Мюфтийството подкрепи и с декларация обвинените в радикален ислям

Уронва се авторитетът на религиозната институция на мюсюлманите, пише в позицията
25 сеп 2012 21:49,
206
Мюфтийството подкрепи и с декларация обвинените в радикален ислям
Снимка: Reuters

С обвиненията в проповядване на радикален ислям се уронва авторитетът на религиозната институция на мюсюлманите, посочват в декларация от Главното мюфтийство.

Оттам определиха като безпочвени обвиненията срещу 13-те души, които бяха изправени пред Пазарджишкия окръжен съд, за това, че застрашават националната сигурност, обществения ред и подкопават устоите на конституционно установения  ред в  България, като насаждат етническа и религиозна омраза.

„Отправените обвинения са преекспонирани и не кореспондират с истината. Твърденията в тях са силно манипулативни. Българските мюсюлмани, чийто религиозни представители са и част от обвиняемите, са били, са и ще бъдат миролюбиви и толерантни към всеки един представител на обществото“, категорични са от Главното мюфтийство.

Още по темата

Според мюсюлманското изповедание у нас така се подлага и на съмнение авторитетът на тези обществено ангажирани личности, на които мюсюлманската общност и администрацията на изповеданието разчитат особено много и имат нужда от тях за ефективното упражняване на гарантираното право на вероизповедание - колективно, публично и чрез обучение.

Главното мюфтийство се надява на компетентно, независимо и справедливо решение от страна на българската правораздавателна система, както и на мъдър и обществено отговорен подход от страна на държавните институции в България.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


206
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
9
 
32
 
! Отговори
Милко Балев преди 11 години
Започваме ПРОЦЕСЪТ отначало! Раздайте кочаните с българските имена, да си изберат. Който не желае...да хваща пътя на юг!Да живее БЪЛГАРСКОТО ВЪЗРАЖДАНЕ!
1
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Трябва да се поучим от тия маймуни.Убийци,камикадзета,терористи,проповядващи безумия бият си жените ,женят се за малки деца и кви ли още не престъпления ама мюфтийството им плътно зад тях.Декларации ли нещеш кво ли не.Плътно и твърдо зад тях.А ония специално обучавани в Саудитска арабия и подобни страни за да произвеждат религиозни фанатици.Но това няма значение.Задружни са.Не се преебват взаимно.Ето тази поука трябва да извлечем от тях.