В кръчмите в Студентски град пиян не можел да прехвръкне

Заведенията там били най-проверяваното място в България
4 окт 2012 18:13,
84
В кръчмите в Студентски град пиян не можел да прехвръкне
Купонът в Студентски град винаги тече. Снимка: архив Булфото

Заведенията в Студентския град в София са най-проверяваното място на територията на България, заявиха собствениците на пресконференция. По техни думи всяка седмица заведенията се проверяват от РИОКОЗ, НАП, МВР, от Инспекцията по труда и от митниците.

Ресторантьорите недоволстват срещу промените в Закона за висшето образование. Гласуваните на първо четене промени предвиждат да няма игрални зали, казина и заведения, които работят след 22.00 часа на 100 метра от общежитията.

Според собствениците в честите проверки в заведенията им участват по 60 проверявщи от институциите.

"Ако при тези проверки бяхме сбъркали нещо, нямаше да работим, изрядни сме отвсякъде", коментираха те.

Според ресторантьорите студентите са в безопасност в техните заведения, защото всяка вечер в тях работят около 200 охранители, за да се гарантира сигурността на клиентите. По техни думи сред тях са и много европейски шампиони.

Те увериха, че в заведенията в квартала не може да влезе клиент в нетрезво състояние или с хладно и с огнестрелно оръжие.

Председателят на браншовата асоциация на ресторантьорите в София Атанас Димитров призова парламентарната образователна комисия отново да се срещне с ресторантьорите, за да се намери баланс между обществения и частния интерес в Студентския град.

Промените в Закона за висшето образование бяха инициирани след поредица от кървави инциденти, станали най-често след употребата на обилно количество алкохол, в Студентски град.

На пресконференцията днес присъства и Силвия Петрова, която се представи като студентка в Лондон и в София.

По думите й в студентите в София учат един месец в годината - когато е изпитната сесия, а по света студентите се оценяват всяка седмица и имат толкова много задания, че нямат време да обикалят постоянно заведенията.

Публично известно е, че студентите в България могат да посещават лекции, когато желаят, а в университета в Лондон, където съм учила, ако два пъти отсъстваш от лекция, трябва да повториш класа, коментира Петрова.

Тя призова да се подобри сигурността в общежитията в Студентския град, защото "те са като Аврамов дом - всеки влиза, излиза и няма никакъв контрол".

По света студентските общежития са по-скъпи от квартирите, но младите хора предпочитат общежитията, защото са по-сигурни, каза Силвия Петрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
5
 
1
 
! Отговори
werti преди 11 години
До До 58 - 59Тъжно, злобно човече, поясни, какъв е проблемът с моя правопис! И по-скоро, трябва да се пазим от такива като теб, защото си много, много злобен. И никой скоро не ти е казвал колко си хубав и обичан. Тъжно, злобно човече, вземи крОтни и намери някого да те гушка. Лека нощ!
45
2
 
10
 
! Отговори
До 58 преди 11 години
Е значи много си изучила... Първо ти личи по правописа! А кога успя да "учиш", отглеждайки 2 деца??? Боже опази от такива "висшисти"!!!
44
11
 
4
 
! Отговори
werti преди 11 години
До Ш**АНЯЯКЕ, много лъжеш! Няма как!!! ... "СТУДЕНТКИ ТАМ И СЪМ НОЩУВАЛ В ОБЩЕЖИТИЕТО ИМ ТЕ ПРЕКЪСНАЛИ ОТ ГОДИНА МАЙКИТЕ ИМ СИМИСЛЯТ ЧЕ ВИСШИСТКИ ШЕ СТАВАТ,ТЕ ПЪК ОТ СВОЯ СТРАНА ТРОШАТ КРАСТАВИЦИ И ТАКА"! За незнаещите: На общежитие са само студентите с много добър и отличен успех. Това е критерият, по който се "пресяват" всяка година. И трошенето на краставици, изобщо, ама изобщо не пречи на ученето. Аз правих неуморно секс, родих 2 си деца и учих, и тия работи все в студентското общежитие :)!
43
11
 
4
 
! Отговори
werti преди 11 години
Тая Силвия Петрова,овца ненагледна, как успява да е студентка в Лондон и в София,без да отсъства от лекции повече от 2пъти? Предстои да се ЗАБРАНИ: пиенето (пушенето вече го забраниха); банкетите и тържествата по лични, служебни или др.поводи; секса-освен с цел зачеване и то само със съпруг/а все пак са нужни роби на държавата, никакви такива без брак и т.н.; събирането на групи повече от 3ма, защото иначе ще се счете за обединение в бунт; разходките; екскурзии,излети; дишането; яденето; *****то
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Da prehvrakne ne no moje da prolazi ?
41
1
 
5
 
! Отговори
1 преди 11 години
Ако пък знаят какво пият, не ще литнат, ами ще се изстрелят като Пършинги - с много огън отзад!!!
40
1
 
22
 
! Отговори
алооооооо преди 11 години
В кръчмите в Студентски град пиян не можел да прехвръкне----абе аз ли съм глупав,дето мисля че нито пияни,нито трезви хора могат да прехвръкнат?Или тоя ,дето го е казал е глупав?Или тоя дето го е написал?А може би,извън "ст.град" пияните прелитат ниско с бръснещ полет?Малееееееее....
39
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
пълно е с *
38
1
 
19
 
! Отговори
тцЪ преди 11 години
Да бе, сигурно!Пияните в Студентски град са най-трезвените пияни!
37
1
 
16
 
! Отговори
ku4eto преди 11 години
В кръчмите в Студентски град пиян не можел да прехвръкне...............................защото може само да пълзи или да залита
36
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
без коментар за новината :)
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
noment за новината :)
34
2
 
15
 
! Отговори
Бай Иван Пловдивски преди 11 години
Леле колко трезвеници са събрали на една снимка!
33
12
 
6
 
! Отговори
е и преди 11 години
и като учат какво? Аз като съм учил и взимам 500 лв голям праз, по-добре си изживейте живота пълноценно и не пропускайте нито един ценен миг!
32
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Може в Лондон да е така но там поне знаеш за какво учиш ,а тук бармани и сервитьори взимат повече от лекари пожарникари и така нататак....
31
1
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 11 години
не може да прехвръкне ..ДА..може само да пълзи или да си заспи кротко в някой ъгъл -;)))
30
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Порнографско образование.
29
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако затворят дискотеките в Студентски град, всичката мякаща *** ще се изнесе по заведенията НА центъра. Наблягам- "НА ЦЕНТЪРА", не "в центъра". Но колоритът в Студентски град е неповторим, спор няма. То не е мякане, то не е простотия.
28
2
 
9
 
! Отговори
имигрант преди 11 години
Е да бе, вЕрвайте ми, пиян не може да прехвръкне!Сигурно е така, аз като наближавам 50-те години пък сигурно не ходя на дискотеки - само че изключвам чалгарниците, които бъкат от тийнейджъри и предполагам че представляват към 90 процента от всички дискотеки в България.И сигурно пък не съм ходил насам-натам та не знам в САЩ как са им дискотеките - задминали сме ги да знайте!!!
27
3
 
12
 
! Отговори
studentski? преди 11 години
Sorry za grubostta, no zasto prosto ne go narechete "Chalga Grad" i da se prikluchi s vaprosa. V nikoi studentski grad po sveta niama takiva pornografii, sramite Balgaria v ochite na Evropa!