Атентаторът от Бургас разпознат

Идентифициралият го салафитски лидер: И България е ислямска територия
Обновена: 4 окт 2012 12:02 | 4 окт 2012 07:04, Елка Василева
212
Атентаторът от Бургас разпознат
Предполагаемият атентатор на летището в Бургас. Снимка: МВР

Атентаторът от бургаското летище беше категорично разпознат от бившия си учител - радикалния салафитски лидер Омар Бакри. Това твърди самият Бакри в интервю за Центъра за близкоизточни изследвания, предоставено специално на "24 часа".

Ставало дума за шведския гражданин Махди Газали, чиято снимка се появи по медиите след атаката. "Когато разбрах, че свързват този човек с моите хора, се обадих на братята си във Великобритания, за да питам за кого става дума. Те ми казаха, че е момче, известно като Абу Ахмед.

Още по темата

Имаше и друг псевдоним. Този човек наистина е учил при мен, но за малко. После замина за Афганистан. Името му е Махди Газали. Заради атентата в Бургас братята от Ал Кайда го обявиха за мъченик и отслужиха молитва за мир на душата му," разказа шейхът.

Той е убеден, че човекът на кадрите е този, за когото става дума, както и че той със сигурност е загинал при атентата. Ако е бил останал жив, е щял да намери начин да се свърже с братята. Имало е идея неговата джихадистка група "Ал Мухаджирун" да изплати обезщетение на българската жертва от атентата - шофьора Мустафа Кьосов. Според шейх Бакри, когато имало невинни пострадали мюсюлмани, техните семейства трябвало да получават обезщетения.

Самата Ал Кайда обаче отхвърляла кръвнината с довода, че е предупредила мюсюлманите да не се навъртат около евреи, ако не искат да пострадат. Според шейха не само България, но и цяла Източна Европа е ислямска територия, която един ден мюсюлманите ще освободят. В момента Бакри живее в Северен Ливан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
35Aко не си забелязал така наречения запад основно мюсулмани и евреи защитава. Пример - Косово, Босна и т.н.
36
1
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Когато България я е имало мохамед не е съществувал.
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И защо чак сега се обаждат?
34
0
 
25
 
! Отговори
Ангел преди 11 години
Ето такива изказвания като цитирам:"цяла Източна Европа е ислямска територия, която един ден мюсюлманите ще освободят"ще стане трета световна в най-скоро време и *** ще бъдат изритани един път завинаги от европа и цивилизования свят
33
5
 
10
 
! Отговори
Чепухин преди 11 години
Да здрафствует Матушка Россия !
32
12
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Само Русия ни е спасявала, и рано или късно пак тя ще ни спасява от това зло. Няма просто друг кой, защото нямат такъв интерес. Ще си го преместят фара западняците на другия борд. Но това е *** -неблагодарността, омразата и злобата ще го унищожат-друго не му трябва и това ще му е дереджето.
31
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ми не думай ... и сея кое име отговаря на истинта и що Ал-Кайда не пое отговорност .... и ей ви я лъжата.Но иначе малко нещо сея натегаме атмосФерата...
30
0
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Уникална статия - дума с дума няма връзка! Излязъл един талибан от гората, видял снимката и се обадил на братята във Великобритания, а те казали да така е, та той е от Швеция, та малко учи при него, *** после заминал за Афганистан и тоя като вече го разпознал със сигурност се обадил на разследващите атентата да им каже, че го е познал,И за турска сапунка не става сюжета!
29
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Хахахах...ами ела да я превземеш земята мюсулмански плъх :) Кой знае в коя пещера се е покрила тая мишка да дава интервюта. Те са много смели мюслитата от мишите дупки и истински герой опасани с експлозив и криещи се като мишки. Една малка държавичка като Израел, вярно с подкрепата на Щатите си прави каквото иска в сърцето им..те Европата тръгнали да си вземат :))) Религиозни, ама на хубуто искат да постелят килимчето..при белите хора :)
28
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Айдеееееее, като не можаха да го намерят, влезнаха гугъл и хоп - ето ви атентатора, свършихме си работата...... Който иска , да вярва!
27
0
 
20
 
! Отговори
Пътуващия преди 11 години
До АнонименКак няма да има кой да ги види *** - то като надуят високоговорителите от джамията в центъра на София по обяд, а като добавим и ония подлезурковци - медиите, така ще ни ги отразят, та ще ни пищят ушите !
26
0
 
56
 
! Отговори
християнин преди 11 години
Да измислят учените алтернатива на петрола пък тогава да ги видя!Тогава ще се наложи да смучат на аллах оная работа от глад.
25
0
 
8
 
! Отговори
Пътуващия преди 11 години
До дмтЕ ако го направят това ще се окаже, че са свършили някаква работа и ще трябва да им се вдигат заплатите на полицаите... - свършената работа ще е прецедент, а исканията за заплати ще им отворят още работа - абе май това не е за нашите ченгета, а?!?!?!?!
24
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако *** решат да влязат с армия у нас няма ни кой да ги види, ни да ги спре. Е тогава може би най-после ще имаме обединяваща кауза !!!
23
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
да свършва петрола и да им се спира финансирането на тези *****ли
22
0
 
30
 
! Отговори
дмт преди 11 години
Нали е лежал в Гуантанамо, т.е. има ДНК-профил - сравнете го с този на трупа и опровергайте чалмата!
21
0
 
55
 
! Отговори
########## преди 11 години
Ще взема да стана един мюсюлманин...!!!Така ще мога да правя каквото си искам...-особено с жените!!!А ако някой ми направи забележка и се опита да промени поведението ми...веднага ще го обвиня в липса на всякаква толерантност и....ще имам извинение за постъпките си...Има само едно нещо,което ме спъва в това ми начинание и то е....,че АЗ НЕ СЪМ ТАКЪВ ЧОВЕК-И НИКОГА НЯМА ДА БЪДА!!!
20
1
 
60
 
! Отговори
Алекс2 преди 11 години
Докато се налудуваме с Боко и Станишев чалметата си вършат подмолната работа отлично! Исляма не е никаква религия за човеци...това е ефикасно оръжие за завладяване на територии
19
12
 
29
 
! Отговори
В тинята !!!!! преди 11 години
"Медийни" простотии,за да отклонят вниманието на хората от мизерията им в която здраво ги закопава Тиквун!Така е,като си *** е за дълго!!!!!
18
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тея клоуни и с настоящата си арния ще ги размажем без проблеми.