Едва стотина протестираха срещу скъпия ток пред МС

Сидеров и Каракачанов предвождаха недоволството им
Обновена: 4 юли 2012 11:50 | 4 юли 2012 11:50,
163
Едва стотина протестираха срещу скъпия ток пред МС
Снимка: архив, Булфото

Около стотина души се събраха пред Министерския съвет, за да изразят недоволството си от вдигането на цената на тока.

Сред тях бяха предимно привърженици на „Атака“ и ВМРО, които развяха знамена на двете партии и издигнаха плакати: „Бойко Борисов – обикновен крадец!“, „Държавата на ГЕРБ – скъп ток и педерастия“ и „Писна ни!“

Още по темата
Общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки коментира пред Dnes.bg, че  не е доволен от събралите се малко хора. Той обясни слабия интерес към протеста им и с факта, че хората стаяват протеста в себе си.

По думите му гражданите са недоволни, но вместо да излязат да протестират, хората вечер пият по една ракия и теглят по една попръжня, защото не вярват в собствените си сили.

Той допълни, че ще е доволен, когато на протест се съберат достатъчно хора, за да изритат ГЕРБ от властта.

„Това спокойствие е измамно“, каза той и допълни убедено, че и една искра е способна да разпали народното недоволство. Като пример той даде събитията в Катуница.

В речта си на протеста лидерът на „Атака“ Волен Сидеров повтори тезата си, че за трите си години на власт ГЕРБ са прокарали само лобистки закони.

По думите му чрез увеличаването на цената на тока заради зелената анергия правителството вкарва милиони в олигархични кръгове, които имат фотоволтаични паркове.

Според него от задължителното изкупуване на зелената енергия, и то на много високи цени, печелят хора от близките кръгове на властта, като Иво Прокопиев, Стефан Софиянски и Цветелина Бориславова.

„Това е узаконяване на далаверата за хората на властта“, категоричен бе Сидеров.

Той за пореден път поиска и оставката на шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев и определи като подигравка изказванията му, че трябва да се радваме, че токът не е скочил повече.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов пък се обърна към финансовия министър Симеон Дянков и го попита, макар и задочно, защо мачка обикновения българин за сметка на ЧЕЗ, Е.ОН и ЕVN.

Протестиращите настояват премиерът Бойко Борисов да се срещне с тях и да чуе исканията им, така както министър-председателят е правил с всички протестиращи, които са се събирали пред правителствената сграда по време на неговото управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
143
0
 
0
 
! Отговори
Dobrev преди 11 години
В скоро време май и ние трябва да станем като гърците, които не се минава и ден без да протестират срещу нещо, а у нас поводи да искаш - картели, монополи, скъп ток, скъпи храни... И няма как да е другояче като държавата е абдикирала и обслужва интересите на разни некадърни мениджъри и кредитни милионери като Прокопиев, които години наред вече обслужват властта с медиите си.
142
0
 
0
 
! Отговори
teritorialno_podelen преди 11 години
И умрелите разбраха, че Прокопиев продава скъпо тока, който произвежда! И никой нищо не може да му каже, което е още по-лошо! А през това време той си купува имоти по морето за жълти стотинки! А всичко това рефлектира върху обикновения потребител. Време е такива крадливи олигарси като Прокопиев веднъж завинаги да им бъде потърсена отговорност!
141
0
 
0
 
! Отговори
edin_bulgarin преди 11 години
"Според него от задължителното изкупуване на зелената енергия, и то на много високи цени, печелят хора от близките кръгове на властта, като Иво Прокопиев" - Факт. Всички знаем, че Прокопиев продава цената на варовика супер неизгодна цена, а още навремето е лобиран в държавния сектор да си изпълянва петилетките в същия стил за един доста дълъг период. Такива "бизнесмени" трябва да бъдат прокудени от нашата страна !!
140
1
 
4
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 11 години
Хора Сидеров и Каракачанов защитават ПОРТФЕЙЛА ви ,подкрепете ги !
139
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нека сега са стотина! Но на изборите да са милиони!
138
0
 
4
 
! Отговори
възмутен преди 11 години
До 152 - И защо хората трябва да ги е страх от правителството? Да не ги бият полицаите, да не ги арестуват? Напротив - правителството трябва да го е страх от хората,защото хората са ги сложили там и хората могат да ги свалят!
137
0
 
5
 
! Отговори
румен221 преди 11 години
КОЙТО ИМА МОЗЪК ДА СМЯТА1. Цени на електроенергия при продажба от производителиДЪРЖАВНИ:- АЕЦ Козлодуй 11,68 лв/мегават час (1,168 стотинки) - покачване с 0,00%- ТЕЦ Марица изток 2 40,50 лв/мегават час - покачване с 2,00%ЧАСТНИ:- ТЕЦ Бобов дол - 65,08 лв/мегават час - покачване с 34,00% - Тец Марица изток 3 67,64 лв/мегават час - покачване с 26,39%- ТЕЦ Варна 71,88 лв/мегават час - покачване с 10,75%- ТЕЦ Русе 76,39 лв/мегават час- ТЕЦ ИВАН КОСТОВ 175,00 лв/мегават час (американския)2. Цена, по която ВЕЦ продават електроенергия 105,00 лв/мегават час3. Цени на вятърни електрически централи:3.1. до 2250 пълни ефективни годишни часове на работа 189,00 лв/мегават час3.2. над 2250 пълни ефективни годишни часове на работа 172,00 лв/мегават час4. Цена на електроенергия, произведена от фотоволтични централи:4.1. с инсталирана мощност до 5 кВтп 823,00 лв/мегават час4.2. с инсталирана мощност над 5 кВтп 755,00 лв/мегават час5. Цена от газова Ел. станция 1250,00 лв/мегават часЦените са без ДДС- ЗА ИСКАЩИТЕ ПРЕДВАРИТЕЛНА ТВЪРДА ЦЕНА НА ПРОЕКТ КАТО АЕЦ-БЕЛЕНЕ - ПРОЧЕТЕТЕ КАКВО Е ИНЖЕНЕРИНГОВ ПРОЕКТ... И... МОЖЕ БИ..., САМО МОЖЕ БИ..., ЩЕ ПОУМНЕЕТЕ... ТА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ, ЧЕ СТРОИТЕЛСТВОТО НА ГОЛЯМ ИНДУСТРИАЛЕН ОБЕКТ НЕ Е ПОКУПКА НА ДЪНКИ ЗА 5 ЛВ. В КВАРТАЛЕН ДРИП-ШОП!!!ПРОСТО Е - Цената за Белене е 3,95 милиарда евро при подписването. АКО НЯКОЙ МИ КАЖЕ КАКВА ЩЕ Е ИНФЛАЦИЯТА ДО ЗАВЪРШВАНЕТО - ЩЕ МУ КАЖА "КРАЙНАТА ЦЕНА"...МИНИСТЪРЧЕТО ДОБРЕВ ЛЪГА В ПАРЛАМЕНТА, КАТО ДЪРТ САЦИАЛНО СЛАБ, КОГАТО КАЗА, ЧЕ:- ПРЕДИ ДА ВЗЕМАТ ВАЛАСТТА, ЗА ВЕИ БИЛИ ПОДПИСАНИ ДОГОВОРИ ЗА 12 000 МЕГАВАТА
136
1
 
2
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
Ядрената енергетика няма алтернатива, нито като цена, нито като КПД. Белене няма алтернатива за България. И стига с тия комунисти, царисти, подкупи, комисионни и т.н. Проекта за АЕЦ Белене получи разрешение за строителство от ЕК. Ако той беше негоден, както американските поклонници упорито се опитват да ни убедят, то ЕК щеше да даде зелена светлина, ама друг път. Само гледайте, какво ще се случи след време, с толкова прокламирания от тиквата 7 - ми реактор.
135
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е сега трябваше народа да подкрепи Волен а не само да реве срещу него че нищо не прави-той какво да направи без подкрепата на народа?
134
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 140Хората ги е страх от собственото им правителство. СТРАХ е думата, която ги възпира. Затова не протестират.
133
0
 
5
 
! Отговори
Radiacionen tip преди 11 години
Финландия и Китай строят свои АЕЦ-и! Румъния, Англия, Индия и Турция планират стреожа на такива, а САЩ понеже не са усвоили руската технолги 3+ (АЕЦ Белене ще е с такава технология на безопасност) искат да експериментират първо в Чехия и тогава да приложат на тяхната територия. Каква зелена енергия, какви 5 лева?
132
1
 
9
 
! Отговори
varg преди 11 години
Държавата на Бойко скъп ток и ***
131
1
 
2
 
! Отговори
lelia_marche преди 11 години
Според него от задължителното изкупуване на зелената енергия, и то на много високи цени, печелят хора от близките кръгове на властта, като Иво Прокопиев, Стефан Софиянски и Цветелина Бориславова.Това е узаконяване на далаверата за хората на властта, категоричен бе Сидеров. " Тук обаче лудия Волен може и да право! Всички знаем, че цените на варовика от Каолин, който е собственост на Прокопиев, наиситна са доста завишени, а контрол там отдавна не е налаган. Нито някаква проверка!
130
1
 
4
 
! Отговори
недоволен преди 11 години
мноо народ бехме, честно
129
3
 
1
 
! Отговори
Петър Николов преди 11 години
Нидьей тъй, по АТАшки веднага с обидите, побоищата и простотията. А, щях да забравя - доблестните хора не са АНОНИМНИ
128
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Работен ден е. Колко от нас могат да отсъстват от работа, за да протестират?
127
6
 
5
 
! Отговори
Петър Николов преди 11 години
Не съм доволен, че именно Атака и ВМРО организират тези протести и за това не съм там. Просто ми писна разни маргинални партийки да ме използват за тъпите си интересни. На кого точно да Вярвам - на Сидеров ли, който е бушончето на БББ (бате Бойко Борисов, защото той е именно бате - мутричка мила, родна) или на Каракачанов, който ми издига някакви псевдозагрижени лозунги, лъхащи не на евтин, а на безплатен популизъм и който организира фашистки маршове в навечерието на 19 ти февруари!!!
126
8
 
9
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
НЕ МИСЛЯ ЧЕ СИДЕРОВ И КАРАКАНЧАНОВ ТРЯБВА ДА ВОДЯТ ПРОТЕСТА !!!!ТА СИДЕРОВ Е ПО-ГОЛЯМ ПРЕДАТЕЛ И ОТ ПОП КРЪСТЬО,ИМЕННО ТОЙ ЛИЗА Д...О НА ББ ЦЕЛИ ДВЕ ГОДИНИ !!!!НО ЧЕ СМЕ МАЛОДУШЕН НАРОД - ТАКЪВ СМЕ СИ
125
3
 
11
 
! Отговори
тъп и прост преди 11 години
ХА ХА ХАХА ХААА - НЕ НАРОД А *** !!!!АМИ ДРАГИ ПРИЯТЕЛИ - ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ НАПЪЛНО ВИСОКИТЕ ЦЕНИ , ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ ДА ВИ ГО ВКАРВАТ ЕЖЕЧАСНО БЕЗ СМАЗОЧНИ МАТЕРИАЛИ , КАКТО ГО И ПРАВЯТ !!!!СТРАХЛИВ,АЛЧЕН,***,***,***,ПРЕДАТЕЛСКИ,ДОЛНОПРОБЕН,ЦИНИЧЕН,ЧАЛГАДЖИИСКИ ТУК МИ СЕ ИСКА ДА КАЖА НАРОД - ОБАЧЕ НЕ СМЕ И НАРОД ДОРИ !!!!ОСТАНЕТЕ СИ СЪС ЗДРАВЕ И СЕ РАДВАЙТЕ НА НОВИТЕ ЦЕНИ . ЩОТО ИДВАТ И ОЩЕ ПО - НОВИ !!!
124
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айде да уточните кога е точно протеста последно на 05.07 от 11 часа или на 07.07 от 11 часа, че нещо все се разминават нещата..