Пожар избухна над пистата Витошко лале

Причините засега не са ясни
4 окт 2012 08:19, Елка Василева
61
Пожар избухна над пистата Витошко лале
Пожар е избухнал над Витошко лале. Снимка: архив, Булфото

Пожар е избухнал снощи над пистата Витошко лале. По първоначална информация огънят e обхванал станцията на лифта в горната част на пистата.

Пожарникари и спасителни екипи са гасили през нощта. Пуснато е било и осветлението на цялата писта.

Засега не е ясна причината за избухването на огъня.

Това е втори пожар на Витоша, след като през лятото стотици пожарникари и доброволци няколко дни  се бориха с пожара в Бистришко бранище.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още по темата: Витошко лалепожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
17
 
! Отговори
до 50 преди 11 години
***, помня София от 60-те години. И тогава се чуваше тук-там мйекане на майни и други регионалисти, ама това чудо, дето е сега, не е било никога! Те вече и не еб^ават номерата на колите да си сменят! Идват, наемат апартаменти и офиси, засилват децата на градина или училище и даже данъци на плащат в София! Само смучат от тук! Превърнаха тихия квартал срещу София Ленд в паркинг, като 2/3 от колите не са със софийски номера!Да ти с^ра в устата, с извинение!
43
0
 
17
 
! Отговори
CIA преди 11 години
До ПровинциалистАбе ***!!! Вземи се скрий в селото ти и не дрънкай глупости!!! Какво говориш за София бе??? Дошъл си един път и почваш да бълваш някакво кривокрако недодялано мислене! Засрами се, ако ти позволява интелигентността!!!!
42
0
 
18
 
! Отговори
От София преди 11 години
От МВР казаха, че двама на по 20 години са отишли на горе и най-вероятно са запалили огън, от който е тръгнал пожара. Защо не четете, че хора, ама само глупости ръсите! Добре, че се събраха пожарникари и екипът на Витоша ски с машините, за да се потуши пожара. Ама май никой не мисли и не чете... събрали се разни Провинциалисти ***, които да ръсят глупости.
41
0
 
17
 
! Отговори
Anonimen преди 11 години
Станишев е виновен!
40
0
 
22
 
! Отговори
тцътц преди 11 години
да бе, неизвестна е причината, много ясно. в тая суха жега как да не пламне станцията на лифта малко повече от месец преди началото на "обещания" сезон на цеко и фандъкова? съвсем за балъци ни взимат вече, ей, ама явно и сме си, щом ги оставяме.
39
3
 
20
 
! Отговори
St преди 11 години
Един смислен коментар не видях...дали хората вече не обичат да мислят!!??
38
0
 
32
 
! Отговори
Безнаказано преди 11 години
Дали пожарът е причинен от "Ал Кайда" или от "Аз Крада" за българите и природата резултатът е един и същ. Искаме виновниците за умишлени палежи да бъдат изгаряни на мястото на престъплението и това да се излъчва директно по К1.
37
12
 
19
 
! Отговори
Провинциалист преди 11 години
До ШаманЗа такива като теб мразя *** от София! Като няма какво да каже и почва да обижда! София не трябва да е столица и може би е най-идеалното място за да наврем всички *** там и да направим едно голямо гето! Дано Факултета и Хр. Ботев станат едно!
36
2
 
23
 
! Отговори
Casper преди 11 години
Причинете?!? Та те са ясни, няма какво да се правиме на ударени - Боко, Цеко и Емо "Ротманса"
35
0
 
28
 
! Отговори
Стършел преди 11 години
До Провинциалист.Това ,че си провинциалист, добре! Че си от "столичаните" е ясно, че искаш да ни демострираш простотията си също ни стана ясно, но какво общо има пожара с това дали Витоша е била действащ вулкан, сигурно и ти не можеш да си обясниш :-)).Да ли, ще изгори Витоша или не, на теб едва ли ще ти стане по-хубаво и едва ли ще станеш по-умен и преуспял!Ако си харесваш повече Пирин добре, но това не означава, че на мен като не ми харесва, трябва да изгори.Изобщо мислиш ли като се изказваш?
34
2
 
23
 
! Отговори
Снайпер преди 11 години
Не посягайте на Витоша, *** ! Аман от тъпите ви скалъпени обяснения за пожар! Що пожарът не е станал далече от пистата, ами баш до нея ?! Хотелчета ви се въртят из тиквите, а ?! Е, нема да стигнете до Камен Дел и Конярника, колкото и да ви се ще ! Ама прав е този, дето е писал преди мене - Витоша ще се събуди отново и тогава ще усетите какво е да се шибавате с природата !
33
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може да е запалено нарочно от някой чалмалив талибан.
32
0
 
21
 
! Отговори
до 39 преди 11 години
моли се, моли се, па дано и ти да изгориш с нея.колкото и силно да се надяваш, между другото, Витоша никога не е била действащ вулкан. Действащи вулкани на това място е имало, когато нито Витоша, нито Софийското поле са съществували - и са били подводни морски вулкани.Витоша е можело да стане и вулкан, ако магмата беше излязла на повърхността. Което обаче не е станало, но трябва малко образование, за да правиш разлика между подземен магматизъм и действащ вулканизъм.
31
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Pri4inata za pojara e qsna. Interesa klati fesa. A ovcete gledat i bleqt. I dokato bleqt im vliza vse po navatre. selskite tarikati go nabivat kvadratniqt sas kote6kata glava.
30
13
 
19
 
! Отговори
Провинциалист преди 11 години
до 34Аз се моля Витоша да изгори и силно се надявам да е вярна теорията че някога е бола действащ вулкан!!!
29
0
 
27
 
! Отговори
Джовани Фалконе преди 11 години
Питайте Емил Димитров "Ротманса" - лобиста в Парламента на промените в Закона за горите и специалиста с апетити и във футбола.
28
0
 
33
 
! Отговори
Oleee преди 11 години
Случайно е - от фас. Нищо че валя снощи!!!
27
3
 
45
 
! Отговори
Жужубан преди 11 години
Историята продължава да се развива....Ако си спомняте преди години с така популярния КОРОЯД...беше плъзнал около средата на ЛАЛЕТО...Изсякоха естествено дърветата за да не се разпространи. Излязоха собствениците на Витоша СКИ и обявиха изрично че няма да се строи там...Минаха 2-3 години, излязоха в ефир и най-нагло предложиха - "Така и така е изсечена растителността в района по-добре да разшириме пистата за да се ползва за нещо. " ПРАВЕТЕ СИ ИЗВОДИТЕ УМНИ ХОРА СТЕ !!!
26
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Засега не е ясна причината за избухването на огъня."Причината е цекова "небрежност".
25
1
 
44
 
! Отговори
Шаман преди 11 години
До ПровинциалистИ за това че Пирин е по красива, дай да изгориме Витоша. Или по скоро мразиш населението около планината, май това ще е, то простотията овешка по хората ходио. Хайде сега почвай да агитираш хората от твоето китно селце които са отишли в големия, мръсен, гаде, град Шопландия, да се върнат и да му тропнете едно хоро на мегдана. Като усетиш глад и студ през зимата, си спомни за това как хубаво е горяла планината на шопите, и може и да се изпразниш от кеф. *** мръсен!