Борисов: Полагаме усилия за разрешаване на водната криза в Севлиево

Има подготвен проект за строителство на обходен път за Габрово
29 сеп 2012 18:26,
48
Борисов: Полагаме усилия за разрешаване на водната криза в Севлиево
Снимка: БТА

Правителството полага усилия, за да бъде решен проблемът с водната криза на територията на община Севлиево. Това зайви премиерът Бойко Борисов, след като посети село Ловнидол. Борисов изтъкна, че до това положение се е стигнало, след като повече от 20 години водопреносната система не е била модернизирана и е имало огромни пропуски в управлението на града.

"Теренът е тежък, затова търсим законов и бърз начин, за да съдействаме на хората. За смяна на водопреносната система и изграждането на язовир по предварителни разчети ще са необходими около 70-80 млн. лв.”, категоричен е премиерът.

Той подчерта, че е възложил ресорните министерства да проведат съвещания и разговори с кмета на гр. Севлиево, за да се намери ефективен начин и за финансирането на проекта.

По време на посещението си в селото Борисов и придружаващите министри се запознаха с проекта за възстановяване на църквата "Св. Равноапостоли Константин и Елена”. "Винаги сме подпомагали християнските български храмове. Можете да разчитате на нашата подкрепа, за да бъде завършен ремонтът на църквата.”, каза министър-председателят.

Мминистърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова съобщи, че има подготвен проект за изграждане на обхода на Габрово като първа фаза на бъдещия проект за изграждането на тунела под връх Шипка. "135 млн. лв.е неговата индикативна стойност.”, посочии тя. При успешна тръжна процедура строителството е планирано да започне през пролетта на 2013 г.

Павлова допълни, че през новия програмен период средствата за изграждане на големи републикански пътища ще бъдат ограничени, но трите приоритета на правителството ще бъдат да се довърши магистрала "Струма" в Кресненското дефиле, да се построи магистрала "Хемус" в Северна България и да се изгради тунелът под връх Шипка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
аз преди 11 години
АХ КОЛКО СЛАДКА ПЧЕЛИЧКА :*:*
39
0
 
0
 
! Отговори
Ани преди 11 години
Три години ги "полагате"усилията ама само до магистралките си стигнахте...Ама избори идват и трябва да се обещава, обещава, че с предишните обещания спечелихте ама сега трябва нови да измислите..Ама де акъл за това...
38
0
 
1
 
! Отговори
пипи преди 11 години
а за човешката криза какво правите
37
0
 
1
 
! Отговори
електорат преди 11 години
Наближават избори и Боко набира скорост... Тунела под Шипка е най-малката лъжа която може да ви сервира, очаквайте да ви обещае магистрала до Луната, пясък от Марс и безплатна топла вода от Слънцето. Пък може и да му нареди да не залязва, че да спестите ток от осветление... Помни ли някой какви ги обещаваше Боко на предните избори? Не - нали , тъй че, сега може ида се повтори с нещо, ама на кой му пука....
36
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Борисов,полагаме усилия да изчислиме колко Пари можеме да откраднеме
35
0
 
3
 
! Отговори
OBESHATNIA... преди 11 години
CHETVURTA GODINA MU SLUSHAM OBESHTANIATA, STROIM, OTKRIVAME, RABOTIM A JIVOTA MI VSE PO-SKUP I TRUDEN, DEPUTATTITE VSE PO-BOGATI, MONOPOLITE SI KARAT KEFA I PRAVIAT KAKVOTO SI ISKAT, LEKARSTVATA NA BEZUMNI CENI, GORIVATA SA VRUH NA OBESHTANIATA MU!!!A HRANITE, A MESITO, A HLIABA..??KAKVO NAPRAVI GERB ZA TOVA VREME? EDNO TLUSTO NISHTO II OTCHAIANIETO I REZRUHATA NAPRAVO SUSIPVAT BULGARIA. BEZRABOTICATA KATO NIKOGA VISOKA, MERSI UMNIKO BORISOV, NASLUSHAH SE I MI SE POVDIGA OT TEB!!
34
0
 
6
 
! Отговори
потен шофьор преди 11 години
Що бе Лилянче, нали щяхте да правите пътища, и да оправяте старите. Сега само три проекта, за следващ мандат. Къде остана магистралата от Дуранкулак до Малко Търново, проходите няма ли да ги правите? Ама няма да гласувам за началника ти. Че и на много хора ще кажа който ще ме послушат и вижте че не сте спечелили изборите.
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
tia ot Gerb nai setne se resiha da kopat tunelo ama za da go izkopat na krivo i da srutat polianata na BSP i Stanishefgarantirano ot gerb e 4e ste kopat dupkata do nekade i ste prosiat ot EU za fandromi i bageri a na raiata robski ste im turat po edna lopata i edin trnokop v racete da ba4kattova e nov proekt kak da kradat
32
0
 
0
 
! Отговори
yasen преди 11 години
abe lolo tılı 6te opravı6 bg ıdısı na selo ısı seı domatı
31
1
 
7
 
! Отговори
МУТРА преди 11 години
Къде си , бе ,*** ??? "Десния" футболист, продукт на левите мафиотски кланове ??? Я изкажи някоя 'дълбока " мисъл ...))) Разкажи :как станах мафиот под крилото на любенгоцевци, сикаджийте , тимаджийте , пашата и другите червени другарииии..
30
2
 
8
 
! Отговори
? преди 11 години
А бре...,тоя разбира само от амфетаминченца,рекети и ***,а вие чакате да се занимава с политика..хахахахаха
29
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Бобо си е червиво-червен. И с партийна книжка. А какво стана с "палавото Яне", когато се закани да публикува досието на "агент Буда"? Досието не беше публикувано, но "та*ак Яне" стана първа придворна дружка на Бабуняка, явно са му затворили устата с каквото трябва. Тъй де, ден година храни.
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Очевидно не е наредил на Господ да пусне вода на Севлиево...
27
2
 
11
 
! Отговори
М преди 11 години
Само да не кажеш пак, че някой друг ти е виновен. В тези повече от 20 години влизат и повече от 3 години, в които управлява твоята партия. Малко ли бяха, та да се направи нещо по този въпрос?
26
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя криза е от 40 г, и нито един от редицата кметове от БСП, които се изредиха там не направи нищо за града. Червени ***
25
4
 
4
 
! Отговори
Братко преди 11 години
Що не ни приемат в Шенген, мама им брюкселска ?!?!
24
2
 
13
 
! Отговори
Един реже преди 11 години
двама държат лентата, 3 ръкопляскат. Останалите са охрана
23
3
 
11
 
! Отговори
Неоплан преди 11 години
Всичко много хубаво, но ми е страшно интересно, защо зад Борисов има минимум трима министри. Няма значение лента ли ще реже, на някой ще помага ли пред камерите или нещо друго. Да си закупят един високо-технологичен център за управление на полетите в автобус и да вървят всички заедно. Така решенията ще са мигновени и ще учудим Европа и целия свят. Един шофьор, един свързочник, десет бодигарда и една машинописка и готово - първото мобилно управление на държава от ЕС.
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Като отиде някой политик (големец, big boss, шеф, старо куче и т.н.) в Габровският край винаги обещава да се работи за тунела под Шипка. "Тати каза че ще ми купи колело ... ама друг път". Кой ли ви вярва вече на вас - мутри, тарикати, грабители! Единствено което ви е в мисълта как да останете на стола след следващите избори. Нали има пари от европроекти да се усвояват. Нали след тези по върха има цяла пирамида надолу от *** на хранилка - трябва и в техните раззинати усти да се пусне нещо.
21
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тунела под Стара планина специално се изгражда от 60-70 години насам. Та Лилено...тиа приказки още преди а се пръкнеш са говорени говорени.... Нема да стане. Ми там кво ше крадете за "проучвания" крадете и гледайте да е по-малко...