Разрешават лова за Съединението

Това става със заповед на изпълнителния директор на ИАГ
4
Разрешават лова за Съединението
Снимка: Архив Булфото

Със заповед на изпълнителния директор на Изпълнителната агенция по горите (ИАГ) се разрешава груповото и индивидуално ловуване на дребен дивеч в четвъртък, 6 септември - Ден на Съединението, обявен за официален празник, както и съответно в събота и неделя - 8 и 9 септември 2012 г..

Заповедта се издава на основание Закона за лова и опазване на дивеча и правилника за прилагане на същия Закон, според който се разрешава ловуването и в дните, обявени за официални празници.

По линия на организирания ловен туризъм и в дивечовъдните участъци, предоставени за стопанисване и ползване на юридически лица, ловуването трябва да се извършва в не повече от 3 до 7 последователни дни за един ловностопански район или по график, утвърден от държавното горско стопанство.

Контролът по изпълнение на заповедта ще се прилага от директорите на регионални дирекции по горите и председателите на Управителните съвети на ловно-рибарските сдружения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: ловИАГ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Цецо преди 11 години
Че защо не обявиха и петъка за ловен ден?
3
0
 
1
 
! Отговори
така, де! преди 11 години
Съединението да не би да е някакъв национален празник! Това е обикновен неприсъствен ден! Какво друго да правят хората, освен да се забавляват - кой колкото пари има!
2
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тъй...тъй. Ще четем след няколко дена за някой сакатлък.
1
0
 
5
 
! Отговори
Водния мс преди 11 години
Миро Мър*ата що сте го изрязали ?