Чиновничка от МО ходила до Бали с пари на "Берета Трейдинг"

Случаят с конфликт на интереси е от 2009 г.
6 юни 2012 17:30,
121
Чиновничка от МО ходила до Бали с пари на "Берета Трейдинг"
Служителката разпуснала в 4-звездни хотели. Снимка: Reuters

Служителка на Министерството на отбраната е била в конфликт на интереси с фирмата собственик на взривените складове край „Петолъчката“.

Тя ходила на почивка до остров Бали и Сингапур на разноски на фирма „Берета Трейдинг“, която получила обществена поръчка за нарязване на излишни снаряди в размер на около 4 млн. лв.

„Ясно е коя е служителката. Тя скоро ще си получи заслуженото. Това е било конфликт на интереси в началото на 2009 г.”, каза военният министър Аню Ангелов днес в парламента.

Случаят е от началото на 2009 г., когато министър на отбраната е бил Николай Цонев.

Служителката с инициали Х.Ш. е участвала при изготвянето на поръчката, сключването на договора и впоследствие при неговия контрол. Нарушението е било установено по сигнал, който лесно е бил доказан. „Много бързо събрахме документите, включително и платежните нареждания за платените суми на името на „Берета Трейдинг”, каза шефът на комисията за установяване на конфликт на интереси Филип Златанов пред БНР.

Според публикации в пресата от началото на месец май т.г. чиновничката получила от фирмата ваучер за екскурзията на стойност близо 7 000 лева. Пак според тях на инициалите в документите отговаря само името Хени Шиякова.

Решението на комисията в момента се обжалва пред Административния съд в София, но когато то бъде потвърдено, служителката ще бъде уволнена, поясни Златанов.

Той прогнозира, че обжалванията ще продължат между 9 месеца и 1 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
УЖАС по комунистически! Взривяват народа и не им пука на червените другари... нали си имат хасиенди по черноморието...
19
1
 
14
 
! Отговори
САМО В Бг преди 11 години
ФЪФ--Бг ,.администрацията е по-многобройна от редовия състав на Бг-армията !
18
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
червените крадци от бесепе пак продали и взривили народа! Убийства след убийства от червената мафия! Геноцид над българския народ от червените изверги! За пари продадоха и България на доган!
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Заслуженото ще е да я уволнят и да я смъмрят!Щом Калинката се отърва с з годинки условно тая няма да я бутнат!
16
2
 
18
 
! Отговори
Конспирация преди 11 години
Поредната Калинка изгоря,така става с агентките к***и,използват ги като мръсни парцали и после ги премахват интелигентно....
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Блажиш ли, блажиш ли министъре
14
2
 
12
 
! Отговори
nali преди 11 години
До кога ще пишем за:"ПРОДАЖНИТЕ ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ "в Бг...?ДАЛАВЕРА И ТЪРГАШ...!Отново продала се служителка, на мутри и претъпници !Получен "лиценз'' и документи с/у яки РУШВЕТИ,....И ТОВА САМО в Бг!
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ОЛЕЛЕ ТРИ ГОДИНИ Я ИЗДИРВАТ!Намериха я най после.сега една година обжалване ,послеи друга инстанция и така до пенсия.
12
2
 
19
 
! Отговори
Мънчо преди 11 години
Егати армията, бюджет бол, сапьори йок, самолети и вертолети бол, летци и гориво йок, войска и шерпи йок, генерали бол? Ако в нато е навсякъде така, явно вече са си построили комунизма!
11
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поредната Калинка
10
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тая едва ли е ходила самичка.била е с някой високопоставен любовник.в МО е пълно с такива.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
за жьлти удоВолствия сеят смьрт те това е *** И кое не е Пьтища градини *** работното место болницата И КВО СЕ СЕТИШ една бабаказа нещо за чипа ама се оказа баш той бил за смена Или ние погрешно сме разбрали нещо фьфлаше розовите сьнища са ни пречали и пречат
8
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тя е от евтините държавни ку-ви. Съседката ми бачка в М-во на културата и уреди на дъщеря си европейска стипендия за "най-талантливо" дете. Всеки държавен служител завлича каквото може, и това не от днес. Въпросът е, че и тези най-горе грабят пропорционално на постовете си, от нас.
7
4
 
28
 
! Отговори
! преди 11 години
Баба от Варна взриви ефира днес с пряко изказване: "Толкова много сме ядосани вече, че ако има някой да го гръмне банкетще дам",каза бабата от Варна в ефира на частната СКАТ.Водещият прекъсна веднага варненската баба,защото СЕМ ще го остави без заплата със солена глоба. Ставаше дума за Убиецът-Геноцид на България Бойко Борисов,който от 3 години държи 300 000 пенсионери с 136 лв на месец.ЦРУ днес отново изнесе информация,че миналато на Борисов е криминално-мутренско.Щом и бабите прогледнаха...
6
5
 
20
 
! Отговори
ще ни изтровят като преди 11 години
В българия СЕ ГОРЯТ РАКЕТИТЕ НА ЦЯЛОТО НАТО И ЗАТОВА НАРОДА УМИРА НА ПО 50 ГОДИНИ ОТ РАК ТОВА Е НАЙ ГОЛЯМОТО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ХОРАТА ТУК В СТАРА ЗАГОРА НА СЕЛО ЗМЕЕВО СЪЩАТО
5
3
 
10
 
! Отговори
АЗ преди 11 години
Е то нема как да няма облагодетелствена.Кажете й името на фльорцата.Така всеки може да почива на екзотичен остров.Пак държавен служител....
4
2
 
11
 
! Отговори
аст преди 11 години
оййй Горкото То , ходило.......... нека ,То има нужда от почивка , неможе само да се работи :)
3
2
 
30
 
! Отговори
... преди 11 години
То само там да беше така! Всичко свързано с държавни и обществени поръчки е придружавано с мнооооооого подкупи и даване на пари под масата! Тия 7000 лв за тая чиновничка са как да кажа срамно малко, прдполагам, че поне едно 500 000 до 1 000 000 са заминали или за министъра или за снахата на браточведа на бълдъзата му! Ама какво да се прави то навсякъде по света явно е така! Кой каквото успее да си открадне и укрие си е за него, така, че ако можете крадете явно само и единствено така се успява!
2
3
 
38
 
! Отговори
Диверсия преди 11 години
Така се заличават следите от нелегална търговия с оръжие и боеприпаси, може би???...сега върви доказвай колко е имало и колко е изчезнало...подозрително гърмят частни складове...
1
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пък един приятел го осъдиха да лежи заради цигара трева , тази сиг няма даже да види съдебната зала .... Смешна работа