, за да ти плащат месечните социални помощи! Браво, много далече си го докарал!
66
4
 
4
 
! Отговори
go 69 преди 12 години
Айде бе, не съм излизал в чужбина... А къде си мислиш, че се намирам сега, сладкиш? Какво си мислите, че живота е само пари ли? Айде като отидете за по-дълго извън БГ да си поговорим! Ще видиш как бързо ще започнеш да осъзнаваш, че не всичко е пари, че всъщност да си близо до роднините е мн по-важно!
65
0
 
10
 
! Отговори
до Мизерия преди 12 години
Мизериооооооооо.....Мизерио! Ти изобщо показвал/а ли си си носа извън София?Имаш ли идея, че масово цените в Германия са колкото в българските магазини и по-ниски!?
64
19
 
6
 
! Отговори
Мизерия преди 12 години
В Германия за да живее човек са нужни поне 3000 евро.За храна квартира,сметки и т.н и да заделя поне малко. За по малко пари си е жива мизерия. Има хора в София - Българи които работят за по 4500 до 6000 евро на месец. Един от тях е шефа ми!
63
6
 
19
 
! Отговори
до 69 преди 12 години
Това зависи от отделната личност. Младите каквото и да работят ,ако учат и знаят езика имат бъдеще. За по- възрастните това е унижение. Хора дали живота си на България и изведнъж на стари години да сменят страна ,да останат далече от близки и родно място е кошмар ,който ще разбереш когато остарееш. От трета страна и млад да си ако сте семейство е пак много трудно ,даже да знаеш езика. Трудно се удържа семейство ако и двамата работят без почивка и нямат време да са заедно. Всеки решава за себе си
62
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 66А тука да бачкаш за 300 лв. да нямаш права и да седиш безработен, без бъдеще и без шанс за развитие понеже на *** трябва да има а не на тебе е по-добре така ли? Ми мизерствай си тука, ама не казвай на хората дето искат да живеят нормално другаде, че е голям кеф да живеят като ***, както ти живееш. Още нещо - през живота си не си излизал зад граница нали? От тук- от там си чул нещо и пишеш глупости в интернет, като всички останали страхливци дето и една дума немски не знаят...
61
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
pio dobre e otkolkoto da stoi6 gladen ili da ti podhvarlqt trohite v bg a za cennostite te odavna gu nqma v na6ata mila rodina ako zaplata ot 1500 evro sredno kato ti se poema kvartira i hrana neznam dali moije6 da gi vzeme6 v bg kato servitrur ili trqbva da si servityrka na povikvane sled rabota
60
2
 
5
 
! Отговори
до 66 преди 12 години
Не му се връзвай на глупостите на Макиавели (има и мания за величие ,личи си от ника) ! Всеки негов коментар са изсипани думи без смисал и доказателства! Започвам да си мисля ,че всички регистрирани са подставени лица с цел да тролстват за повече мнения. Всички до един ръсят тъпотии на килограм. Ако не е така ,значи всички изпуснати от лудницата са си направили регистрации тук!Чети само как те предизвиква да коментираш ,като изобщо няма идея за разходите в Германия и ръси само сумички...
59
23
 
5
 
! Отговори
go Machiavelli преди 12 години
Добре, мий чиниите на немците и бъди цял живот чужденец в държавата им! Живей там, където гледат на теб като човек втора ръка. Ако на това му викаш по-добър живот, е време да промениш ценностите си и идеалите!
58
3
 
8
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
...и това за току що дошли момиче и момче примерно от България, които искат да спестят някой лев или да се установят в Германия е повече от добре.
57
3
 
15
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
40 часа на седмица (от понеделник до петък) по 8 евро минимално на час, щото не знам кой би се навил за по-малко за квото и да е, прави 320 на седмица и 1280 евро на месец.Просто не знам кой взима по-малко от това работейки 160 часа на месец.Като са ти малко, взимаш си някаква 400Евро базис за 2-3 часа работа в съботата или неделята и ето ти 1600-1700 евро на месец общо.И това без да си инженер с диплома, даже някои и език не знаят, смятай.
56
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Навсякъде по света сезонната работа по туристически дестинации е свързана и с безплатно настаняване и почти безплатно храненене, така е и в Германия.Така че тези 1200-1900 евро не са ника лошо предложение за един млад човек, още повече че ще натрупа доста ценен опит, а и германските фирми в бранша са едни от най-коректните, разполагащи и управляващи обекти по цял свят
55
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Парите там са си много добри, на който не му изнася да бачка тука за 100 евро или изобщо да не работи. 1000 лв. къде ги видяхте бе?! В столицата ли?! Ако не си от София ко праими?! Само наема ти е около 300-400 лв. като платиш и сметките и транспорта ти остават към 200 лв. - грубо пак 100 евро. Работата там е оправдана при положение, че ти осигуряват квартира и храна - дори да не ти ги осигуряват пак ще живееш по-добре от колкото тука.
54
5
 
5
 
! Отговори
До 59 преди 12 години
И колко е тази минимална заплата в Германия бе Machiavelli? Защо пишеш простотии не мога да разбера? В Германия няма минимална заплата, както и в България няма МАКСИМАЛНО възнаграждение от 500 лв. месечно. И социалнните помощи са за обществените ***, отайката на обществото - не виждам някакъв повод за гордост, държавата да ти дава подаяния!
53
3
 
4
 
! Отговори
go Machiavelli преди 12 години
ох, много си зле...
52
4
 
9
 
! Отговори
Machiavelli преди 12 години
Че кой е казал, че с тия 800 евро се живее?Мисълта ми беше, че държавата подпомага тези, както каза някой долу, без образование и език и които искат да започнат някакъв живот в Германия.И стига с тия данъци, та данъци. Не всички в Германия взимат по 5000 евро на месец и тогава те кво, умират от глад и муат само кремвирши ли?С 2 минимални заплати в семейството, се живее повече от нормално, дори с дете, квото и да плямпате.
51
1
 
16
 
! Отговори
До 56 преди 12 години
Прав си дори и в БГ могат да се изкарват достатъчно пари.Проблема е в мръсотията наоколо, простите хора и в липсата държава(публичните услуги са мега зле ).
50
6
 
6
 
! Отговори
До 28 преди 12 години
3000 паунда Ако си в Лондон това е посредствено. Ако си в БГ вече е доста по добре.Просто там е много скъпо. И да храната в магазина не е ама за всичко друго ти режат главата.В ресторант вечеря под 50 паунда няма. Докато в София за 30-40лв може да вечераш всичко дори да си 150 кг.
49
6
 
9
 
! Отговори
go Machiavelli преди 12 години
Което показва, че си нямаш ни най-малка представа от данъчната система в Германия! Ако мъжът в семейството е основен източник на доходи, то работещата му жена се оданъчнява с около 50% от заплатата! Приказваш, че с деца идвали и други финансови предимства-и тук си нямаш ни най-малка идея. Защото разходите около детето са мн повече, от това което получаваш от държавата! Прав ти път, отивай в чужбина - като не знаеш езика, и като нямаш образование - ще си подвиеш опашката и безславно ще се върнеш!
48
12
 
12
 
! Отговори
До 52 преди 12 години
Знаеш ли живея в България, но никога не съм работил за под 1 000 лв. месечно. Човек ако е амбициозен, работлив, борбен и предприемчив ще живее добре където и да се намира. Ако обаче по цял ден мрънкаш и търсиш виновници за неуспехите в живота си, ще живееш лошо без значение къде си се е установил.