3000 перничани взеха помощи за земетресението

Заявките за щетите са по 800 на ден, бройката им е над 6200
6 юни 2012 11:02,
15
3000 перничани взеха помощи за земетресението
Снимка: Булфото

3000 души вече са получили еднократната социална помощ заради щетите от земетресението на 22-и май в пернишкия регион. Държавата отпуска сума в размер на 325 лв. 

"Процесът е трудоемък, защото е свързан с оглед на всяко пострадало жилище", съобщи директорът на общинската дирекция за социално подпомагане Илияна Кованджийска.

Още по темата

Двойно са се увеличили молбите за еднократната помощ. По 700-800 заявления от граждани постъпват ежедневно. Общият им брой вече е достигнал 6200.

Приемането на молби ще продължи до 22 юни. 

Със заповед на изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов на социалните работници в Перник са отпуснати допълнителни възнаграждения между 300-400 лв. 

Досега са направени 500 отказа за изплащане на еднократна помощ заради малки щети, липса на адресна регистрация в пострадалия имот, също и когато съответното жилище не е основно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
аЗ преди 11 години
А бе,вие сте за съд!!!Какво означава - не сте осигурили достъп.На *** ли ни правят агенцията,та искат 24 часа ,3 месеца да чакаме за тяхната проверка!Предложих на телефоните,които сме написали да ни кликнат за да се разберем.Да ,ама парите ги изпукаха заради обичайните глупости на Дянков!Да измислят смислен отказ.Това за достъпа е олигофренски мотив!Алооооооо!Не се гаврете с народа си,идат избори!
7
0
 
2
 
! Отговори
Vi преди 11 години
То тази офанзива с помощите май беше да се вдигне малко шум само.Масово се отказват молби,само не разбирам защо трябваше да се лъжат хората.
6
0
 
6
 
! Отговори
zastrahovatel преди 11 години
наистина, нека не се заблуждаваме, застраховките на имоти са нещо съвсем различно - застраховат от наводнение на съседа, спукани тръби, инсталации и всевъзможни глупости - за ремонти до хиляда лева, а за истински щети - НИКОЙ НЕ ОБЕЗЩЕТЯВА. Не се заблуждавайте и протестирайте. Ще ви оценят имота на 100000 лв, ще платите 400 лв/год и всички природни бедствия ще са ФОРСМАЖОР И НЯМА ДА ВЗЕМЕТЕ НИЩО. Трябва законодателна промяна в застраховането!!! И гаранция от държавата за застрахованите!
5
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 11 години
Тази стая само където не се е срутила върху детското легло.
4
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 11 години
В България застраховките не вършат никаква работа.Плащаш но ако се стигне до обезщетение няма да го получиш - под най -различни доводи.
3
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
на никои не му се дават пари за застраховки, а като стане белята всички реват за помощи от държавата която до вчера само плюеха
2
4
 
3
 
! Отговори
Dublin преди 11 години
Pomosti po 325lv...PFU...I da ne zabraviat da turcat i da si plastat cinno danuk sgradi i taksicka smet...P.S. Tezko e da osuznaes, ce durzava za posledno sme imali do 1989...Sega e ostanala samo ednata teritoria...A oste po-gadno e da govoris s po-vuzrastnite irlandci i da si naiasno, ce kum 1989 sme bili na svetlinni godini pred tiah, a sega...KENEFF
1
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не съм съгласен да взимат помощи. Да си застраховат къщите и да си прибират застраховките. Защо аз да им плащам помощите. Защото са стискат за 50лв. застраховка ли?