Пускат на свобода костенурките на Цар Киро

Животните бяха намерени при претърсването на имотите на фамилията
Обновена: 4 юни 2012 15:05 | 4 юни 2012 15:05,
28
Пускат на свобода костенурките на Цар Киро
Снимка: Impact Press Group

Спасителният център за диви животни в Стара Загора и фондацията "Гея Челониа" подготвят освобождаването в природата на сухоземните костенурки, конфискувани през миналата есен от имот на Кирил Рашков-Цар Киро край село Катуница. Това съобщиха от екоорганизацията "Зелени Балкани" - собственик на спасителния център.

Освобождаването на животните ще стане утре в околностите на Асеновград.

Още по темата

Случаят стана известен, когато при обиск на мястото полицията се натъкна на 33 екземпляра от световно защитените сухоземни костенурки.

Животните бяха конфискувани от Регионалната инспекция по околна среда и води в Пловдив и откарани в спасителния център в Стара Загора.

Оттам влечугите бяха транспортирани до единствения център за сухоземни костенурки на фондацията "Гея Челониа" в село Баня, община Несебър.

След като са прекарали зимата под грижите на експерти от фондацията, костенурките вече са готови да бъдат освободени и след години изолация да заживеят отново в природата. На място ще бъде демонстрирана и методика за маркирането им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нещо не се ориентирам... Първо е крал, а после - цар, или обратното?А какво стана с Кирчо ***, дето искаше да му викат "цар"? И него ли ще пуснат сега, или после, като мине тупурдията. Що да не го пуснат - ми плащал си е ч'веко на който трябва и колкото трябва. То ако затварят всеки крал, нема да остане политик и бизнесмен навън. Много крале има тук...
19
0
 
1
 
! Отговори
Румен Кашилски преди 11 години
Бахси.Страхотна НОВИНА!!!Само заради нея си включих ДНЕС.БГ.Сега вече доволно информиран мога да си сипя една Чардаклийска усуканица.
18
3
 
2
 
! Отговори
Комунал преди 11 години
И цар Киро трябва да пуснат, човека осигуряваше работни места по времето на тройната коалиция. Мой баджанак бачкаше при него и вземаше 50 лв надник, като мен строителството, па макар и без осигуровки.
17
5
 
5
 
! Отговори
Сиси преди 11 години
И ние си намерихме едно бебе костенурка моят син много се радва и сега си я гледаме в къщи,но не за супа разбира се,знам че е погрешно, но добре си я глезиме.
16
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В тенджерата с лук !
15
0
 
13
 
! Отговори
марин преди 11 години
не трябваше да казват къде ги пускат
14
0
 
16
 
! Отговори
Учителят Сплинтер преди 11 години
ЕЕеее браво 1 добра новина днес Донатело , Рафаело , Микеланджело и Леонардо най-накраят на свобода ! *** неможе да задържи костенурките нинджа за заложници за цял живот е !
13
1
 
5
 
! Отговори
БРА-ВО...! преди 11 години
А след тях и ...крал Киро ----УРРРРРА!
12
3
 
6
 
! Отговори
дедо Тъпчо преди 11 години
Яз имам една такваз жалва ам голема-Гого съм я кръстил.Преди около 15годин са появи от некъде и до сега се си е тука.Зимас спи в една дупка на плевнята а на пролет излиза и се подир мен върви кат`пале...Много обича пресни марулки и от ръката ми ги рупа а по икиндия кат`си седна на дворат да си пия мастиката и тя иде и са дръгне в галоша ми...С ней сме си решили заедно да мрем кат`станем барем на 120 годин.И кво сега-тез ша додат да я спасяват и да ми я земат ли бе? Нека додат ам да си водат и некой тех да спасява оти че ги посрешнем с чифтето да видим колко бърже могат да бегат...
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поне ги е гледал човека,ся като ги пуснат и гладните *** ше им отрежат главичките.
10
0
 
11
 
! Отговори
fda преди 11 години
Милите костенурки!
9
4
 
24
 
! Отговори
Генерал Луков преди 11 години
Имам един такъв въпрос към управниците от ГЕРБ.... ЗАЩО НА 2 ЮНИ Е БИЛА ОТМЕНЕНА ЗАРЯТА В ГРАД КЪРДЖАЛИ ОТ ВАШИЯТ ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ИВАНКА ТАУШАНОВА,БИВША ДАСКАЛКА ПО ИСТОРИЯ И ГЕОГРАФИЯ Е СОУ "ЙОРДАН ЙОВКОВ" В ГРАДА?!?! ЗАЩО ДАМИ И ГОСПОДА ОТ ГЕРБ?!?! ЗАЩО ТОЧНО В ГРАД КАТО КЪРДЖАЛИ ГО ПРАВИТЕ ТОВА ДАМИ И ГОСПОДА ТУРСКИ *** ТОВА ИСКАМ ДА ЗНАМ?!?! ЗА ТАУШАНОВА ВСИЧКИ ЗНАЕМ ЧЕ Е ДОЛЕН *** И ПРАВИ КАКВОТО И НАРЕДЯТ НО ИСКАМ ДА ЗНАМ ЗАЩО ТАКА И Е НАРЕДЕНО?!? ПЪЛНО БЕЗУМИЕ И БЕЗОБРАЗИЕ !!!..
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чаксе учудвам че прокуратурата не е поискала удължаване на мярката за неотклонение!? :D
7
1
 
5
 
! Отговори
....? преди 11 години
Защо крал, ама много крал Кирил Рашков издъни ----Гриша Ганчев?
6
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Освобождаването на животните ще стане утре в околностите на Асеновград."Ами добре. Някои ще са ви много благодарни за точната информация. Със сигурност ще идат да ги приветстват с "добре дошли в тенджерата" и не знам маркирането дали ще помогне.
5
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
to mai mu doide vremeto i nego da go pusnat NORMALNO ZA BG .ZA PODREKATESTVO ZA UBISTVO SAMO 3 GOD .KOI PAZEHA POD4INENITE NA CVETANOV *** NALI TOI IM OBESHTA 4E POEMA GOLQM ANGAJIMENT KAM TQH DEMEK SEHSTAITE SE
4
20
 
0
 
! Отговори
Селянин преди 11 години
Много са хубави на супа тия хайвани!
3
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Днес ще ги пуснат а утре другите братя на така наречения ,,цар ще ги изловят и сготвят .А и каква му е присъдата ,че е държал защитени животни или поне една яка глоба .
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това беше единствения арест законен на МВР - на костенурките.....и то защото не могат да обжалват:) Кой знае колко са излапали заптиетата!
1
10
 
4
 
! Отговори
до МВР-то преди 11 години
В костенурките се имплантирани ----------------ЗЛАТНИ МОНЕТИ ---ПРОВЕРЕТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!