Ходим на море за ден, а не за 10

Масово българите предпочитат по-кратките екскурзии
18 авг 2012 09:33,
113
Ходим на море за ден, а не за 10
Снимка: архив, Reuters

Масово българите предпочитат по-кратките екскурзии и вече не почиват по две седмици на планина или море у нас.

„В момента еднодневните екскурзии са хит, защото за две-три съботи, може да се разходиш за стотина лева и да направиш тен”, разказа пред Dnes.bg Ани Димова, която ръководи туристическа агенция в Пловдив. 

Еднодневна разходка за плаж до съседна държава струва средно по 27 лева. В момента цените са свалени в Гърция и Турция и там хората почиват за седмица. Любителите на пътешествия могат да обиколят за 11 дни Европа срещу сумата от 745 лева.

Голяма част от туристическите агенции в страната обаче са пред фалит. Причините се крият в постоянното повишение на цените на горивата и нелегалните агенции, които организират екскурзии.

„Скокът на горивата се отразява върху екскурзиите наистина, но ние не можем да си позволим да качим цената, защото клиентите са малко в тази криза и всичко е за сметка на туристическите агенции”, смята Ани Димова.

Тя твърди, че нелегалните агенции заливат пазара. Те нямат лиценз, организират екскурзии без застраховки и возят пътниците със стари автобуси. От услугите на подобни фирми най-често се възползват пенсионерите.

Рисковете са, че няма насреща сигурност, че хотел ще има, карат с доста издъхнали автобуси, но ние нищо не можем да направим, защото и държавата не може, трябва да има туристическа полиция, която да проверява автобусите за лиценз, коментират от бранша в Пловдив.

Опитите за задържане на цените и нелегалните фирми ще доведат до фалити на туристически агенции. Само в Пловдив за последните три месеца са затворили врати три агенции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
3
 
22
 
! Отговори
Боце преди 11 години
Или почивам, като човек няколко дни, или не ходя изобщо на море. Какво е това - за 1 ден ?
75
0
 
17
 
! Отговори
Койчо преди 11 години
до 85 - приятелю Анонимен, чуковете си ги пазя от войните със Сърбия и Гърция. А македонски език няма. Това и отрочетата на Тито го знаят. Ти явно още не си го разбрал.
74
3
 
20
 
! Отговори
до 84 преди 11 години
Да ходиш на море не е задължително упражнение.Ако родителите ти са имали желание,са щели да те заведат на море.Само не ми казвай,че сте яли хляб лук и сол,от беднотия.
73
4
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 11 години
до 33 - Танасе, за Партията майка и СССР плачим в друг форум
72
1
 
12
 
! Отговори
Койчо преди 11 години
до 40 - Ако не си разбрал, изборите се определят от *** гласове. Когато видиш как пристигат данни от поредната секция че в рамките на 2 часа са гласували 2 000 човека и гласовете са само за една политическа група, тогава ми обеснявай за емигрантите ***
71
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
а бе Койчо.тва дето си го написал е на македонски и няма нищо общо със софийския(шопския) диалект.*** си като торба с чукове
70
10
 
26
 
! Отговори
От плажа преди 11 години
Аз 26 години не бях ходил на мое в България, чак когато дойдох в САЩ имах възможност и то дори да живея в град които е до плажа...В България морето ми бе на 200-300 км, но нито нашите нито аз имах пари макар да завърших добро образование, а тука къщата ми е на няколко пресечки от плажната ивица стига се за 10-20-тина минути пеша... Сами си правете сметката в каква немотия живееха мойто родители в България, за да изучат децата си не бяха ходили на море над 30 години...
69
2
 
18
 
! Отговори
Менахем преди 11 години
Ако попитате Андрей Райчев , ще ви обясни че понеже сме мързеливи затова не можем да ходим на море повече дни.
68
0
 
6
 
! Отговори
до 65 преди 11 години
голям кеф е , вярно, но че е скъпо, скъпо е, въпреки че колата ми е за средната класа на запад, не да богаташи- въпреки това си правя сметката като тръгвам на път- и части и всичко е скъпо, а за дупките няма да ти говоря.Магистралите са само за софиянци , а аз съм от северна българия
67
0
 
2
 
! Отговори
Койчо преди 11 години
до Селски бек - прави реклама на марката и подчертава че е от новата колекция :)
66
2
 
2
 
! Отговори
Койчо преди 11 години
до 74, така е покрай Сър Гей много русначета говорещи меко. Но партията ни пази и не ни е страх от тях
65
2
 
2
 
! Отговори
Койчо преди 11 години
до ДЯДО ГРОЗ - няма, както и факта, че братята комунисти ги приватизираха е неуспорим факт
64
8
 
12
 
! Отговори
Койчо преди 11 години
Разтовор между софиянци :- Си бил на море у воду?- Да!- А га пърдаш ти влиза вода у гьзот?- Не.Добре че в провинцията говорим чужди езици и в повечето случеи успяваме да разберем
63
1
 
11
 
! Отговори
5552 преди 11 години
До 73,И аз бях за 10 дни, с повечко икономии, не съм прекалявал с нищо. Отивам на море и чист въздух, а не са харча всичките си пари, иначе верно може и за 1 ден да не стигнат.Ако става въпрос кой за колко време е, руснаците масово са за 20 дни, картите им бяха най-често от 6 до 25 Август.Само че те взимат 3 пъти повече пари, а отпуските им са регламентирани със закон. А при тях 1 литър бензин струва към 28-30 рубли или 1,40 - 1,50 лева.
62
2
 
13
 
! Отговори
Койчо преди 11 години
по старите пътища българите ходят до морето за 10 дни, а по магистралите сега за 1. А сега следват новини от провинцията - простите селяни спират продоволствията за България. Фандъкова спешно търси земеделски производители от северна Африка, за да нахранят Българите, които по предварителни разчети наброяват около 1 500 000 души. Не се изисква владеенето на български
61
4
 
10
 
! Отговори
5552 преди 11 години
На Слънчев бряг в събота и неделя става ужас. Пълни се с всякакви, говорещи на миеко и викащи с пълна уста и с крещящи деца, добре че е за 1 ден, защото това трудно се понася!Интересно защо не правят така немците и руснаците.Още по-добре беше, че точно за събота и неделя беше лошо времето, защото иначе задръстванията са километрични, а автобусите претъпкани...
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
naprotiv bqh 10 dni na pomorie 3 p1ti hodih na plaj
59
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Мичурин
58
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако бях от "Бистришките тигри" щях да пътувам с правителствения самолет. Пасмина Герберастка крадлива!
57
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е защо така за 1 ден? Кога по времето на Тодор Живков ходехте на море за 1 ден? Нали тогава се живееше зле, а сега добре се живее?