Скандал: ГЕРБ държи сметка на медиите за публикувани материали

"Бойкометър"-ът на Politikat.net явно дразни управляващите
Обновена: 7 юли 2012 19:58 | 7 юли 2012 19:57,
1154
Скандал: ГЕРБ държи сметка на медиите за публикувани материали
Снимка: Bulphoto

Скандално писмо от пресцентъра на ГЕРБ получиха Асен Генов и Константин Павлов от Politikat.net. Това съобщиха самите те за Pressclub International Agency (PIA).

Politikat.net е отворена платформа като Wikipedia (дори използва същият софтуер), в която всеки гражданин след регистрация може да публикува различни обещания и ангажименти на политиците и срокът, който самите те са си дали да ги изпълнят. Уебсайтът придоби голяма популярност заради раздела "Бойкометър“, създаден по модела на “Обамаметър”, в който специално са записани ангажиментите на министър-председателят Бойко Борисов.

PIA публикува писмото на пресцентъра на ГЕРБ в автентичния му вид:

“Уважаеми г-н Генов,

Във връзка с администрирания от Вас портал "politikat.net”, съдържащ твърдения за дадени "обещания” от министър-председателя Бойко Борисов, както и статистика за тяхното изпълнение, Ви молим да ни отговорите на няколко уточняващи въпроса.

На какъв принцип са подбрани изказванията на Бойко Борисов (освен ако нямате претенции, че сте обхванали 100% от публичните му изявления)?

По какви критерии определени части от изказванията на Бойко Борисов са квалифицирани като "обещания”?

Какви количествени и качествени измерители са използвани, за да бъде оценена обективно степента на изпълнение на "обещанията”?

От какви източници и по какъв ред е събрана информацията, обобщаваща степента на изпълнение на "обещанията”?

Колко често се актуализира статистиката по отношение на "обещанията”, които са със статут "в изпълнение”, така че да се осигури своевременно подаване на коректни данни към потребителите?

Имате ли претенции публикуваните данни да са с представително значение?

Севделина Арнаудова,
Ръководител Пресцентър ПП ГЕРБ”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1154
Още по темата: медиигербБойкометър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
747
9
 
10
 
! Отговори
Няма свобода!!! преди 11 години
В ТОЗИ ЧЕРВЕН САЙТ НЯМА СВОБОДА!!! Аз съм симпатизант на ГЕРБ и "НЕСВОБОДНИТЕ" ви модератори непрекъснато ми трият постовете! Защо си мислите, че червените *** сте толкова много тук??? За това и ще сте изненадани на изборите!!! ЩЕ ПОДАМ СИГНАЛ СРЕЩУ ТОЗИ САЙТ!!!
746
3
 
8
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Ще го запомним преди всичко като футболист, който вкарва по 4 гола на мач, а пък никой от английските грандове не му отправя финансова оферта , за до го вземат на Острова .Няма ли най - после някой да изкара 100 млн паунда за него и да го вземат в Англия ?П.П. Гоце и Доган също ги пишат вече в учебниците по история . Нима това не е скритата тройна коалиция, която реално е във властта през последните 3 г. ? Отговорът на този въпрос ще го получим , след като Б.Б. застане пред детектора на лъжата ?!
745
11
 
9
 
! Отговори
0 преди 11 години
Гладните да тръгват за позитано,кутевци напълниха червения ***,ще има за всички, които не ядат асфалт.
744
3
 
6
 
! Отговори
Илия майстора преди 11 години
Чини ми се-че тая Арнаудова в понеделник цял ден ще обяснява как не е писала нищо до никого;или че думите и са извадени от контекста.... А после ще се окаже че си е подала още сутринта оставката....
743
7
 
7
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...И КОИ НАПРАИ МАРАТОНА БЕ ДОЛНИ ГЕРБЕРЦИ...КОИ ВИ НАВРЕ У МИШИТЕ ВИ ГЕРБЕРСКИ ПУУПШИЦИ... ДУУПШИЦИ БЕ...ХИХИ...МИ НИЕ БЕ 666! СУПЕР БЕ ...СЕНКАТА НА СЛУНЦЕТО ВИ БАЦЕ ...ХИХИ...!...АИДЕ СВОБОДНО...РАЗОТИВАИТЕ СЕ... ПАК ШЕ СИ ЛЕГАТЕ ГЛАДНИ...ТАВА КЕБАПЧЕТА ШЕ ИМА СЛЕД 2 МЕСЕЦА...!
742
9
 
7
 
! Отговори
Мен преди 11 години
В писмото не виждам никъде да се държи сметка за публикациите. Виждам само въпроси, засягащи истинноста на информацията, както и такива, установяващи кой носи отговорност за публикуваната информация. Понеже се сещам как съдиха и Трифонов и не знам си кой още за клевета и прочие. Ама щом ги кефи *** - да си списват там сайтчето - то това им остана само. Аз ако взема на Доган всичките глупости да ги пиша или на Станишев - ще ми спрат хостинга.
741
5
 
8
 
! Отговори
до 958 преди 11 години
Абе, социалист, я вземете се разберете с другарите си от Позитано, щото те не спират да ни обясняват как Бойко бил комунист, пък ти сега им противоречиш: "Не, йок, Бойко е фашист, пък ние сме комунистите и управляваме целия свят" :)))
740
2
 
8
 
! Отговори
колко искаш преди 11 години
Бедните излъгани пенсионери,сега ще трябва да си дават парите за ток ,вместо да си ги раздават хилядарките на ***.
739
11
 
9
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...ЕХ АМА СЪМ ***. ДАЖЕ НЕ 900 000 КАКТО НАПИСАХ ПО-ДОЛУ А НАПРАВО 3 000 000 ВКАРА В ГРОБИЩАТА БОЙКО. ПО ВРЕМЕТО НА ДРУГАРЯ СТАНИШЕВБЯХМЕ 15 МИЛИОНА СЕГА СМЕ 5 000 000. ВИЕ САМИ СИ СМЕТНЕТЕ КАКЪВ ГЕНОЦИД ВНЕСЕ ОТ АМЕРИКАНЦИТЕ. И НЕ ДАВА НИКАКВА СВОБОДА НА СЛОВОТО ДА ГО НАПСУВАШ ПО ИНТЕРНЕТ, КАКТО МНОГО МИ СЕ ИСКА ДА НАПРАВЯ, АМА МЕ Е СТРАХ ЧЕ Е ПОЛИЦЕЙЩИНА И МИ Е ЗАБРАНЕНО. АКО ПРОЧЕТЕТЕ ВСИЧКО КОЕТО СЪМ НАПИСАЛ ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ КАК НЯМА НИКАКВА СВОБОДА НА СЛОВОТО ДА ГО ПСУЕМЕ ДО ПРИПАДЪК
738
4
 
11
 
! Отговори
СОЦИАЛИСТ преди 11 години
Василев ,не знам дали скоро ще приключите със социалистите ,ама аз съм изключително доволен ,че света се отърва от фашистите ! Е , има още някои ,дето щъкат по Българските земи ,но и с тях ще се оправим-преди време народа изхвърли повечето от тях на ***.Сега те станаха примерни ГЕРБАДЖИИ .
737
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хайде,СТРАНДЖА-та е изхарчил мангизите от г*зоблизис и е отново на линия за да изкара още някой лев,че да има за мастика довечера!!!!Ама то ако нямаше,толкова продажници,нямаше да сме на такъв хал!Така ще е ,щом като османската империя за 4 века изтреби почти всички будни българи,и от тях не остана никакъв потомък,о останаха само охлюви като СТРАНДЖА-та!
736
1
 
17
 
! Отговори
НФСБ преди 11 години
У НАС УМНИТЕ ГИ СМЯТАТ ЗА ЛУДИ, А ЛУДИТЕ НИ УПРАВЛЯВАТ Казват, че колкото по-*** е човек, толкова е по-важен. Особено, ако се е докопал до някаква позиция. Интелигентният човек по природа е стеснителен. сантиментален, комплексиран и депресиран. Когато се говори за самочувствие, винаги мисля, че няма *** без самочувствие. Нима ще упрекнем Бай *** в липса на самочувствие?. Алековият типаж еднакво презира "просите хорица" и "учените" и еднакво се опитва да ги използва. Френският възпитаник Ст.Михайловски бил подгонен с тояги от някаква селска кръчма, защото произнесъл фразата: "О темпора, о морес". Слушателите решили, че той ги псува на майка по влашки. Такива смущаващи въпросителни не са атавизъм от миналото. Те са безсмъртни. Тогава се питаме, ако наистина има значителен процент простаци у нас, защо те да нямат партийно и дори парламентарно представителство. Или горчивата истина е, че те ни управляват...
735
2
 
4
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
952... САМ СЕ ФАЛИШ НЕ СЕ ЛИ УСЕШТАШ ИЛИ СИ НАШМРЪКАН...!
734
19
 
11
 
! Отговори
Антон Кутев преди 11 години
Другари,Айде още малко напън, че и ние да резнем поне една лентичка. Лентичката на 1000 платени от партията коментара против Бойко Борисов. Дерзайте!
733
3
 
8
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
...НЕ МУ ВААРВИ НА БАЦЕ С ПРОПАГАНДАТА...ИНАЧЕ ГЕРБЕРСКИЯ ФАШИЗАМ ВКАРА У ГРОБИШТАТА ВЕЧЕ БЛИЗО 900 000...А БАЦЕ НА МУСОЛИНИ ЛИ ШЕ СЕ ПРАИШ...?
732
12
 
5
 
! Отговори
1 преди 11 години
Странджа яката ги работиш леваците,продължавай,много ме кефиш!
731
5
 
12
 
! Отговори
666! СУПЕР... преди 11 години
....ЗА ГЕРБ ИЛИ ЛОШИ НЕШТА ИЛИ НИШТО...!
730
4
 
14
 
! Отговори
Безпартиен преди 11 години
Странджа ,БСП не само се надява , а ще се върне във властта ,защото нейните ръководители не са демагози чак в червата ,като тия от СДС и ГЕРБ ,ВЗЕТИ ЗАЕДНО,ЗАЩОТО ТЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ ТРИ ГОДИНИ БЪЛГАРИЯ/ПОГЛЕДНЕТЕ КОЛКО МИНИСТЕРСТВА СЕ УПРАВЛЯВАТ ОТ БИВШИ СЕДЕСАРИ,ВКЛЮЧИТЕЛНО ВЪНШНО И АРМИЯТА / .
729
4
 
18
 
! Отговори
arhar преди 11 години
' Човекът от народа ' вече си отива от властта , а когато падне от борда, тогава ще разберем дали е правил финансова империя чрез рязането на лентички ... Ще му дадем червен картон на следващите парламентарни избори и по този начин ще му предоставим възможността да се вихри на 100 % на зеления терен с футболната топка заедно с приятелите си олигарси ...Вярвам му, ама друг път !
728
15
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 11 години
до Демон.........Завиждаш ли ми мой човек на благосъстоянието а ? Завиждай ,завиждай......това ще ти остане ! Аз съм си добре- хем ми плащат ,хем пиша това което мисля и съм убеден. Имам си всичко за което може да мечтае човек. А ти бегом да бачкаш ,ако имаш работа де че няма кой да ти плати тока и храната.....Затова вечно ще обичам Бойко,че ви докара всички до подобен глад.......САМО ГЕРБ