Храна в хотела в Кюстендил натръшкала децата

В едно от ястията на ресторанта, както и в кайма, е открита бактерия
28 апр 2012 16:29, Бойчо Попов
36
 Храна в хотела в Кюстендил натръшкала децата
Снимка: архив Импакт Прес Груп

Бактерията стафилококус аурелус е доказаният причинител на заболяването на децата, които бяха хоспитализирани със симптоми на отравяне в болницата в Кюстендил.

Това сочат резултатите от пробите на децата, анализирани в микробиологичната лаборатория на РЗИ Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на МЗ.

Същата бактерия е изолирана и от пробите, взети от персонала на хотела, като тези резултати се потвърждават и от изследванията, направени в лаборатория на Агенцията по безопасност на храните.

Бактерията стафилококус аурелус е открита в едно от ястията, предлагани в ресторанта на хотела, както и в кайма, използвана в кухненския блок. 

Още по темата

Днес от Инфекциозното отделение на МБАЛ Кюстендил бяха изписани и последните три деца, оставени за лечение. Така вече всичките 40 заболели деца вече са напълно здрави и са по домовете си.

Преди няколко дни 39 ученици на възраст между 8 и 10 години се натровиха по време на зелено училище в Кюстендил. Ресторантът на хотела е запечатан, затворен беше и басейнът в комплекса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
2
 
! Отговори
до 22 преди 11 години
ТИ КАТО ВСИЧКИ БЪЛГАРИ САМО ПРИКАЗВАТЕ И НИЩО НЕ ПРАВИТЕ- ИВАН КОСТОВ ОТМЕНИ БДС ЗА ДА МОГАТ ДА ВИ ТРОВЯТ ОТ ЕС И В БАНАНБУЛГАРИСТАН. ИВАН КОСТОВ СЪЩИЯ КОЙТО ПОДПИСА И ПЛАН РАН-ЪТ ЗА ТОТАЛНО ИЗБИВАНЕ НА БЪЛГАРИТЕ. ХАЙДЕ СЕГА КАТО ЗНАЕШ КОЙ Е, ГОСПОДИН 22 ПРЕДПРИЕМИ НЕЩО ! ВКАРАЙ ГО В ЗАТВОРА ИЛИ ЗАТРИЙГО НЕГО И РОДА МУ!
30
0
 
3
 
! Отговори
К-Н наблюдател преди 11 години
Хайде,хайде.Бат Бойко като беше кмет всяка седмица отсядаше в СПА "СТРИМОН" и не се ***.Но се *** сега !!!!!
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Обектвност е наистина да се пази името на хотела докато се изясни точно от къде идва причината. След като вече е ясна, мисля че името на хотела трябва да се появи в самото заглавие. Храната в х-л ..... е *** и ще ви натрови! Пак казвам - след като вече е доказано, че случаят е именно такъв. А този по-долу, дето протестира, че за 40 лв сме искали да почиваме. Ами ок - просто в офертата си пиши 40 лв + заболявания. *** - дано със спечелените парички лекарства за твоите близки да купуваш!
28
0
 
7
 
! Отговори
Кн инфо преди 11 години
"СТРИМОН" СПА КЛУБ - КЮСТЕНДИЛ се казва, известен и като СПА ЦЕНТЪР "СТРИМОН"
27
0
 
15
 
! Отговори
qwerty преди 11 години
Вижте какви са ни медиите, никъде не казаха как се казва хотела. Това си е пълна самоцензура, собственика на хотела да не би да е платил на всички или да ги е заплашил. При всякто такова нещо трябва да се започва с името, за да ги идарят по джоба като никой не си резервира при тях или пък си отмени резервацията. То се е видяло, че съдът нищо няма да направи или ако направи ще е обещетение от 100 лв. за абитуриенската на децата след 9-10 години.
26
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И сега да ги дадат под съд ! Но в някой международен и като ги одрусат едно хубаво там , гаранция , че никога повече няма да се повтори .
25
1
 
16
 
! Отговори
до 28 преди 11 години
Хотелски ли си, Стримонски ли си, ако тия "невъзпитани ***" са ви *** хотела, ще си го чистите, и ремонт ако трябва ще правите. Децата не са виновни за "редкото щастие" с което ги дарихте.
24
27
 
0
 
! Отговори
Хотелски преди 11 години
Абе кво искате, хем за 40 лв почивка, хем кайзер пастърма да нагъват малките ви насленици а ?А след една такава група от невъзпитани *** 3 дена ремонт се прави!
23
1
 
18
 
! Отговори
недоволен преди 11 години
А защо не попитате управляващите защо в нашите магазини и особено в провинцията се продават кайми по 3.20 до 4.00 лв килограм, от какво са направени тези изделия и защо не зареждате министерствата и Народното събрание с тези деликатеси. Онзи специалист Найденов, с купена диплома сигурно защо не се размърда малко или трябва някъде да умрат деца за да се стресне държавата. Егати държавата, пълен абсурд.
22
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за пари са готови да отровят и майка си и баща сиРодителите на децата къде са,ресторанта да беше разрушен до сега?
21
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kn - 28.04.2012 г. 20:11:20кои ресторант е затворен,в момента работи с пълна сила и се пръска по шевовете Влади провери тая информация.Мога само да ви кажа че проблема идва от управителя на хотела за да направи атрактивна цена купува такива продукти,после готвача е виновен тази бактерия не се развива след термална обработка а децата са яли понички,супа топчета храни които имат термична обработка,но ако дадеш точната сума на Кознички -готвача е виновен и хотела работи с пълна пара като днес например но никои невижда.
20
0
 
15
 
! Отговори
безобразие преди 11 години
Информация от гражданин във форума на *** News.Kn - РЕСТОРАНТА И В МОМЕНТА РАБОТИ.
19
0
 
1
 
! Отговори
at преди 11 години
"стафилококус аурелус" - zhurnalistite i redaktorite otkriha nov vid stafilokoki...
18
3
 
21
 
! Отговори
хигиена преди 11 години
Забележете, във всички кулинарни предавания, водещите готвачи приготвят ястията с ГОЛИ РЪЦЕ, обсипани с ПРЪСТЕНИ, ГРИВНИ!!??? МНОГО ГНУСНО!!Защо по чуждите телевизии дават такива готвачи- водещи с РЪКАВИЦИ като ХИРУРЗИ?И още- яйцата Първо се измиват много грижливо, след това се чупят внимателно, черупката се изхвърля, и изливат в ОТДЕЛНА чиния, а не се МАЧКАТ!!! както правят НАШИТЕ ВОДЕЩИ и си оливат ръцете, пръстените в жълтк и белтък!! Каква простотия, какъв "пример"!! Представете си по рест
17
0
 
10
 
! Отговори
nelito преди 11 години
predi vreme s moeto dete legahme v bolnicata sas sa6tia problem i toi doide ot detckata kyhnia predstavete si polovinata deca na grada legaha pak kamo li ot edin hotel............
16
1
 
31
 
! Отговори
СПА СтриМор преди 11 години
Само дано тия печалбари не изкарат виновна миячката на чинии или чистачката, че то обикновено така става.
15
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано никой повече не стъпи в гнусния хотел СТРИМОН! Нещастни печалбари, ега се задавят с детските пари.
14
2
 
10
 
! Отговори
Въй... преди 11 години
Ами къде са клоуните от БАБХ и онова зализано келешче Данчо Войнов...нали те се занимаваха с контрола на храните...как им беше девиза...,,сигурност всеки ден"...*** сигурността,къде осигуряват...
13
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Същата бактерия е изолирана и от пробите, взети от персонала на хотела___________________________________Явно иде реч за някой работник/чка в кухнята преносител на бактерията и от там е тръгнал целия проблем, ама така е като работят с маникюр и пръстени по ръцете
12
2
 
31
 
! Отговори
Демон преди 11 години
Те така се трупат пари в България. Храниш децата с *** и толкоз.