Създават Център за нарушения на скоростта

Целта е да се намалят жертвите на пътя
18 юли 2012 18:00,
4
Създават Център за нарушения на скоростта
Снимка: архив Булфото

Министърът на вътрешните работа трябва до края на 2013 година да създаде организация за проектиране и изграждане на  Единен център за обработка на нарушенията за скорост по пътищата и Система от стационарни и стационарно-преносими установки за контрол на скоростните режими.

Целта на решението, което взе днес Министерския съвет, е да се ограничат жертвите по пътищата. Превишената скорост е причина за близо половината от загиналите по пътищата у нас.

Целта, която България си е поставила, е техният брой през 2020 г. да намалее двойно спрямо 2010 година.

Проектирането и изграждането на системата и на центъра ще стане чрез процедура за възлагане на обществени поръчки и ще се финансира от Фонда за безопасност на движението.

Вече са определени 174 места, на които ще бъдат разположени стационарни радари. Това са предимно места, къдет има висока концентрация на произшествия. Необходимо е купуването на нови уреди и обучение на служители за работа с тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
1234 преди 11 години
Много мерише тази Балгария.Защо спи тоя тарпелив народ,да ги лъжат тези дебелосерци.
4
0
 
19
 
! Отговори
Нормални знаци преди 11 години
Съгласен съм, но нека първо коригират знаците в цялата страна и сложат нормални такива. В Бургас направиха надлез в направление юг с 4 ленти, а ограничението е 50 км/ч и веднага след него дебнат катаджиите. На такова място ограничението трябва да е 70-80. Странат е пълна с такива "хранилки" за катаджии.
3
1
 
3
 
! Отговори
дедо гуйчо преди 11 години
ЕДИНСТВЕНИА ИСТИНСКИ КОНТРОЛ Е У ГЛАВИТЕ НА ОРАТА. АКО ЩЕ 50 000 КАМЕРЕ ДА СЛОИТЕ КАТАСТРОФИТЕ НЕМА ДА СПРЪТ. САМО ДЕКА АРЧИТЕ ГРЕШНИ ПАРЕ НАМЕСТО С ТЕА ПАРЕ ДА СЕ НАПРАИ НЕЩО ПОЛЕЗНО ЗА НАРОДО. АМА НАЛИ ТРЕБЕ ДА СИ ДЕЛНЕТЕ ПО НЕКОЕ МИЛИОНЧЕ И СЕ ПРАИТЕ ОТИ СТЕ ЗАГРИЖИНИ ЗА НАРАДО. ТИА ГИ РАЗПРААТЕ НА СТАРИЯ МИ ***. АМА И ОН НЕМА ДА ВИ СЕ ВЪРЖЕ НА ПРИКАЗКИТЕ. КОЙ СИ ОБИЧА ДА СИ КАРА КАО ЛУД НИКАКВИ КАМЕРЕ НЕМА ДА ГО СЪПРАТ. ТЕ МИЛИЦИОНЕРЕТЕ У РАСТЕТУ НЕ ГИ СПРЕА ТА КАМЕРЕТЕ. АРЕ ГЛУПОСТИ.
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ATENTAT E-ЛОШО
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На паркинга на летище Бургас избухна в 17,30 часа бял автобус, пълен с пътници, съобщиха очевидци. Пламъците са огромни, в момента три пожарни гасят. Линейки изнасят телата на обгорени хора. Паниката е повсеместна, тъй като паркивгът е пълен с леки автомобили, таксита и летовници. Със сигурност има жертви, някои от ранените са транспортирани с частни коли към близките болници. Патрулки хвърчат към летището. Линейки от всички здравни звена в Бургас също са на път към мястото на трагедията. Ако не ви се налага да пътувате в посока Слънчев бряг или обратно, не потегляйте, пътят ще бъде отцепен. Очаквайте подробности, наш екип вече е на летище Бургас