БДЖ с нови условия за издаване на билети във влаковете

Те ще се издават само в първия вагон, в останалите – на по-високи цени
Обновена: 16 юли 2012 17:01 | 16 юли 2012 17:01, Красимир Ангелов
49
БДЖ с нови условия за издаване на билети във влаковете
Снимка: БТА

"Холдинг Български държавни железници" ЕАД въвежда нов подход при издаването на билети във влаковете, съобщават от компанията.

След промените клиентите на железопътния превозвач, които пътуват от необслужвани гари и спирки, ще могат да закупуват билети по редовни цени за всички категории влакове единствено от влаковия билетен касиер или от началника на влака в първия вагон от композициите.

Кондукторите ще издават билети само в останалите вагони на влаковете, като тези билети ще са на по-висока цена от редовната.

Целта на въведената промяна в условията за издаване на билети във влаковете, е да бъдат ограничени пътуванията без билет.

От ръководството на БДЖ се заканиха, че няма да има компромиси с неизпълнението на новите условия и ще извършва непрекъснати внезапни проверки за редовността на пътниците във влаковете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: БДЖбилетигратисчии
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
12
 
! Отговори
селянче преди 11 години
Поредната щуротия.Бях свидетел мималата седмица на една от големите ни гари на следната случка.Има 10 гишета а работят само две.А за билети чакаха 100 човека.Е как да си вземат хората билетче като БДЖ ги мързи да работят.Явно решенията се взимат от хора които никога не ползват влак а се возят на служебни автомобили.
24
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Повечето влакове са от само по един вагон и пътниците са толкова нагъсто, че нямат избор освен да се откажат или да висят по прозорците и вратите без билети.
23
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В този така наречен първи вагон, почти винаги не се допускат пътници да сядат. И кво - ела да си "платиш" билетчето на "редовна" цена при мене, а не пред погледа на пътниците, че може да се е качил някой проверяващ. Хубаво условие.
22
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
====== Не могат да изкарат владая защото карат на един двигател (защото другия доста често е повреден, защото няма пари дори да се сменят консумативи). Климатиците не бачкат защото от вибрациите от хубавите ни релси се разхерметизират и фреона го нЕма. Съответно за спестят пари нашите хубавци не слагат оцветител във фреона да се види от къде е теча и ремонта става много труден! Кенефите са заключени, понеже са химически и химикала с които се пълнят е с пари!
21
2
 
16
 
! Отговори
Челен опит преди 11 години
Нередовните *** по влаковете,не трябва да се таксуват,а да се свалят в движение.
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
0 5 Вярно ли е? преди 10 минутиЧувал съм,че в железниците в чужбина имали климатици във вагоните----------------- То и нашите имаха, ама пестят от подръжка!
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Teзи ахамаци от БДЖ защо си мислят че началник влака няма да гепи? Че те сега делят с кондукторите бе :)
18
0
 
7
 
! Отговори
жп гара Ямбол преди 11 години
Във връзка с летния сезон има промяна в графика за движение на влаковете до Тополовград.Цените на билетите се запазват.
17
3
 
23
 
! Отговори
Pff преди 11 години
Качваш се, зарязваш багажа при *** и тръгваш смело през тълпата да пробиеш до първия вагон за билет. Евала!
16
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В метрото на София пък липсват тоалетните.
15
4
 
11
 
! Отговори
Вярно ли е? преди 11 години
Чувал съм,че в железниците в чужбина имали климатици във вагоните.
14
4
 
20
 
! Отговори
Me преди 11 години
Ако пък некой може да ми упомене коя точно грижа за клиента-пътник налага тази мярка.. Тука май някой без много ум и умисъл е измъдрил нещо :)
13
0
 
30
 
! Отговори
Veli преди 11 години
пътувам през ден в посока софия петрич и мога да ви кажа че е практика да не се издават билети както и никой да не си купува особено като се качва след дупница там се сменя персонала и се дават пари на ръка на кондуктора по 2 по 1,50лв. по 3 лв в зависимост от дестинацията. Препоръчвам на министър Московски да извърши дегизиран разходка в това а и в други направления и да се увери сам. Когато кондукторите видят че пътникът е с билет се ядосват
12
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Абе на Суходол на влака му обуват пантофи , да не събудят Ромите ....
11
0
 
14
 
! Отговори
. преди 11 години
голяма корупция сред контрольорите ...едно време като ученици много пътувахме и контрольорите вземаха вместо пълната цена - наполовина без да пишат билет и прибираха паричките за себе си ......
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като ликвидираха над 150 влака какви билети ще издават като липсват влаковете. Остана само да ликвидират и спирките и гарите, за да скачат пътниците на БДЖ в движение и повече да не могат да пътуват.
9
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви Условия бе смешници ! Ходете снимайте новите Дизолови Мотриси , как не могат да изкачат Владая и се налага да спират за да не се запалят от прегряване ! Доста често се и връщат обратно ! Тоалетните към вагоните са заключени , новите климатици не се пускат за да не арчат много нафта ...... ....... по зле сме и от индийците ... в некой *** щат ...
8
2
 
38
 
! Отговори
ля ля преди 11 години
у влако си е най!!!!само за ваше сведение софия - бургас през 1908г е ставало за 8 часа!!! миналата седмица го взех за 9 часа и половина!!!ама пак си беше най!!!!
7
10
 
19
 
! Отговори
дедо гуйчо преди 11 години
КОЙ ВИ СЕ ВОЗИ У СТРОШЕНИТЕ ВЛАКОВЕ БЕ ***? ЕДНО ВРЕМЕ ИМАШЕ ВЛАКОВЕ. СЕГА СА КОВЧЕЗИ. ТО НЕБЕХА ДЕРАЙЛАЦИИ ТО НЕ БЕХА ПОЖАРИ. У ВЛАКО ШЕ СЕ КАЧАТ САМО ТЕА ДЕКА НЕМОАТ ДА МИСЛАТ. ОДЕТЕ У ЕВРОПАТА ДА ВИДИТЕ И ДА СЕ НАУЧИТЕ НА КОЕ СЕ КАЗВА ВЛАК И ЖЕЛЕЗЕН ПЪТ БРЕ ИДИОТЕТЕ. ДОКАТО КАЧУВАТЕ НА ВЛАСТ СЕЛСКИТЕ *** ТЕ ТАКА ШЕ Е. У ТАА ТЕРИТОРИА ОСВЕН ИДИОТЕ ДРУГИ НЕ СА ОСТАНАЛЕ.
6
0
 
21
 
! Отговори
ля ля преди 11 години
искам да видя някой от народното ни събрание по влаковете..... ама на дълъг път да видя какво ще кажат!!?!?!? всеки от тях си е на климатиче....кеф