Дянков развърза торбата с парите, вдига пенсии и заплати

Още от утре скачат бюджетните заплати с 20-30 %
Обновена: 31 юли 2012 18:38 | 31 юли 2012 18:38,
553
Дянков развърза торбата с парите, вдига пенсии и заплати
Симеон Дянков. Снимка: БТА

Финансовият министър Симеон Дянков развърза торбата с парите и обяви, че правителството ще увеличи заплатите и пенсиите от първи януари догодина.

Очаква се минималната работна заплата да стане  310 лева, а пенсиите да се повишат между 7 и 10 на сто.

Премиерът Бойко Борисов е заръчал на Дянков да намери начин за увеличение на пенсиите.

По този начин вътрешното потребление ще се увеличи, тъй като пенсионерите са тези, които си харчат парите веднага, прогонозира финансовият министър.

„По-важното, което сега се анализира, дали да е пропорционално за всички увеличението или тези, които имат по-ниски пенсии в момента, още повече да им се вдигне пенсията и премиера поне е на това мнение”, коментира пред журналисти Симеон Дянков.
 
Вицепремиерът не е съгласен с предложението на синдикатите минималната работна заплата да скочи на 330 лева. На есен парламента ще гледа бюджет 2013 и в него ще бъде заложено по-малко повишение.

„Ще се увеличи минималната работна заплата, ние вече сме я увеличили вече на два пъти от 240 на 270, после на 290. Смятам, че може да се увеличи на 310”, заяви още финансовият министър.

След като премахна бонусите в министерствата, Симеон Дянков обяви, че още от утре, 1 август, бюджетните заплати се увеличават между 20 и 30%.

„От тези така наречени скрити такси, глоби, концесионни възнаграждения, сега вдигаме заплатите, а не просто тихичко да се раздават. Оказва се, че хората са имали доста по-високи доходи, сега обаче те ще влязат във заплатите”, каза още Дянков.

Увеличенията на пенсиите и минималната заплата трябва да залегнат в новия бюджет, който ще се гледа в парламента през септември месец.

Дянков прогнозира инфлация за тази година от 2%, като за последните три месеца дори има дефлация, тъй като през юни цените леко падат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
288
2
 
27
 
! Отговори
БОЗО преди 11 години
ПОМНЯ КАК МИШОКА ДЯНКОВ ГОВОРЕШЕ ЗА СРЕДНО ЕВРОПЕЙСКИ СТАНДАРТ НА БЪЛГАРИТЕ КЪМ КРАЯ НА МАНДАТА НА ГЕРБ. И ПОМЕН НЯМА ОТ ТАКОВА НЕЩО, ТАКА, ЧЕ ДЯНКОВ Е ЛЪЖЕЦ, КОЙТО ИСКА ДА МУ ВЯРВА. ДОЛУ ЛЪЖЛИВИТЕ ГЕРБЕРИ.
287
0
 
19
 
! Отговори
БОЗО преди 11 години
КАКТО СЕ Е СЛУЧВАЛО ПРИ ГЕРБ, ДНЕС КАЗВАТ ЕДНО, УТРЕ ДРУГО. ЩЕ ВИДИМ ДАЛИ НЕ Е ПОРЕДНАТА ИМ ЛЪЖА. НЕ БИ ТРЯБВАЛО ТРИ ГОДИНИ ДА НЕ СЕ ИНДЕКСИРАТ ДОХОДИТЕ - НО ЗА ПРОСТИТЕ ГЕРБЕРИ ТОВА Е НОРМАЛНО, НАЛИ ДРУГИ СТРАДАТ, А НЕ ОЯЛИТЕ СЕ ТЕХНИ АКТИВИСТИ
286
1
 
18
 
! Отговори
tosh преди 11 години
хахах стреснаха се герб, че падат от власт и веднага вдигат. браво браво.Само дето този път народът не е толкова *** да избере мутри като вас.
285
1
 
12
 
! Отговори
ГОГО преди 11 години
какво ли не се прави срешу избори,Дянков това са процентите които трябваше да ги дадеш в началото на мандата си а не сега срещу изборите вече никой не ви вярва,инфлацията през годините които вие ни управлявата отдавна ги изяде тези пари така че каквото и да направите няма да промените мнението на хората за вас е не на всички де,и не лъжете че има дефлация справка-цените на горивата за месеца и на някой храни да не говорим за цената на тока която се увеличава всяка година с по 10%
284
0
 
15
 
! Отговори
Данчо преди 11 години
А бе,*** шевронски,какви 7-10% при 80% инфлация от 1999г до сега!?Европа това казала,онова препоръчала?Цените фхвърчат,народа мре,те заплатите си увеличават при тоя световен колапс!Що не вървите вкупом всички на майната си.Гавра и геноцид над народа!
283
4
 
6
 
! Отговори
красимир своленов преди 11 години
Бойко трябва с 15% миним. да вдигнеш най-малките пенсии. Бойко три години не си вдигал пенсии и заплати засрами се. Избори само с магистрали в тази тежка ик.криза не се печелят. Бойко вдигни пенсиите и вдовишките добавки още от 1 октомври и после пак от 1 януари. Със сигурност ще спечелиш тогава изборите!
282
0
 
4
 
! Отговори
rymen преди 11 години
Dqnkoff 6o ne vzeme6 da pukne6 nakraq be. *** skapan.aman ot tikvi.ymiraite gerberii
281
4
 
5
 
! Отговори
4ui ko ti dumam преди 11 години
koito ne mu haresva 4e digat pensii i zaplati da podade edno zaqvlenie 4e ne iska da mu q digat a da si stoi starata i gotovo, kakvo tolkova ste se pritesnili 4e gi uveli4avat :D nstiga 4e dokato drugite strani rejat zaplati i pensii na6ite gi vdigat ami i ste nedovolni :D
280
5
 
9
 
! Отговори
чука млади БСП-арки преди 11 години
Както се казва "ако срещнеш млад социалист,то със сигурност е син наследник на бивш партиене секретар от преди 1989-та"
279
1
 
5
 
! Отговори
bg преди 11 години
ABE MANI TAIA RABOTA ,,,,,,,,I NTAKA SME SAI DOBRE ,,,,,,,,,,6TE SE PROPIEME I KVOOOOOOOOOOO,,,,,,,,,,, UMREM PREDI PENSIA aaaaaaaaaaaaaaa,,,,,,TE TO4NO TVA ISKAT DA NAMALEET PENSIONERITE AMA nEEEEEEEEEEEE ,,,,NE ISAKAM PARI A YVAJENIEEEEEEEEEEEEEEEE
278
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Браво. Икономиката ни се развива. Само ГЕРБ.
277
0
 
8
 
! Отговори
Предизборни лъжи преди 11 години
3. Благоприятна и здравословна среда за живот за гарантиране на личното и обществено здраве на хоратаАктивна социална политика чрез:- Стимулиране на демографското развитие чрез политики за детето и семейството.- Осигуряване на по-добър жизнен стандарт, по-добри условия за работа и съчетаване на професионалния и семейния живот.- Изграждане на подкрепяща социална среда и условия за социално включване.- Създаване на условия за по-сигурен и достоен живот на хората в напреднала възраст.- Развитие и осъвременяване на осигурителните отношения.- Активна политика по развитие на човешките ресурси.- Поддържане на устойчиви индустриални отношения между работници и работодатели и активен социален диалог.
276
0
 
6
 
! Отговори
Предизборно ГЕРБ преди 11 години
Енергетиката - ефективна и екологична чрез:- Повишаване ефективността на българската енергетика и икономика- Приоритетно развитие на производството на енергия от възобновяеми енергийни източници вятър, вода, слънце, биогорива- Запазване ролята на ядрената енергетика- Подобряване на топлоснабдяването- Запазване на ролята на местните въглища в енергетиката при удовлетворяване на екологичните стандарти- Осигуряване на балансирано нарастване на вътрешното потребление на природен газ при гарантирана сигурност на доставките- Създаване на ефективен енергиен пазар, прозрачност на държавните енергийни дружества, съчетани със засилена защита на правата на потребителите.
275
6
 
28
 
! Отговори
ДянкОФ преди 11 години
Наглец долен ! Вдигате преди изборите, а се подигравахте на Станишката и Масларката, че преди изборите вдигнали пенсиите...Вие с какво се различавате от тях ??? По-малко крадете или лъжете ?!?!?И какво ще вдигнете ?! На 180 лв. пенсия 10 % са 18 лв. , зимата хляба ще е с двойна цена, да не говорим за месо, олио, ток, газ, дърва...,лекарства...ВИЕ СТЕ ЕКЗЕКУТОРИ НА СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД !!! НЯМА ДА ВИ ПРОСТИМ !!!
274
21
 
11
 
! Отговори
50-се годишен преди 11 години
...то па по времето на БСП,СДС,НДСВ,ДПС и АТАКА ядяхме само пръжоли и луканки,а от чешмите течеше мед мед и масло..ай сиктир бе !
273
4
 
28
 
! Отговори
сървайвър в БГ преди 11 години
Ако Дянков изкара месеца със една средна пенсия ще гласувам за ГЕРБ.
272
2
 
28
 
! Отговори
кочо преди 11 години
за кой ли път ни правят на маймуни. 7-10% глупости. това крадливо правителство трябва да изчезне заедно със своята партия. лъжат ни,будалкат ни. долу герб и никога вече такова правителство на власт-ликвидираха народа и държавата ни.
271
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
сбогом герб ! дано горите в ада !
270
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
някой работил 40 взима 300 лв пенсия другия не работил и взима 150..вдигат на тоя дето не е работил с по 10% през някоя година и накрая тоя който не е работил взима колкото тоя който е работил...*** социалната политикавнасяйте им осигуровки и чакайте пенсия
269
0
 
15
 
! Отговори
Svilen75 преди 11 години
Брей, има ли друга такава държава, в която премиера заръчва и хоп - подчинените му изпълняват. Но като става така лесно да се чуди човек защо премиера не заръчва по-често да се увеличават заплатите??? И въпреки всичките му заръки защо живеем в кал и мизерия???