114 млн. лв. заработили първите по доходи 20 българи

Пръв в богатството е столичанин с 13 млн. лева
23 май 2012 15:36,
97
114 млн. лв. заработили първите по доходи 20 българи
Софиянец, пловдивчанин и варненец са в топ 3 по доходи. Снимка: архив, МВР

Общо близо 114 млн. лв. са заработили първите по доходи двадесет граждани, според обработените до този момент данъчни декларации за облагане на доходите, съобщиха от НАП.

На първо място е столичанин, чийто доход е 13 млн. лв.  Столичният бизнесмен е следван от пловдивчанин и варненец, като в топ 20 на най-богатите българи присъстват и добричлия, русенец, плевенчанин, благоевградчанин е други.

1,212 млрд. лв. доходи от наеми и хонорари са декларирани в подадените годишни декларации за облагане на доходите в цялата страна.

От тях 342 млн. лв. са посочените във формулярите като доходи от наеми на недвижимо имуществото.

Останалите 870 млн. лв. са доходи от извънтрудови правоотношения, лицензионни и авторски възнаграждения, възнаграждения на артисти-изпълнители, продажба на изобретения и други.

В същото време общо 60 000 човека са посочили в годишните си декларации, че искат да ползват едно или друго облекчение и по този начин да намалят дължимите от тях данъци.

Общият размер на данъчните облекчения, с които са намалени данъчните основи, възлиза на 165 млн. лв.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
d преди 11 години
d
45
9
 
6
 
! Отговори
ДДД преди 11 години
А вие продължавайте да ревете към всеки който има възможности :) това ме радва и всяка сутрин като стана в 7 сутринта ви се смея на жалките и комични коментарчета докато си пия кафето :)))) овцеееееееееееееееееееееееееееее мееее мееее :D Докато има такива *** като вас само да се оплакват , такива като мен ще продължават да бъдат добре и ще стават още по-добре ;)
44
1
 
3
 
! Отговори
до 45 преди 11 години
Ама преди това може ли да му гарантираш законните приходи за да направи бизнес и да има след това законни доходи ХАХАХАХАХАХАХАХА КАПАЦИТЕТ
43
0
 
8
 
! Отговори
Б преди 11 години
Не обиждайте "богатите" хора в РБ - и те като вас са спестявали ... три-четири месеца ... за да су купят Бентли (;)-
42
9
 
7
 
! Отговори
ДДД преди 11 години
ейй овце сте и такива ще си останете,злобни,жалки нещастници :) стойте и пишете по форумите и ревете като жени защото за друго не ставате :) не спряхте да плюете всеки който има пари.Това че вие сте *** и неможете да изкарате 2 лева , правителството ви виновно,европа ви виновна,НАТО ви виновно,крадцити,дилърите,сотиньорите и ала-бала ;)Аз имам възможности , не са много но са достатачни да живея хубаво , и вскичко това е по честен път ;) пък и да не беше - слабо ме интересува!
41
0
 
4
 
! Отговори
ДО 42 преди 11 години
Така е братле.....може и да си прав! Аз не споря, тъй като не съм се занимавал със земеделие и като нямам опит в това нещо не мога да оспорвам, но от друга страна не мислиш ли 4е много лесно ги представяш нещата? Ако беше така....то цяла България да е засята със заревица. Пак казвам може и да греша, но някак си не ми се вярва това което пишеш да става така както го обясняваш.
40
0
 
3
 
! Отговори
до цветомир преди 11 години
а е пич смени си дилъра
39
4
 
7
 
! Отговори
goodmood преди 11 години
Мрънкачи, който краде не декларира нищо. Още по-малко в такива размери. Аз лично познавам много хора с отлични и съвсем законни доходи - земеделие, информационни технологии, инвестиции... какво ли не...Не е лесно... само единици го могат... трябва мозък, енергия и късмет... и който печели толкова със сигурност поема големи рискове - тази година с печалба, следващите две може да загуби всичко...
38
0
 
4
 
! Отговори
до 42 преди 11 години
Ако има къде въобще да я продадеш :) а за цена няма да говорим защото американската царевица идва много по-евтина. Я погледни вестника колко царевица се продава ,с тонове.
37
0
 
4
 
! Отговори
Jj преди 11 години
"...Е други..."Е.... **хти медията щом аз и намирам правописните грешки...
36
5
 
4
 
! Отговори
Цветомир преди 11 години
Явно никой тук не вярва, но всеки от вас ако потърси малко в Интернет, може да прочете, че например за 2009, 2010 и 2011-та година, инвестицията за отглеждане на един декар царевица е средно 85 лева, а приходите над 200 лева от декар. Печалбата е над 100 процента на година, разбира се това важи за по-големи количества, примерно поне 200 декара ... което значи че и 20 000 лева са достатъчни като за начало. Потърсете малко в Интернет и тогава пишете, когато сте малко по-компетентни по темата.
35
0
 
8
 
! Отговори
До 31-ви преди 11 години
Ако беше така Коза Ностра щеше да сее пипер,картофи,царевица,*** и т.н. :))) и нямаше да се занимава с друго:))) гледаш Дон Корлеоне с двуколата и бинокъл си обикаля нивите и им се радва и притърква ръце за печалбата :))))))))
34
0
 
7
 
! Отговори
NM преди 11 години
И един твой колега до скоро казваше, че милионите му са от картофи, а го застреляха наркобосове, пусто и земеделие колко печелившо било :)
33
1
 
5
 
! Отговори
до Цветомир преди 11 години
Брато на какво си , смени си дилъра ако питаш мен
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Общо близо 114 млн. лв. са заработили първите по доходи двадесет граждани"Заработили?????????????????Това са средно по 475000 лв. заплата на месец!А колко ли получават подчинените им?300лв.?Или им са много?Това е абсурдна държава!
31
1
 
3
 
! Отговори
Име преди 11 години
Пфууу най-богатия българин е с 13 милиона ЛЕВА? Срам и позор...!!!
30
0
 
4
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
ех че лесно ставали паритеееее, ами да взема да си продам апартамента хахахахахахаха
29
0
 
5
 
! Отговори
до 31 преди 11 години
Ти май си на не повече от 18 години да ти кажа аз :))
28
0
 
5
 
! Отговори
NM преди 11 години
Освен от наркотици толкова пари от нищо друго не могат да се направят. Браво на властта, че спокойно приема изпрани пари, та и що не се разплаках от "доблестната" постъпка на мафиота.
27
5
 
4
 
! Отговори
Цветомир преди 11 години
до Живко: братле, както казах вече, аз се занимавам със земеделие. По конкретно отглеждам царевица. В момента от това се печелят огромни пари. Всяка година си удвоявам парите които съм инвестирал. Ако си продадеш апартамента за 100 000 лева и ги инвестираш в това. Само след една година от 100 000, ще станат почти 200 000, след още една почти 400 000 ... сметни за 10-15 години напред, да видиш колко много милиони се правят от това, по честен начин!