По каприз на министър Цветанов, срив във ВСС

Преглед на печата за днес, 13 юли 2012 година
13 юли 2012 07:29,
103
По каприз на министър Цветанов, срив във ВСС
Снимка: архив Булфото

"ВСС взриви съдиите, те вдигат бунт", отразява реакцията на магистратите в. "Труд", след решението на ВСС да уволни съдия Мирослава Тодорова, председател на Съюза на съдиите.

"Да отложим всички дела в петък и да се съберем пред сградата на ВСС", призоваха столични и върховни съдии колегите си от цялата страна.

Досега няма уволнен съдия заради три забавени дела. ЕК ще включи скандала в юлския си доклад за страната ни. Премиерът Бойко Борисов определи уволнението на Тодорова като "провокация против огромните усилия, които полагаме за подобряване представата за България".

В коментар изданието пита: "Иде ли съдийска революция?", констатирайки, че от ВСС са си свършили работата само както те умеят - безпринципно, безскрупулно, скандално.

Анализът на "Сега" заключава: "По каприз на министър Цветанов ВСС се срина на дъното. Ако съветът не иска решението за Мирослава Тодорова да изглежда като разправа, трябва да махне по същия начин всички съдии, забавили дела. Включително и семейната приятелка на вътрешния министър.

Като председател на Съюза на съдиите Тодорова първа си позволи публично да критикува дирижираната кадрова политика в Темида и се противопостави на милиционерските атаки към съда. Веднага след това срещу нея започна канонада от нападки.

Това решение на ВСС обоснова защо основни фактори в ГЕРБ, включително вътрешният министър Цветан Цветанов и неговите най-верни депутати, се опитаха да направят така, че сегашният Висш съдебен съвет трябваше да избере новия главен прокурор.

"Съдиите стачкуват, бандитите ликуват", коментира темата и "Стандарт".

"Поредният бизнес парк не е кауза за президент", казва пред "Преса" Ивайло Калфин, евродепутат от БСП. "Не разбирам защо Плевнелиев продължава да се изживява като строител на бизнес паркове, този път с държавно участие. Българите имат нужда президентът да види истинските им проблеми и да се бори държавата да им обърне внимание", изразява становището си Калфин.

"Село с водопровод за милион лева е без вода", съобщава в. "Труд". Малки червеи плуват във водата от кладенци и помпи в монтанското село Долни Цибър.

Селото с над 1500 жители, макар че е край река Дунав, открай време има проблем с водата. Според лекаря на Долни Цибър, д-р Любомир Киров, дворните кладенци създават сериозни проблеми - всеки ден по двама-трима души търсят помощ заради стомашно-чревни разстройства.

Водопровод в Долни Цибър всъщност има изграден от 2010 г. В него са инвестирани над 1 млн. лв., само че не работи. Няма електричество, за да захрани помпите, обясняват от селската управа.

Вестникът коментира и плажа Вромос, който е "Българският Чернобил". Табели предупреждават, че мястото е много опасно, но хората нехаят, а плажуването на Вромос е забранено преди  години, след становища на няколко министерства, и извод, че тук има радиация и тя застрашава сериозно здравето на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
25
 
! Отговори
до 61 преди 11 години
Защото тогава със 74 закъснели дела ги правят шефове? Щото са приятелки на ЦвЦв, а?
58
9
 
23
 
! Отговори
rumen.nikolov.944 преди 11 години
Eх, тия герберите нямат край и искат да махнат и последните хубави останали неща и хора в тази страница. Така се отказаха от АЕЦ Белене, по най-скандалния начин. Законите за горите и шистовия газ, добре, че имаше протестиращи, че малко да ги променят, но сега тази изцепка е поредното доказателство, че ГЕРБ си правят каквото поискат, но най-лошото е че си нямат и на идея как да управляват тази държава..Трябва революция! Референдум по всички национални въпроси, ако не искаме Б-я да удари дъното...
57
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ей триещ *** - да *** на *** в зурлата, *** крастава.
56
15
 
10
 
! Отговори
arhar преди 11 години
Другарите по стар обичай защитиха ' независимите ' магистрати, т.е. на практика доказаха , че те и Гоце разпъваха чадър над тях през всичките тези 23 г. на прехода . По този повод специално за Мая М. ще кажа нещо, което има политически привкус : С тяхната другарска защита , на практика те върнаха загубените 5 % на управляващите , сиреч рейтингът на Цветанов и ГЕРБ отново се вдига .Означава ли това, че щом някой е депутат, то той непременно е по - умен от мен ? Груба грешка направиха Мая М. и сие и дано да осъзнават това, защото в противен случай това ще доведе до смъкване на техния рейтинг на политическата сцена ! Но щом Л. Корнезов, Мая М. и сие предпочитат да си защитават ' независимите ' съдии, нека си го правят - това си е тяхно право ! От последното печелят единствено Цветанов и ГЕРБ !От мен благодарности към Мая М. и нейната парламентарна група, защото на практика те само доказаха кой кой е и кого защитава !П.П. Гоце и Геле си заминаха от властта и ' независимата ' съдебна система вече ще трябва да се реформира ! Друга алтернатива няма !
55
7
 
20
 
! Отговори
иво преди 11 години
Чак пък да пукнат от злоба и злъч-да беше призовал преди 15 години , когато и Б.Борисов и много останалите бяха от една страна на барикадата. Но , явно нещо си позакъснял.Пиша конкретно:Уволнената съдийка г-жа Мирослава Тодорова е наказана заради забавени от нея дела от ВСС.До тук- добре.Тя ли е единственната съдийка , която забавя делата? Колко са още?Ако е принципно решени, то следва да е в сила за ВСИЧКИ съдии и съдийки.При условие , че в конфликт с г-н Ц.Цветанов-вече мирише, И то-мног
54
5
 
12
 
! Отговори
Ало.... преди 11 години
Ало...Враца...за какво уволнение ми говорите...Трябва наказателна отговорност за възпрепятстване на правосъдието.Това е пак прах в очите. Благодарение на Тодорова и други като нея престъпници не са съдени, защото поради забавяне на делата / напр. 4г. няма време да напиши мотиви, а за 4г. човек завършва основния курс по право / - за престъпника има давност. Това, както сме учили с Тодорова от едни и същи учебници е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ...и ТРЯБВА ДА ИМА НАКАЗАНИЕ-НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ.
53
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-после се случи нещо хубаво и в съдебната ни система! Точно така трябва да се действа, ако искаме правосъдната ни система най-после да спре да защитава престъпниците за сметка на пострадалите от тях граждани, които с данъците си плащат на съдиите заплатите. Да бъде махнат всеки, който работи за престъпния свят чрез протакане с години на дела, които на Запад само за месец престъпника е в затвора, а тук е точно обратното: с откраднатите пари от престъплението, престъпниците си плащат и некорумпирания съд ги осъжда само, че на пробация или условно и то след 2-5-10-12 години разтакаване с цел спасяване от затвора на престъпници и то на такива с десетки дела за кражби, изнудвания, нанасяне на тежки телесни повреди, даже и на изнасилвачи и дори на убийци. Така, че смешния плач на някои хора е трагикомичен на фона на неработещата от 20 + години правосъдна система т.е. тя работи, но работи за оневиняване на престъпниците, като се търси под вола теле, само и само да се даде неефективна присъда, в резултата на която престъпника отново е на свобода и скоро извършва поредното си нагло престъпление, нерядко и убийство! Така, че смело ГЕРБ, гонете лошите и и изчистете провосъдната ни система от съдии и прокурори, които чрез вземане на подкупи, стават съучастници на престъпниците и се превръщат също в престъпници, но облечени с власт, които са още по-опасни за обществото! Защото, ако имаше правосъдие, нямаше да ги има тези злоупотреби за милиони държавни средства, отвличания, изнудвания, изнасилвания, убийства и в същото време извършилите тежки престъпления да се разхождат по улиците и да дебнат следващата си жертва. И как няма престъпността да се увеличава, като престъпниците са сигурни, че ще си платят и няма да влязат в датвора. Корупцията в правосъдната ни система е стигнала до такива размери, че на практика престъпниците са недосегаеми и това им дава допълнителна увереност да вършат тежки престъпления!
52
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Искам Пенгезов да бъде уволнен, нека реват червените колкото щат.
51
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Злобата на червените кипи и бълва като бяла пяна около устата им - то не бяха изрази, които се запечатват в съзнанието на простолюдието от сорта на "гербаджии", "герберасти", Цв.Цв /което пряко кореспондира с някогашното, ако някой помни, Ф.Д., когато трябваше да разбият синята партия и нейното единствено управление в началото на 90-те/, то не беше ГРОБ, ЦОКО, *** - еее, спрете се, другари, ще се задавите и *** от собствената си отровна злъч.Изучили сте руските учебници по манипулация!
50
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щом са казали А да кажат и Б не е само Тодорова за уволнение има още много. Представете си колко човешки съдби са разбити благодарение на такива като нея,а колкото до ЦОКО не знам защо трябва да се сърдим в този случаи не си е свършила работата и толкоз ...
49
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Da si sadiq e sramno za choveka
48
0
 
1
 
! Отговори
На снимката преди 11 години
Цвъки контролира строителството на поредния си "N-ти" си апартамент,дар от тъщата разбира се, и от некоя друга консултацийка....
47
6
 
24
 
! Отговори
От гилдията преди 11 години
Проблема не е, че е наказана с-я Тодорова, а затова, че за същото "деяние" /забавени дела/ приятелката на цветанов е смъмрена само. А малко факти - с-я Тодорова е имала 20 пъти!??! повече дела от "приятелката", някои от които с над 20-30 тома - материал, обем страници, които цялото ръководтство на герб не е прочело през целия си живот. Защо не си задава някой въпроса, че с-я Тодорова е могла да напише "три реда" и да отбие номера, но тогава няма да е тя и точно нея да накажат. цв. иска прости...
46
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Stranno.Saseda mi e sadiq no poznavam i drugi prestapnici.Stranni vremena.Palno e sas moshennici.
45
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами като трябва - да ги махат и останалите ***. И не само съдии - и прокурори, адвокати, дознатели. Всички по веригата, които оплескват редовно работата заради подкуп. А които я защитавате тази , представете си, че от нея зависи да получите справедливост. Е, тогава щяхте ли да я оправдавате?
44
7
 
19
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
Цветанов в новият си апартамент:Искам да го направите по-хубав от ей онзи там петзвезден хотел!
43
0
 
2
 
! Отговори
IVO преди 11 години
ГЕРБ се показаха най-ортодоксалните комунисти. Неуспели поради некадърност при предишните правителства, сега БКП-юношите се опитват да зациментират съдебната система като НЕРАБОТЕЩА, за да си гарантират спокойно бъдеще. Усилията, които гърбавите влагат в разрушаване на разделението на 3те независими власти копира соцмодела на абсолютната власт, с който са закърмени ББ, ЦЦ. Фарса в съдебната система е резултат от личните усилия на плиткоумното същество ЦЦ, и тригодишнто бездействие на ГЕРБ(ГРОБ).
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Плажът Вромос на Черноморец е далече от резиденцията на помака президент.
41
16
 
14
 
! Отговори
Нико преди 11 години
Давай Цецо, следващ е Пенгезов и сие
40
0
 
0
 
! Отговори
Много добре,късно е преди 11 години
Всичко добре с това дисциплинарно уволнение,но защо толкова късно и защо толкова малко съдии са уволнени дисциплинарно? Защо до сега никой не е уволнявал съдии за такива забавяния и незаконосъобразни съдебни решения? Хайде сега да започнат проверки и дисциплинарни производства че да се очисти малко поне съдебната ни система.Още колко съдии ги очаква такава процедура.... направо ще си останем без "съдии" !