Мистерия с атентатора от Бургас, бил затворник в Гуантанамо?

Американска телевизия разпространи снимка от шофьорската му книжка
Обновена: 19 юли 2012 20:44 | 19 юли 2012 20:42, Красимир Ангелов
169
Мистерия с атентатора от Бургас, бил затворник в Гуантанамо?
Шофьорската книжка, намерена на мястото на атентатът. Снимка: АBC

Социалните мрежи в интернет закипяха от версии за самоличността на атентатора от летището в Бургас.

Американската телевизионна мрежа Ей Би Си разпространи снимка на шофьорска книжка, за която твърди, че е документът, открит в останките на предполагаемия атентатор.

На нея се вижда млад мъж с дълга коса, с посочена рождена дата 5 декември 1987. Изписаното име на документа е Jacque Felipe Martin от Батън Руж, щата Луизиана.

По-рано през деня вътрешния министър Цветан Цветанов бе категоричен, че атентаторът е бил с фалшиви документи, които са открити на мястото на атаката.

Още по темата

Истинската самоличност на атентатора също е потънала в мистерия, въпреки че ДНК профилът му вече е известен. 

В интернет снимката на атентатора, която беше официално разпространена от МВР, вече бе сравнена с тази на бивш затворник в Гуантанамо, който има поразяваща прилика с извършителя на терористичния акт в Бургас.

"Заподозреният" в Интернет е Мехди Мохамед Гезли. Според информацията той е роден през 1979 г. в Стокхолм, Швеция.

Мистерия с атентатора от Бургас, бил затворник в Гуантанамо?
Мехди Мохамед Гезли. Снимка: Facebook

Баща му е алжирец, а майка му финландка. Гезли е бил е арестуван на 01.12 2001 година в Пакистан, а след престой в прочутия затвор в Гуантанамо е освободен.

Медиите в Израел също обръщат внимание на въпроса със самоличността на атентатора, но отбелязват, че на този етап няма официална информация кой е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
10
 
37
 
! Отговори
6 6 6 преди 11 години
така е,този от летището е по светъл и по висок , структурата е по друга.Но както и да е то е ясно че ЦРУ И ИЗРАЕЛСКИТЕ ТАЙНИ СЛУЖБИ ГО НАПРАВИХА ТОЗИ АТЕНТАТ.А не знам дали знаете днес *** Морска гара Варна са акостирали 4 Военни кораба.Германски, Английски, Италиански,Турски.Готвят се за война,тези кораби са за да прехващат ракети минаващи през Черно море от Иран .Познаете коя е първата Християнска държава в Европа която е на първа линия
45
2
 
36
 
! Отговори
..... преди 11 години
Много бързо го разкриха, няма и едно денонощие...Аз не знам друг такъв случай на атентатор разкрит за по-малко от 24 часа
44
4
 
5
 
! Отговори
пипо преди 11 години
този е сигорно от родопите...
43
3
 
8
 
! Отговори
TediUSA преди 11 години
Moiat suprug e officer v Homeland Security i vednaga kaza, che bez vsiakakvo pretursvane na danni FBI/a toi ima dostup/ e iasno,che knijkata e falshifikat-ne moje knijka izdadena v Michigan/ili koito i da bilo amerikanski shtat/ da ima adres na rezidirane v Luiziana.Knikata se izdava za shtata, v koito rezidirhash-ao go smenish, ima 30 dneven srok da smenish i adresa na rezidirane v suotvetnia shtat.V evropa kontrola e nulev zatova stavat tezi beli.
42
2
 
9
 
! Отговори
..... преди 11 години
Ако се окаже вярно,че е бил в затвора в Гуантанамо.Само ще попитам. - Кой държи и пълни затвора в Гуантанамо със затворници?
41
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Двете снимки въобще не си приличат!!!!
40
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само не се разбра тоя ли е домъкнал бомбата в рейса или някой вече я е бил сложил?А тва,че иранците са виновни е просто смехотворно.И не щото ме кефят брадатите маймуни.Ами поради факта,ако искаха да убият много израелци нямаше да дадат бомба на некъф лузър с вид на предрусал.Ами щяха да свалят цял самолет пълен с евреи с портативна ракетна установка.Позагледайте в интернет кви модели се предлагат -изобщо не е секретно.Различните производители с гордост ги показват.Само дет кафе не правят.
39
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Нашият човек вече е при 40 девици на небето.
38
2
 
27
 
! Отговори
man of the heart преди 11 години
Абе кой ми е сложил снимката в сайта бе? Аз сега съм в Лондон и чакам да започне олимпиадата
37
3
 
17
 
! Отговори
111222 преди 11 години
Седим и си мислим. Ако аз съм на неговото място с раница пълна с експлозиви няма да влезна в аерогарата да ме снимат всички камери и където е пълно с полиция за да бия на очи, а ще си седа мирно и кротко до вратата и да се смеся с евреите. Да не се окаже след ден че не е това човек ей Цецкоооооооооо
36
4
 
11
 
! Отговори
явертъ преди 11 години
Хората вярват в какво ли не - хиляди богове , извънземни, така че не ме учудват глупостите които се пишат тук, базирани на разни слухове и вяра в световната конспирация.
35
0
 
31
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Какво казват спътниците му в автобуса - не е ли бил с тях в самолета? Или и те са като българите, нищо не видели, не разбрали, вдълбочени в собствените си персони? А екскурзоводката ? Та има списък на хората, които се качват в автобуса. Те влизат там по списък. Дайте малко по -сериозна информация. Цял ден слушам само общи приказки ллл интересува ме как се я появил този чужд на групата човек в автобуса ?
34
1
 
4
 
! Отговори
niki преди 11 години
tozi na snimkata e terorist 100% .zasto Svedite ne sa go vkarali v zatvora????
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега остава и Мехди и този от снимките на летището да се обадят отнякъде. И тогава ... ще да е *** от факултето.
32
7
 
6
 
! Отговори
ха ха преди 11 години
Това книжка ли е въобще? Пише оператор лиценз
31
7
 
10
 
! Отговори
Балик преди 11 години
Докато ние дремем, един младеж от някъде си гръмна няколко ***!-Целия ни елит , а и вече навсякъде по света е съставен от еврейо-армено-***.Няма ли да се усетим ,че само ни манипулират с цирковете и се смесват с нас ,защото са друга раса.Напрактика са *** -човек защото поддържат култове и съзнания от праисторическата епоха.Нееволюирал вид сред човека-вързани са с животните за късмет и със съзнанията на хората за да имат интелект.
30
4
 
21
 
! Отговори
man of the heart преди 11 години
По документи през 2001 год. е бил на 14 г. и е бил арестуван в Пакистан. По официалната версия е бил на 22 г. и пак е бил арестуван и пратен в Гуантенамо. Първите затворници които ги пуснаха от затвора беше към края на 2008. Вгледайте се в снимката на този човек.Прилича ли ви на мъж който е бил 7 г. в Гуантенамо?
29
4
 
5
 
! Отговори
Русе преди 11 години
Леговището на атентатора било в Русе" По непотвърдена официално информация полицаи и цивилни агенти, въоръжени със снимка на камикадзето, обикалят трескаво в Русе, където се предполага, че е бил отседнал бомбаджията. "
28
4
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако наистина се окаже, че е човек от американски затвор, следва веднага да се приеме, че този атентат е нагласен от американците. Според мен човека не е трябвало да умира, а просто да сложи бомбата в автобуса и да избяга. Но нещо се е объркало. И разбира се американците веднага отрекоха да имат такъв човек, което може само допълнително да ни навежда на мисълта, че са ползвали нашата земя, за да подбудят един конфликт.
27
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ето го индивида, който свърши мръсната работа на ЦРУ и Мосад! Тираничен метод практикуван от евреите още от древни времена!

Спонсорирани публикации