Правят карта на гетата с европари

Тя ще е готова до края на март 2013 г.
7 авг 2012 22:18,
89
Правят карта на гетата с европари
Снимка: архив, Impact Press Group

Експерти ще картографират гетата, където живеят най-маргинализираните общности сред етническите малцинства в страната, съобщи зам.-министърът на труда и социалната политика Валентина Симеонова.

Картата на гетата ще е готова до края на март 2013 година и е по проект на ОП "Развитие на човешките ресурси".

Основните цели на проекта са оценка на досегашните публични политики и добри практики за интеграция на маргинализираните общности, и идентифициране на тези хора сред етническите малцинства.

В него ще се включат 700 души от шест национални ведомства, от общините и от неправителствения сектор.

До 264 общини в страната са изпратени анкетни карти, в които се питат кметовете колко са хората в тези маргинализирани групи, какви са им основните проблеми и с какви пари могат да бъдат решени.

"Ние не говорим вече за проблемите на ромите по принцип, ние не говорим за характеристики на ромите по принцип, а говорим за конкретните гета с конкретните уязвими групи, които имат своите характеристики, които имат своите проблеми, които се оказва, че са много разнообразни, много различни", подчерта зам. – социалният министър.

Според нея това ще помогне да се ориентират адекватни мерки към конкретната група от тях.

Анкетните карти трябва да бъдат върнати в социалното министерство  до 5 октомври тази година. Основен проблем за децата в тези групи е достъпът до образование.

Почти всички деца от малцинствените групи имат формално личен лекар, но друг е въпросът дали наистина те получават медицинска помощ, посочи зам.-министър Валентина Симеонова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И тая карта с какво помага сигурно ще струва сега няколко милиона туй усвояване защо от ЕС пращата пари за *** а за българите не ква е тая дискриминация или те ги пращат на българите за да интегрират *** но до обикновенния човек нищо не достига.
13
3
 
33
 
! Отговори
Квантов физик преди 11 години
Разберете го веднъж завинаги "Насила можеш да вземеш но насила не можеш да дадеш". *** не искат да се интегрират, така че няма как да го направим принудително. Единственото решение е да се изпратят на места, където те ще се чувстват добре. Те са дошли от Индия, а тази страна стои на едно място от векове. *** също не са мръднали откакто са дошли. У дома си ще се чувстват най-добре.
12
1
 
30
 
! Отговори
Бате Гойко преди 11 години
Кокво изобилие от засукани думи и термимологии...и всичко това за едно диво и капсулирано племе. Абсолютна загуба на време и усилия, но нали трябва да се усвояват европари ( нашата вноска в ЕД ) и да се държат далеч от запада. Повръща ми се от лицемерие!
11
0
 
48
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Ако работиш плащаш данъци, а ако не работиш получаваш пари. Какво означава това?
10
0
 
25
 
! Отговори
муспи преди 11 години
А за гетата на Дондуков 2, Позитано и Народно събрание защо лицемерно не става дума?
9
8
 
2
 
! Отговори
do bolka преди 11 години
za vseki su4ai ne sas tvoite pari a pari ot evro fondove taka 4e pla4ive
8
1
 
21
 
! Отговори
Баце до 9тия преди 11 години
Колега как кой ще плаща сметката ? Топлата вода ли да ти показвам как да си пускаш ? Кинтите ще ги плащаме аз и ти и останалите роби другата част Мони Лудия ще пренасочи по заповед на месията от евро кинти който са предназначени я за селско стопанство я за образование . После *** ще напълнят тарбусите ще люснат по една каменарка и ще им дадът бюлетината я на месията Боко я на Кунева и така докато не уморат и последния българин . После ще продават територията и те така аиде лека
7
1
 
17
 
! Отговори
bolka преди 11 години
"До 264 общини в страната са изпратени анкетни карти, в които се питат кметовете колко са хората в тези маргинализирани групи, какви са им основните проблеми и с какви пари могат да бъдат решени."С какви пари или с колко пари? То е ясно, че в крайна сметка става въпрос за пари, но по-важното е кой ще ги осигури?
6
2
 
36
 
! Отговори
God преди 11 години
Надявам се картите да се правят за по-прецизни бомбени удари!
5
1
 
30
 
! Отговори
Баце преди 11 години
То скоро цялата страна ще е гето само дето ще имитират дейност юдо комунистите . По -гнусна твар от това управление не си спомням да е имало . В София не че никога не са мили знаците а ми вече не си правят труда да секат клони около тях да се виждат . Да не говорим че няма и една пешеходна патека дето да се вижда човек трябва да гадае къде са . ТРАГЕДИЯ ПАРОДИЯ НА ДЪРЖАВА СМЕ ГЕТО
4
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гербери в момент на размисъл и морална дилема : Да открадна или да си набера ?!
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Ние не говорим вече за проблемите на ромите по принцип, ние не говорим за характеристики на ромите по принцип, а говорим за конкретните гета с конкретните уязвими групи, които имат своите характеристики, които имат своите проблеми, които се оказва, че са много разнообразни, много различни", подчерта зам. социалният министър. " А за чии проблеми говорите ?!
2
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано ги преместят в Банкя !
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дърта герберка с малки герберастчета на баберка !