Жена е починала в болница, лекарят с 2,47 промила алкохол

Проверката на доктора е направена поради съмнения на близките
Обновена: 7 окт 2012 17:21 | 7 окт 2012 12:21, Елка Василева
200
Жена е починала в болница, лекарят с 2,47 промила алкохол
Дрегерът е отчел 2,47 промила алкохол в кръвта на лекаря. Снимка: архив, Булфото

Жена на 35 години от Перник е починала в болница "Св. Иван Рилски" в Дупница. При направена проверка с дрегер на лекаря във вътрешно отделение, където била настанена жената, е установено,че той е употребил алкохол. Това съобщиха от полицията в Кюстендил.

Инцидентът е станал вчера, уточниха от полицията. Оттам добавиха, че тестът на лекуващия лекар с дрегер бил направен от служители на РПУ-Дупница, след като близки на жената се усъмнили, че той е употребил алкохол. Резултатите от дрегера отчели 2,47 промила алкохол в кръвта на доктора, казаха още от полицията. На доктора е взета и кръвна проба.

По случая е образувано досъдебно производство. То е за причиняване на смърт от неизвестен извършител заради това, че не са положени достатъчно грижи за пациента, допълниха от полицията в Кюстендил.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А жената плащала ли си е здравни осигуровки!?
151
6
 
2
 
! Отговори
venci преди 11 години
kato gledam kolko zloba ima v komentarite vi moga da kaja samo edno,zaslujavame si neshtastnata sadba nie Balgarite.
150
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А кой твърди, че доктора е виновен? Та *** си е била мъртва от 5 дни, изкуствено са я поддържали без бъбреци и черен дроб.
149
2
 
9
 
! Отговори
Idiot]ina! преди 11 години
А шефката на болницата каза, че това алкохолно съдържание в кръвта се дължи на антидепресантите които вземал......... Смях в залата, или тази е ***, или си мисли, че зрителите са ***..... Как може да каже това в БГ ефира????? Аз за съжаление също съм взимал антидепресанти, но за първи път чувам, че променят съдържанието на алкохол в кръвта.......
148
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Предлагам БТВ да подеме кампания в защита правото на *** да консумират само качествен алкохол, за да се избегнат подобни случаи на изпаднали в алкохолна кома роми, като за целта обяви СМС кампания и банкова сметка, за да може всеки българин да даде своята лепта в защита на благородната кауза.Така де, малко ли пари събраха за малките ***, сега трябва да се погрижим и за дъртите, да защитим тяхнот право и обичай да пият по кило ракия дневно. И не е зле още пари за болници да им съберем,
147
2
 
5
 
! Отговори
с преди 11 години
за мъртвите или добро или нищо, че никои не знае кога и при какви условия ще му дойде реда, а на доктора в никои случаи не трябва да му се размине, защото това можеше да е бременна българка която и тя и съпруга и са плащали осигуровки, можеше и да е българско детенце, а той съзнателно се е напил,няма място за извинение прекалено много лекарски грешки взеха да стават, лекарите ни гледат само като банкомати, а къде е хипократовата им клетва
146
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Гнусни неосигурени *** изобщо не трябва да ги пускат в болниците, а камо ли да се оплакват от докторите, че даже и по телевизията! Мангалофилската БТВ веднага взима интервюта от цялата *** рода, само и само да изкара докторите от черни по-черни. Очаквам Манголюба да направи "сензационно" интервю с цяла сюрия ***, чийто роднини са пукнали от преяждане, препиване, побой или токов удар под лекарски надзор, а БХК да заведе дело срещу държавата , че им нарушава правото на живот.
145
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Дано да има повече такива новини. Браво на доктора свършил е едно полезно нещо за България която скоро няма да я има ако не се вземат мерки срещу тия ***.
144
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В друг сайт се съобщава, че от болницата извикали близите, тъй като жената вече си отивала, дето се вика да си вземат последно сбогом.Тогава пристигнала линейката и доктора слязъл от нея почерпен.*** веднага видели шанс да изкарат някой лев и извикали полиция, която от своя страна - журналисти - понеже началника им Цецо Мъдрецо много мрази по -умните от него - напр. докторите. Най е важно сега докторите да се изкарат гадни алкохолици, нали? *** ще ви лекуват после врачки и баячки...
143
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако пияни циганини прибият лекар, се събщава мимоходом в медиите, без имена и подробности.Но сега е много важно журналята да очернят името на доктора, нали? Нещо, че *** и без това е щяла ***. Журналята, вие срам нямате ли? Дано като стигнете до доктор, той да е зает да лекува такива ката тая и да е изхарчил лекарствата за тях.
142
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Не мога да проумея безочието на журналистите - днес във всички медии правят сензация едва не, че един доктор бил пиян и без да навлизат подробности, внушават , че доктора е причинил смъртта на пациентката. Естествено, името му ще се разчуе и край с кариерата му. Вместо да се възмутят, че такива като тая се лекуват за наша сметка, че наглите *** сега ще съдят доктора и болницата. ***, не ви ли е срам? Че и "националната " БТВ им дава ефирно време - хемн не плащат ***, хем недоволни.
141
6
 
7
 
! Отговори
Глупав преди 11 години
Лечението на починалата пациентка е платено от болницата. Т.е. от заплатата на лекаря. А сега и ще го съдят роднините. Не го оправдавам, ама за бога вътрешно отделение в малка болница?! Какво очаквате,то всеки ще се пропие при такива условия
140
1
 
10
 
! Отговори
Глупав преди 11 години
Преди време не можеха да намерят лекар за спешното в град X. За малко пари и много бачкане,всички те псуват, полицаите идват 30мин след като те ошамарят...Еми нямаше желаещи. Накрая назначиха човек за който се знаеше,че е алкохолик. Е,пациентите го изловиха,пак писаха по вестниците. Познавам поне двама пиещи в спешната, един шизофреник като JP. Това ще е.Свиквайте. Не можеш да се гавриш до безкрайност. Скоро и лудниците ще затворят поради липсата на персонал.
139
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пробата с Дрегер не важи в съда.Затова шофьорите с повече от 0,5 промила ги пращат да дадат кръв за алкохолна проба.
138
3
 
12
 
! Отговори
Българин преди 11 години
не плювайте докторите,защо не пишете какви чудеса правят и колко живот спасяват,с една мангасарка няма да се затрие гадното *** племе,доктора заслужава награда
137
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Пирогов, вероятно...
136
1
 
1
 
! Отговори
ttt преди 11 години
do kade shte stignem?
135
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Лекаря не е шофирал все пак. А тя *** ли е? И от какво е умряла?
134
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** не е била осигурена, т.е. изобщо не е трябвало да я лекуват, а наглите *** сега искат и пари от доктора да цоцат! Ми доктори, като ви дойде пак някой *** препил с антифриз хич и не се мъчете да ни харчите парите и да правите каквото и да било за него. Вливате му една банка глюкоза и да мре.Така и така после родата ще иска да ви съди или да ви бие, а най-вероятно- и двете.
133
8
 
9
 
! Отговори
Иларион Макариополск преди 11 години
Колко е кадърен доктора и дали е пиян или трезвен не е ваша работа *** да съдите, лично видях доктор който едва си седеше на краката и направи трахеотомия на един който от пиянство падна и си размаза трахеята, ама за тоя доктор нищо не се каза, един вид победителите не ги съдят. Някои лекари пият и работят здраво и по много, някои не пият и крадат по много. Факт е че един лекар в българия ако разчита на заплата няма никога да си върне парите похарчени по обучението му. Така че наздраве.