Родилка е починала при раждане в болницата в Ловеч

Бебето е било реанимирано и транспортирано в Плевен
Обновена: 9 юли 2012 16:35 | 9 юли 2012 16:35, Елка Василева
60
Родилка е починала при раждане в болницата в Ловеч
20-годишна родилка е починала в болницата в Ловеч. Снимка: архив, Булфото

Двайсетгодишна родилка е починала по време на раждане в болницата в Ловеч, съобщават от Министерството на здравеопазването.

Младата жена е приета късно през нощта на 6 юли в акушерогинекологичното отделение със симптоми на родова дейност. Тя е била в деветия месец и е транспортирана с линейка на центъра за спешна медицинска помощ.

На 7 юли следобед е настъпило влошаване на сърдечните тонове на плода, поради което екипът е пристъпил към раждане чрез секцио. Родилката е починала по време на операцията, преди да бъде изваден плодът, посочват от министерството.

Предприети са спешни реанимационни действия на новороденото и е организирано транспортирането му до университетската болница в Плевен, която е с най-високото трето ниво на компетентност.

Регионалната здравна инспекция в Ловеч е започнала задължителната при такива случаи проверка. Очаква се причините за смъртта на родилката да бъдат окончателно изяснени, след като са готови резултатите от аутопсията. Проверка е започнала и районната прокуратура, която е изискала медицинската документация, се допълва в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още по темата: Ловечродилкасекцио
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
25
 
9
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 11 години
Номер 5 - татово време, секцио. Как пък не. Може единични случаи и да е имало, амам масово както днес - в никакъв случай. Защото тогава жените са били жени, сега са пикли.
9
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз преди да влезна в родилното стегнах две чанти-една за родилното и вслучай,че ме уморят в другата имаше одеало,хавлий,жито,свещи и т.н.Направих си едно изпращане в случай,че не се върна.Върнах се,но като наближи момент моя позната да ражда отивам на църква да се моля за нея и бебето.Аз имах късмета,уви,но от миналата година много зачестиха тези случаи,а уж имаме кадърни лекари...Кадърни,ама алчни за пари,лакоми.
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
приемат жената на 6 вечерта и чакат ...чак след като са започнали да се губят тоновете на бебето предприемат действия на 7 следобед...Защо трябва да се стигне до такъв край?????
7
4
 
21
 
! Отговори
дядо Мраз преди 11 години
Няма ли де е по-добре да се изчакат резултатите от проверката, за да се установи на какво се дължи смъртта на жената, а след това да се хулят лекари и медицински лица. Не че нещо, но всеки от нас рано или късно опира до лекари, тогава пак ли ще ги псуваме. Май отново мислим и действаме първосигнално, уважаеми съграждани, после да не се чудите, защот ви наричат овчари и т.н.
6
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"настъпило влошаване на сърдечните тонове на плода, поради което екипът е пристъпил към раждане чрез секцио. Родилката е починала по време на операцията."Сърдечните тонове на плода се влошили,па починала майката...Големи специалисти имаме тук!Да родиш си е игра на руска рулетка в България.Всяка шеста гърми!
5
14
 
17
 
! Отговори
ан преди 11 години
ОЩЕ ЕДИН СМЪРТЕН СЛУЧАЙ ОТ МНОГОТО СМЪРТНИ СЛУЧАИ. А НАЩА СЪС КЛЮНЕСТИЯТ НОС ИМ ВДИГНА ЗАПЛАТИТЕ СЪС 20 ПРОЦЕНТА. ДОКОГА БЕ? ДОКОГА ЩЕ УМИРА НАРОД БЕ? ПО ТАТОВО ВРЕМЕ МНОГО ЖЕНИ РАЖДАХА СЕКЦИУМ И НЯМАШЕ НИТО ЕДИН СМЪРТЕН СЛУЧАЙ БЕ. КАКВО СТАВА В ТАЯ МУТРЕСТАНИЯ БЕ? САМО НЕКАДЪРНИЦИ ЛИ ОСТАНАХА БЕ? САМО СЪС ФАЛШИВИ ДИПЛОМИЛИ СТЕ БЕ ДОКТОРИТЕ?
4
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вдигат заплатите на лекарите с 20%.Не заслужават!
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Супер, в Плевен имат болница с трето ниво на компетентност. "За делото на социализма, за щастието на нашата родина бъдете трето ниво готови!"
2
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
диагнозата е ясна майката е виновна, че е решила да роди . докторите както винаги са невинни
1
1
 
22
 
! Отговори
  преди 11 години
Ужас.