Социалните кухни отново ще хранят най-бедните

Министър Тотю Младенов обеща 10-процентно увеличение
23 сеп 2012 09:56, Петя Славова
49
Социалните кухни отново ще хранят най-бедните
Министър Тотю Младенов. Снимка: БТА

С 10 процента ще бъде увеличен от новата 2013 г. бюджетът на всички социални домове и заведения, съобщи БНТ. Това обеща по време на посещение във Варна минисърът на труда и социалната политика Тотю Младенов.

Държавата ще отдели 16 и половина милиона лева за увеличаването на издръжката на социалните домове и заведения през следващата година. Това означава и по-високи заплати на заетите с тези услуги.

Министърът отбеляца, че социалните трапезарии, които бяха открити преди три години, отново започват работа: "Това са 134 трапезарии в цялата страна, където близо 11 хиляди потребители ще имат
топъл обяд всеки ден през зимния сезон от октомври до април месец".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
Мирянско блажене преди 11 години
Нашата мила, многоуважавана църква нямали да се включи най-накрая в подпомагането на най-бедните в държавата? Или те са над тези житейски проблеми? И христовото стадо трябва да яде... понякога в тази държава.
27
0
 
2
 
! Отговори
Трапезата преди 11 години
"Това са 134 трапезарии в цялата страна, където близо 11 хиляди потребители ще иматтопъл обяд всеки ден през зимния сезон от октомври до април месец."Какво включва топлият, зимен обяд на министъра?
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ще ги хранят с ***
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
С тази политика на високи глоби,такси, ограничения и увеличаване на всякакви финансови задължения за хората,нормално е и трябва много повече социални кухни да се подготвят и отворят за народа!
24
1
 
4
 
! Отговори
избирател преди 11 години
Нали ви казвах,че на ГЕРБ като проевропейска партия,основен приоритет ще бъде да се грижи за социално слабите и да прокарва хуманитарно-грижовната политика на западноевропейците към бедните,инвалидите и *** в България,и че по евтино за Европа ще бъде и ще излезе, ако на българина му се отпускат средства да привиква да живее на социални помощи и да се храни в социалните кухни, вместо да работи,заблуждавайки се че произвежда нещо и само хаби материало за неконкурентна скъпа и непродаваема на запад некачествена продукциия!
23
5
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 11 години
Не, не означава това другарю бесепедераст. Означава, че се прави но за най-бедните, за разлика от крадците от Тройката, които нищо не правеха за тях, въпреки, че се зоват цоциалисити. И да ти кажа сега бедните са в пъти по-малко от времето на Серж гея, когато имаше повече клошари. Повече сега са обеднялите комунисти, което говори добре за ГЕРБ, а не лошо.
22
4
 
2
 
! Отговори
Оффффф преди 11 години
Абе мама им *** - писна ми да плащам данъци, за да хрантупят с тях всякакви мързели и ***. Да мрът като не им се работи баси. С парите дето давам за тях можеха да ми асфалтират пътя до работа, за да не си чупя колата примерно. Или да организират няколко акции за задържане на крадци, убийци, разбойници и друга ***. НО не - те предпочетоха вместо това да ги развъждат.
21
2
 
9
 
! Отговори
г преди 11 години
отварянето на повече кухни какво означава все повече бедност на обикновените хора, от друга страна ни проглушиха ушите управляващите естествено че вървим към подобрение, криСТАЛИНКА ни увещава че се виждал края на кризата, а кухни отварят, аз ли съм изтрещял или тия много лъжат и крадат ?
20
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако теб те е хранил Т.Живков, значи сега нямаш проблеми. Живковите храненици и сега живеят добре.
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какви неща имало в "най-стабилната държава":)
18
0
 
4
 
! Отговори
цъъъсс преди 11 години
как гледа само/ гледате в очите и те лъже / да е---а и сундука да е-----а
17
3
 
9
 
! Отговори
1 преди 11 години
До 18,ти грешиш,социалните кухни по света,са различни от нашите ,бил съм в западна Европа и знам,а защо в България не могат да се грижат за себе си,защото некадърните гербери вдигнаха безработицата в пъти повече от омразната тройна коалиция,щях да забравя в Европа социалните трапезарии не са грижа на държавата,те са финансирани от църквата,така да знаеш.
16
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Социални кухни и каквото си намерите в кофите за ***.Постигнато от Герб!
15
5
 
18
 
! Отговори
Серж Съселов Гейов преди 11 години
Лъжат тия гербераси. Тая социална кухня аз я направих, защото СМЕ СОЦИАЛИСТИ. А Бойко само им преряза лентичките...:(
14
9
 
16
 
! Отговори
до 15 преди 11 години
Що бе, другарю спинозен бесепедераст? Нима по ваше време, на бея и гея нямаше клошари, ровещи по казаните? Имаше да ти кажа, дори повече от сега, защото вие, уж социалисти, а чисти олигарси и крадци даже една социална кухне не им направихте, както сега ГЕРБ направиха с мисъл за най-изпадналите в затруднение.
13
4
 
12
 
! Отговори
до 14 преди 11 години
То си личи кой пише по партийно поръчение. Идва края на Герб, с него ще си отидете и вие платените ***.
12
5
 
10
 
! Отговори
1 преди 11 години
До Анонимен,отварянето на социални кухни и трапезарии,показва некадърноста на герб,тотьо да не се радва на тях,затварянето на кухните ще радват всички ни ,защото ще покаже,че държавата успешно е излязла от кризата.Няма да има хора ровещи се по казаните с ***.
11
7
 
14
 
! Отговори
до 13 преди 11 години
Съгласен съм с теб, но леко се обърка. Това което е написал номер 8, го написа самият ти, и то по поръчение на другаря Кутев, от централата на БСП. По стила си личиш, другарю спинозен бесепедераст :))) Но поне е добре, че се изпусна, че пишеш по поръчение на централата ...ха-ха-ха
10
0
 
0
 
! Отговори
до 8 преди 11 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Латерна, това ли ти написаха в централата на герб за днешното писане по форумите, ако има някой който да обслужва олигарсите това е престъпната шайка на герб. И нещо друго ,така ли и на изборите ще си цъкате сами гласовете?
9
6
 
15
 
! Отговори
Митьо Туца преди 11 години
Мдааааа, очакваше се изпедерастените *** с празните хладилници и вечно гладни *** да налазят форума. Всъщност е само един де, то се вижда по IP-то му, но е важното че се опитва да прави масовка, вместо да ходи да рови по казаните или да ходи да хапне по едно безплатно ядене, осигурено му от Бойко.

Спонсорирани публикации