Пращат полицаи полиглоти по курортите

Езиковата бариера между ченге и туристи остава основен проблем
Обновена: 23 окт 2012 21:05 | 23 окт 2012 20:47,
83
Пращат полицаи полиглоти по курортите
Цветанов се срещна с посланици на държави, чиито граждани посещават България с туристическа цел. Снимка: БТА

Езиковата бариера между българските полицаи и чуждите туристи остава основен проблем. Това е изводът, до който са стигнали посланици от различни държави на среща с вътрешния министър Цветан Цветанов.

Наред с изучаването на чужди езици, за да преодолее проблема, МВР ще включи в охраната на курортите и курсанти от Академията, които свободно говорят френски, немски или английски, съобщи вътрешният министър.

И тази година по зимните курорти, както и през миналия летен сезон ще бъдат командировани полицаи от страната. 

Друг проблем пред чужденците били неработещите банкови клонове в почивните дни, в които туристите да заплащат глоби за наложените им административни нарушения.

Сред предложенията за решаването на проблема е въвеждането на платежни терминали, съобщи министърът. С посланиците той е обсъдил възможността през януари да бъдат обновени информационните листовки за чужденци.

В последно време не са постъпвали оплаквания от преминаващи през страната ни, единодушни са Цветанов и посланиците. На срещата си днес те не са обсъждали атентата на бургаското летище.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В полицията, ако знаеш английски, вече си полиглот, тъй като владееш 2 езика- български и английски!
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Той и министъра им полу, ама не полиглот а друго!
59
1
 
3
 
! Отговори
КИКИ преди 11 години
До 681 НАПРАВО ***
58
1
 
6
 
! Отговори
681 преди 11 години
Пращат полицаи *** по курортите :)
57
1
 
2
 
! Отговори
маргарита пешева преди 11 години
хора с образование и езици няма да работят в полициятанавремето заради софийското жителство в софия идваха шофьори за градския транспортсега който не става за по престижна работа идва в полицията гр транспортпоне заплатата и униформата са сигурни пенсията първа категория и може и да не работиш
56
1
 
4
 
! Отговори
акъл трябва преди 11 години
та обикновеният полицай няма акъл да научи чужд език.той е бил посредствен ученик и нее могло да стане от него нещо друго освен полицай.Но получава с 1/2 повече от учителя който говори чужди езици.такова е положението в ***.
55
1
 
4
 
! Отговори
до цюцюн паша преди 11 години
ти колко язици знаеш цвъко щото и българския ти понамирисва лекинко? ами *** колко езика знае освен мутренски? ами хазарчетата крадянков и нежню младенов?... мъни мъни мъни ...без коментар сте свъкня. нямало къде да си плащат глобите през уикенда. смех.
54
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
da isnasilvat momi4eta kato policaite
53
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Къде ги тези полицаи - полиглоти? Голяма част не могат да говорят правилен български, какво остава за други езици? Имаше един виц: Как се нарича човек, който говори много езици? Полиглот. А как се нарича човек, който говори само един език? Американец В случая спокойно можем да заменим "американец" с "полицай".
52
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пълна поредна дупедавщина. Не знам някъде в Германия в Събота и Неделя да работи банка. Не знам някъде в Германия, Англия, Франция и т. н. да говорят друг език различен от езика който е официален. Българският също е официален за Европа. В Страсбург не искат да чуят немски, а в Кахл за чуят за френски. В едно провенциално предприятие един германец застави персонала да учи немски, защото той не знаел български. Г-н Цветанов, кото не знаят български в районното и чакат преводач от София или Петрич.
51
1
 
4
 
! Отговори
пешо преди 11 години
Тия ни извратиха представите за всичко. ПОлицайте български не могат да говорят.
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
е те такова животно нема
49
1
 
11
 
! Отговори
факт преди 11 години
Наскоро видях един взвод от съвесем младички полицаи и полицайки. Да се чудиш, това новото попълнение на Чистота ли е или бъдещи полицаи. Жалка картина!
48
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чужденците да си купуват разговорници, както ние правим, когато ходим в чужбина --Забрави за национализма, ние искаме да правим пари!Второ, в големите туристически държави полицаите, сервитьорите, продавачите... говорят по няколко езика, английски задължително.
47
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Поне използвайте правилните дефиниции!От Уикипедия:За полиглот, според най-свободното и непридирчиво мнение, се счита този човек, който говори поне 2 чужди езика (освен родния) и разбира някои други езици. Докато според други, полиглот е човек, който говори свободно поне 4 езика и говори, и разбира поне още 6, тоест трябва да владее (в някаква степен) над 10 езика.Интересно ми е колко полицаи владеят поне още един език, не смея и да мисля за повече...
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
чужденците да си купуват разговорници, както ние правим, когато ходим в чужбина
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Езиковата бариера между българските полицаи и чуждите туристи остава основен проблем"Ае стига бе. Не мога да повярвам, че родните милиционери не владеят поне 2-3 чужди езици. Те са си интелекти по принцип.
44
1
 
3
 
! Отговори
една преди 11 години
даже и екскурзоводи да им станат полицаите на чужденците,а за българите ако има време..............
43
1
 
8
 
! Отговори
един преди 11 години
На някой да му се е случвало когато отиде на почивка в друга държава,полицаи да му говори на български?-На мен НЕ
42
2
 
4
 
! Отговори
Винету преди 11 години
Да ги пратят на езиков курс при мене,язе знам изици.