С "кокаиновите крале" измихме огромен срам, хвали се МВР шефът

Държавата нямало да допусне наследник на Брендо
Обновена: 29 май 2012 14:48 | 29 май 2012 10:01,
161
С "кокаиновите крале" измихме огромен срам, хвали се МВР шефът
Цветанов имал доверието на Борисов. Снимка: Impact Press Group

Българската организирана престъпност е толерирана от политическата класа през последните 20 години. Всичко това не е станало без съгласието на българската държава. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов пред TV7 по повод спецоперацията „Кокаинови крале“.

По думите му с нея България си е върнала доверието на италианските служби. Преди това от Италия са отказвали да работят със страната ни заради изтичане на информация през 2007 г., когато е стартирала международната акция срещу т.нар. "кокаинови крале" на Европа. 

Доказателство за това е докладът по операцията, който е бил намерен при ареста на Евелин Банев-Брендо.

„Измихме един огромен срам за това, че през 2007 г, когато започва операцията по залавянето на Брендо и бандата му, има изтичане на информация“, категоричен е МВР шефът.

Още по темата
Самият Брендо бил човек с огромен финансов ресурс, който в годините на прехода е успял да се впие в държавното управление.

„Хора от подземния свят като Брендо, Иван Тодоров-Доктора и Алексей Петров са били свързани с висши постове във властта и затова евроатлантическите партньори са отказвали да работят с нас“, обяви още Цветанов.

"За това трябва да отговарят тогавашният МВР министър и тогавашният премиер Станишев, не аз", отсече МВР шефът.

По това време вътрешен министър е Румен Петков, а министър-председател - Сергей Станишев.
 
Според Цветанов винаги, когато МВР е започвало да работи добре, е започвал натиск от определени политически партии с искане за рокади и промени в структурите, което е довело до невъзможността за борба с организираната престъпност.
 
Делото на Брендо за пране на пари е започнато 2007 г. и още сме в съдебен процес и не знаем кога ще свърши, каза Цветанов.

МВР шефът се надява, че ако Брендо го съдят в Италия или Швейцария, там процесът няма да се точи пет години.

Той беше категоричен, че управлението на страната няма да допусне да се появи наследник на кокаиновия крал. Цветанов имал пълната подкрепа на премиера Борисов, а от своя страна вътрешният министър го информира в детайли за работата си.

30 души, между които и Евелин Банев-Брендо, бяха арестувани при операция “Кокаиновите крале“.  Операцията е била проведена  заедно с карабинерите от Италия и с Европол. Банев е бил ръководител на организираната престъпна група у нас. Въпросната организация е внасяла в Италия 40 тона кокаин годишно. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
3
 
22
 
! Отговори
Помогнете преди 11 години
Не моа се сетим, кога Брендо започна да завладява пазаря, кой беше главен секретар на МВР?????
87
2
 
18
 
! Отговори
arhar преди 11 години
България след 100 години. Равно тракийско поле с надгробни могли. Учителка обяснява на ученици дошли на организирано посещение:-Тук ученици са погребани нашите Първи пъководители. В първата могила ученици е погребан нашият Вожд и лидер на Партията Бойко Борисов.Поназнайващ ученик оглежда всички табелки по могилите и пита:-Другарко, къде е могилата на др. Цветан Цветанов?Учителката (историчка) му се сопва:-Не си внимавал много в час. Другаря Цв.Цв. има даже 6 /шест/, ама те се водят на името на тъщата му.
86
0
 
21
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
защо по време на тошо го нямаше този проблем или бе значително по-малък!просто и ясно тогава службите работеха и изнасяха всичко на Запад и пазеха младежта на България за нови трудови подвизиреално днешните милиарди са парите изработени по тошово време и днес изпрани!днешните ръководители на МВР отново искат да сложат ръка на този бизнес, в което няма нищо лошо стига да се намали разпространението му в България!Но лично аз мисля че отново ще се обслужват политически и икономически интереси
85
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
по времето на Ескобар друсаха само богаташи и американци, а сега всяка държава масово, който се има за тежкар друса редовно. това прави голямо увеличение на печалбите. огромни суми. сротици милиарди
84
2
 
13
 
! Отговори
Муьо преди 11 години
Браво за краля на кокаина ....Време е да зафата и царо на амфатамино - цар Тиквоцийй -ви . . . . . посочен директно с пръст от братските САЩ. . . . .
83
2
 
9
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Забележете сега как Гоце и Запалката странно мълчат за кокаиновите ' крале ' , а трябваше вече да са обиколили всички телевизии и да дадат интервюта , за да ни убедят, че са с чиста съвест ! А като се сетя как преди година и половина Запалката избяга от болницата и отиде в парламента, за да гадае ...А , бе , ха наздраве ! За победата ...
82
3
 
20
 
! Отговори
Мичето преди 11 години
- Г-н Цветанов, от къде взехте парите? - пита следователят. - От скрина - отговаря Цветанов. - А там кой ги слага - продължава следователят. - Тъста ми ги слага - отговаря Цветанов. - А на него кой ги дава - пак пита следователят. - Аз му ги давам - казва Цветанов. - Добре, а Вие от къде ги взимате - пита следователят. - От скрина....
81
1
 
0
 
! Отговори
10 преди 11 години
За първото и второто мнение "Браво, Цецо!" за вдигнатите палчета е използван скрипт. Милиционерски ***
80
1
 
17
 
! Отговори
НФБ преди 11 години
решението е в ...ШОКОВА КАСТРАЦИЯ НА ВСИЧКИ МУТРИ, ПОЛИТИЦИ ...ДЕПУТАТИ!ВСЕ ЕДНИ И СЪЩИ ЛИЦА СЕ ВЪРТЯТ !ВИЖДА ЛИ НЯКОЙ СВЕТЛИНА В ТУНЕЛА БЪЛГАРИЯ....
79
7
 
6
 
! Отговори
касиерка преди 11 години
Мили ми другари, моля днес малко по спокойно с минусите срещу ГЕРБ, защото др. Р. Петков не са го пуснали да се срещне с Брендо. Както знаете при това положение няма и пари за Вашите хонорари. Може да пробвате при нашия приятел Ахмед Доган , който има още от милиона, който му даде др. Станишев затова, че е хидроинженер.
78
0
 
2
 
! Отговори
Диляна преди 11 години
Г-н Цветанов, добре говорите за организираната престъпност, дано е вярно, че сериозно сте се заели. Но сериозно обърнете внимание и на самите служители около Вас, които лично сте назначили на сериозни постове, какъвто е Директора на ОДП Враца - Росен Иванов!Няма ли да се заемете с тази личност и докога ще вярвате на неговите ЛЪЖИ? Този човек заслужава СЪД и ЗАТВОР!!! Нека такива, както него не отвращават симпатизантите на ГЕРБ!!
77
1
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 11 години
Да покажеш документ от 2008 година който Брендо е държал при себе си и го уличава в това че е получил инфо за готвена акция срещу него,малко ми се струва идиотско.Такъв играч да държи такъв документ,нещо не се връзва.Това си е наредена работа.Иначе Брендо си е за затвора от доста време.Какво ще стане сега с плажа Оазис в Лозенец?
76
1
 
9
 
! Отговори
физкултурата преди 11 години
Цуцо, хвърли боб за Галевите, да знаеш дали са в страната!
75
1
 
8
 
! Отговори
тор преди 11 години
мен това какво ме топли бе цветанов че вие си разчиствате пчт за нови канали с новия посланик на сащ...
74
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ЕЕ, голяма хвалба - Стига вече само знаят да се хвалят, а всъщност не правят нищо за БЪЛГАРИЯ !!!
73
0
 
7
 
! Отговори
нфб преди 11 години
като си знаете стоката по райони и квартали се чудя защо народа ги търпи и чака полицията да ги лови....трошете колите на наркодиларите направете си отряди за самоотбрана и им набийте манерките!докога ще ги търпите да зарибяват децата ви..явно българина е страхлив не само търпелив...силен е пред жена си и на чашката се хвали какъв герой е
72
0
 
7
 
! Отговори
мутрьо преди 11 години
цуца дай от това дето го инхалираш бе брат. какви филми само не са за гледане направо.
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Българската организирана престъпност е толерирана от политическата класа...."единственото вярно в материала. Признаваме ви заслугите за толерирането,господа управляващи.
70
1
 
4
 
! Отговори
до "до82" преди 11 години
не. напротив. точно обратното казвам. това е добре защото корупцията и наркоразпределението ще намалеят значително. ще живеем много по- добре, когато на наркопазара има ред. Евала на Бойко! пожелавам му да стане императора на кокаина в цяла европа. пак ще гласувам за него, задължително. държавата ни ще процъвти под управлението на кокаинов император. абсолютно сериозен съм.
69
2
 
3
 
! Отговори
до 82 преди 11 години
Интересно - да не си счетоводител на мафията, та да знаеш с колко са нараснали приходите от кокаиновия бизнес?Според твоята и други подобни "логики", то по-добре да не ги хващат сегашните бандити, щото така или иначе ще ги заместят нови! Така ли? Затова ли си искаш за министри запалката или михУв?