Блъснатото на зебра дете е в тежко състояние

Момиченцето е в кома и диша с апарат
Обновена: 30 мар 2012 15:02 | 30 мар 2012 10:05,
270
Блъснатото на зебра дете е в тежко състояние
Пешеходната пътека, на която е блъсната Марина. Снимка: Булфото

Състоянието на 8-годишното момиченце, което беше блъснато на пешеходна пътека на столичния булевард "Г.М. Димитров" е тежко. Това съобщи доц. Надежда Гаврилова от Детската пироговска реанимация.

Детето е в кома, с множество фрактури на черепа, диша с апарат.

Малката Марина е била придружавана от дядо си, а двамата са отивали на тренировка по художествена гимнастика. Полицията е задържала шофьора на автомобила, ударил момичето.

Йордан Стойчев заяви, че не е употребил алкохол, имал 10-годишен стаж зад волана и това е първият му сериозен инцидент на пътя.

По думите му той е навлизал на пешеходната пътека, когато дядото изпуснал детето в последния момент и момиченцето се затичало пред колата му.

Според полицията Стойчев е карал с 60 км/ч, докато на това място допустими са били 40 км в час.

Това е вторият инцидент в София за по-малко от седмица, след като в неделя две възрастни жени бяха блъснати на пешеходна пътека също в центъра на столицата и починаха.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


270
Още по темата: детекатастрофа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
36
 
! Отговори
Аз преди 12 години
И аз намалявам преди пешеходни пътеки (спирам ако има пешеходци), но много често ми се случва колата зад мен да ме изпревари в този момент ...
9
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано се оправи детето, дано!А този ***, който го е блъснал, дано изгние в затвора. Няма право да кара с такава скорост на това място, още повече че там има ограничителни и предупредителни пътни знаци, а от известно време има и ремонт- разширяват лентата за ляв завой и движението е затруднено.
8
1
 
47
 
! Отговори
Един преди 12 години
Ужас. Дано се оправи детето! Българинът трябва да се научи да намалява преди и да спира на пешеходна пътека. Замислете се дали вие го правите? Аз спирам редовно, но в много редки случаи просто не я забелязвам. В последно време софиянци сме започнали да имаме европейска култура на каране (изключвам крайните квартали) В центъра вече се спира. Във Варна обаче например е пълна трагедия. Имам две деца около нейната възраст и съм шофьор. Никой не иска да става убиец. Карайте внимателно!!!
7
1
 
45
 
! Отговори
майка преди 12 години
Спрете да ни убивате децата ! Хора , моля ви карайте по-бавно и внимателно - никой не е застрахован !
6
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Превишена скорост + пешеходна пътека = затвор>>>?
5
5
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ще има и още, защото България е единствената страна, в която човек на пешаходна пътека трябва да изчака колите да минат... Тука всеки с таралясник се изживява все едно кара Porshe 911 Turbo... Няма оправия тая нация.
4
1
 
31
 
! Отговори
Бо преди 12 години
Лошо. Дано се оправи детенцето.
3
7
 
23
 
! Отговори
Пъпеш преди 12 години
Докато в тази държава няма адекватни закони и наказания за подобни деяния - всеки ден ще умират невинни хора и деца, това е положението. Да гласуват един закон : за всеки *** по пътя - в урановите мини без право на обжалване и да видите дали ще има катастрофи и жертви. На този разпасан народ му трябва твърда ръка да се оправи, иначе ще се тюхкаме, ще негодуваме по форумите и ще си ридаем тайно...
2
31
 
25
 
! Отговори
George1 преди 12 години
Тоя трябва да лежи в затвор докато свят светува.
1
9
 
43
 
! Отговори
redordead преди 12 години
е нямал инциденти, но вижда, че пресичат хора и кара с 60 през пешеходната, това е липса на всякаква отговорност, а представете си, че се е опитал да намали, значи може да е карал и с 80?...